Teraz jest piątek, 22 marca 2019, 18:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Stopklatka w MSP7 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post Stopklatka w MSP7
Witam Wszystkich i proszę o radę jak wyłapać stopklatkę z timeline w UMSP7?. W menu clip mam nieaktywną opcję Freeze Frame, po wstawieniu clipu i jego zaznaczeniu. Co robię nie tak? Próbowałem znależć w wyszukiwarce, ale bez skutku.

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


wtorek, 5 października 2004, 00:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Przesuń klip video ze ścieżki Va (Vb) na dowolną ścieżkę V1,V2, V3 itd. Opcja freeze bedzie aktywna.


wtorek, 5 października 2004, 07:14
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Można też ustawić kursor na wybranym ujęciu i zachować je jako bitmapę a następnie wstawić na którąkolwiek ścieżkę i ustawić odpowiednią długość. Wstawiając na ścieżki Va lub Vb można stosować przejścia.
Pozdrawiam


wtorek, 5 października 2004, 07:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Dzięki za odpowiedzi w sprawie stopklatki. Jednak żadnym z podanych sposobów nie udało mi się uzyskać stopklatki. Pomimo przesunięcia klipu na wyższe ścieżki opcja Freeze Frame pozostaje nieaktywna. Drugim sposobem nie widzę opcji zachowaj jako BMP, lub podobnej ani w menu Plik, ani Clip, ani klikając w zaznaczony klip na timeline prawym klawiszem. Jeśli powinno się to ukazać w jednej z podanych wyżej opcji, to pewnie przyczyna w aplikacji, jeśli nadal coś żle robię, to proszę o podpowiedż.

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


wtorek, 5 października 2004, 14:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Poprzedniego popsta napisałem "z pamięci" a ta jest ułomna. Cos mi sie pomyliło z Moving Path. Wystarczy że rozdzielisz w clipie audio i video za pomocą opcji "Split" w menu "Clip" i funkcja "Freeze frame" będzie aktywna.


wtorek, 5 października 2004, 14:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Dziękuję bardzo. Już to sprawdziłem. Działa. Miło jak wiadomo że ktoś z forum może pomóc. Sam bym do tego nie doszedł, chyba że przypadkowo.
Pozdrowienia

_________________
Stanisław


wtorek, 5 października 2004, 19:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL