Teraz jest piątek, 22 marca 2019, 18:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 pinnacle studio9 PIP 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post pinnacle studio9 PIP
może ktoś wie jak zrobić obraz w obrazie na pinnacle. gdzieś czytałem że za pomocą hollywod fx ale nie wiem jak. proszę o pomoc


niedziela, 5 września 2004, 11:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Jeśli chcesz zrobić PIP z nieruchomym obrazem to wystarczy do tego wykorzystać nakładkę z tytułami, gdzie osadzisz zdjęcie na tle idącego filmu.

Jeśli zaś chciałbyś wykorzystać HFX to o ile efekt ten nie ma trwać zbyt długo to może faktycznie da się w HFX utworzyć efekt przejścia, gdzie film B będzie znajdował się w tym samym miejscu, a czas trwania efektu ustawisz na odpowiedni czas na samym pasku edycyjnym. Pamiętaj jednak, że Studio nie oferuje dwóch ścieżek wideo i oba filmy (główny i podgląd) będą musiały zostać "zmiksowane" przez efekt przejścia, po którym, film musi się toczyć dalej. Jeśli chcesz w międzyczasie, by film główny zmieniał ujęcia czy trwał dłużej to raczej będzie to robota uciążliwa.

Gdzieś kiedyś czytał, że Studio ma mieć ten efekt, ale w obecnej wersji go nie ma, no chyba że gdzieś jako dodatkowy plug-in do zakupienia, ale nic nie wiem na ten temat.


niedziela, 5 września 2004, 12:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
dziękuję będę próbował twojej rady narazie mi się nie udało ale jestem chyba na dobrym tropie.
znalazłem stronkę o hfx może z niej dowiem się coś ciekawego.
http://magiaobrazu.transit.pl/magiaobra ... e&artid=14


niedziela, 5 września 2004, 17:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
jeżeli ktoś potrafi to zrobić proszę o namiar ja również będe próbował.To muszą być ruchome obrazy


niedziela, 5 września 2004, 17:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 19 lutego 2003, 23:55
Posty: 17
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
mnie również brakuje tej opcji. Mam co prawda WinProducera firmy InterVideo, który posiadataką funcję, ale jego konwersja zostawia wiele do życzenia. Również brakuje mi łatwego zrobienia wstawki z innym ujęciem, nie ingerując w ścieżkę dźwękową, a taki Winproducer to potrafi.


niedziela, 12 września 2004, 20:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a może wiecie jak odblokować pluginy w Pinnacle 9.1.2? :D


niedziela, 12 września 2004, 20:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Pewnie, że wiemy :!:


niedziela, 12 września 2004, 23:15
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 04:33
Posty: 158
Lokalizacja: Białystok
Post 
Matrix napisał(a):
Pewnie, że wiemy :!:

:-)

_________________
JVC - GR-D 73E


poniedziałek, 13 września 2004, 01:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Anonymous napisał(a):
a może wiecie jak odblokować pluginy w Pinnacle 9.1.2? :D

..no tak, glupie pytanie-glupia odpowiedź... :(


poniedziałek, 13 września 2004, 17:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post pinnacle studio9
nie wiem jak odblokować wszystkie pluginy ale wiem jak odblokować hollywod fx


poniedziałek, 13 września 2004, 18:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
holly mam odblokowane,ale efekty video - nie...


poniedziałek, 13 września 2004, 18:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
holly mam odblokowane,ale efekty video - nie...


poniedziałek, 13 września 2004, 18:15
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jak bedziesz wiedział jak odblokowac pozostałe efekty daj znać
ja też będę szukał


poniedziałek, 13 września 2004, 19:56
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL