Teraz jest wtorek, 26 marca 2019, 14:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 złe zgrywanie z komputera na mini dv sony 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post złe zgrywanie z komputera na mini dv sony
cześć

Mam problem. Zgrywam materiał z sony dcr-vx2000e na komputer i jest ok. Ale niestety po zmontowaniu materiału i zrobieniu z niego odpowiedniego pliku gotowego na zgranie na taśmę- po zgraniu go nie chodzi dobrze już na kamerze- to znaczy, obraz skacze jakby się co chwile zatrzymywał. nie jest płynny. Dziwne- bo jeśli nie montuje tylko od razu decyduje się na zgranie na kamerę tego co z niej zgrałem bez łączenia czyli przekonwertowywania materiał jest ok. Materiał robię na media studio. pewnie źle on to konwertuje ale nie ma tam zbytnio jakich ustawień zmieniać. Może ktoś z was miał taki problem>? pozdrawiam


poniedziałek, 6 września 2004, 13:10
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Bardzo ciekawa rzecz i miałem dokładnie podobny problem: obrobiony materiał klient sobie zażyczył na kasetkach miniDV co też uważam za bardzo racjonalny pomysł z jego strony. W całości pracuję na sprzęcie Sony, montaż na Adobe Premiere 6.5 kasetki zgrane pracujące wyśmienicie na jego kamerze Panasonic po prostu zachowywały się jak puste, bywało że coś tam się pokazało na chwilę i nadal nic. Pytałem na forum czym rózni się materiał zgrany bez montażu, od zmontowanego skoro idzie po kablu do zapisu, czym też różni się sygnał zawarty na kasetce przechwycony z obiektywu, od sygnału nagranego "po kablu" temat był o tyle ciekawy, że zgodność standardów i innych parametow sygnału była właściwa. Wiele czasu mi zajęło dochodzenie do tego, gdzie leży błąd zresztą zobacz sam: http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... =panasonic
preblem jest niemal identyczny i pozostał bez rozwiązania nawet wśród fachowców do dziś, ale poruszony temat mojego postu może ci coś zasugeruje i naprowadzi na właściwy tok dociekania przyczyny takiego objawu bądź co bądź bardzo nurtującego.
Pozdrawiam gorąco


wtorek, 7 września 2004, 22:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Już odkryłem co się stało. Ciekawa rzecz. Montuje bowiem w programie Media studio- mam kamerę z systemem PAL, czyli 25 klatek na sekundę. Po zgraniu z niej na komputer montowałem na nim- a trzeba w projekcie koniecznie !!! ustawić ustawienia projektu- czyli, że jest do avi i PAL (między innymi). A domyślnie ma ustawione, że jest to NTSC. Co prawda, po zmontowaniu transferuję materiał na jeden plik avi jako PAL, ale gdy nie zaznaczę w project settings, że to jest pal i 25 klatek na sekundę- wychodzi wtedy źle. I z tym był cały problem. Media studio to super program- szkoda tylko, że drogi i nie stać mnie na legalne kozystanie z niego :(


sobota, 11 września 2004, 22:23
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL