Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 11:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 czy da sie wyciągnąć dźwięk z nagrania? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post czy da sie wyciągnąć dźwięk z nagrania?
j/w
czy w jakis sposób mogę skopiować interesujące mnie dźwięki z kasety (np. śmiech dziecka).
pozdrawiam
Lechu


czwartek, 17 października 2002, 16:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pracuje pod Adobe Premiere i tam jest możliwość rozdzielenia ścieżek audio i wideo. Zapisać osobno nie próbowałem. Po rozdzieleniu można pozostawić sam dżwięk lub obraz. Podejrzewam, że jak pogłówkujesz troszke to wyizolujesz sam dźwięk i na pewno uda ci sie zapisać go osobno. Byś może potrzebny będzie jakiś inny program. Czekaj cierpliwie może inni coś dołożą.


piątek, 18 października 2002, 08:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post jak wyżej
A nie masz takiej opcji przy zgrywaniu z kamery na dysK?
- zgrywasz Video + audio
- zgrywasz tylko video
- zgywasz tylko audio


piątek, 18 października 2002, 23:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Czy nawet podłączyć z kamery samą fonię do wejścia karty dźwiękowej i dowolnym rejestratorem audio nagrać. Ostatnia wersja CDex potrafi to wyśmienicie. Problem jest tak prosty, że można go rozwiązać na setki sposobów.


sobota, 19 października 2002, 09:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A własnie czyli jak konkretnie?


wtorek, 14 lutego 2006, 11:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Tomek_k napisał(a):
A własnie czyli jak konkretnie?


8O Jaja sobie robisz :?: :lol:


wtorek, 14 lutego 2006, 16:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Do wejscia katy dźwiękowej LINE IN podłaczasz źódło i wybierasz program do rejestracji, jesli komputer ma zintegrowaną gafikę oprogramowanie od płyty głównej często ma taką możliwość. Można użyć też Virtual DUB.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 15 lutego 2006, 09:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 24 stycznia 2006, 17:22
Posty: 118
Lokalizacja: Szczecin City
Post 
Rzeczywiście, Adobe Premiere ma opcję zgrywania "tylko audio". Wydaje się to lepszym pomysłem od podłączania kamery pod line-in...


środa, 15 lutego 2006, 13:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL