Teraz jest wtorek, 20 października 2020, 13:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 film dvd na magnetowid 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post film dvd na magnetowid
Witam Wszystkich!
Trochę juz na forum poczytałem na ten temat, zacząłem próbować ale wszystko się o d...roztrzaskało!
Pomóżcie i łopatologicznie poradzcie co mam zrobić:
mam film juz nagrany na dvd i potrzebuję go przenieśc na VHS
posiadam magnetowid( samsung), tylko jeden, komputerek (A XP2000+,512mb, z dvd oraz geforcem4 mx440 z TV-OUT)
w jaki sposób to podłączyć aby to zgrać na magnetowid?
aha, kamerkę canon xm1, używaną i nie wiem czy ma odblokowane wejscia, czy mogę to jakoś sprawdzić???)

myslałem o wysłaniu tego zpowrotem do kamery przez F-W i z kamery do magnetowidu.
czy z tym co posiadam to zrobię? jakimi kabelkami mam się posłuzyć jeśłi tak?

myślałem że może porzyczę jakiś stacjonarny DVD i podłączę bezpośrednio do magnetowidu.
czy to możliwe do zrealizowania a jeśłi tak to jakich kabli musze uzyć?

myślałem aby to wypuścić z DVD na TV a z TV do magnetowidu
czy to możliwe?

mam jeszcze w komputerze pliki mpeg2. czy moge to wypuścić z UVS8 w jakiś sposób na magnetowid? próbowałem na kamerę ale mpeg2 nie chce mi przesłać. niestety mam za mało miejsca na zrobienie z materiału orginalnego pliki .avi
może przesłac projekt, ale czy komputerek nie za słaby?

poradzcie jak to zrobić, ,nie mogę wiecznie trzymać materiału na twardym, a boje się go skasować bo jak się okaże że nie mogę w dostępny dla mnie sposób przekopiowąc z DVD to co wtedy zrobię???

licze na Waszą pomoc
cecyl


poniedziałek, 25 października 2004, 23:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post myślałem aby to wypuścić z DVD na TV a z TV do magnetowidu
jest taka mozliwosc...pozycz DVD podlacz go do VHS i VHS do telewizora abys widzial obraz nagrywany...jak to zrobic z DVD podlacz 3 przwody wedlug koloru do "WYjscvie lub aut" te przwody podlacz tez zgodnie z kolorem do VHS do gniazd wejscie IN" natomiast z gniazdVHS AUT wyjscie podlacz kable do televizora.Sprawdz po kolei dzialanie wlacz televizor nastepnie video w video wlacz obcje AV lub poddobna ktora wlaczy cI wejscie od DVd wlacz Dvd obrza z dividi powinien przejsc przez VHS do televizora..teraz aby nagrac....nalezy wlaczyc DVD poczekac 3 sekundy i tedy dopiero wlczyc nagrywanie w VHS ...jesli wlaczysz najpierw VHS nagrywanie dvd zostanie zablokowane.. powodzenia...jesli masz pytania pisz na rk44@go2.pl Ryszard


wtorek, 26 października 2004, 02:26
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 listopada 2004, 21:30
Posty: 9
Post 
Przeczytałam ten wątek i zastosowałam się rózwnież do tych rad ale nic to nie dało w moim przypadku.
Podłaczyłam swojego dvd dp magnetowidu za pomocą euro.
magnetowid posiada 2 euro:
1. niebieskie - AV2 ( DEC.EXT.)
2 zwykłe czarne - AV1 (EURO AV)
oraz wejscie i wyjscie antenowe

TV tylko jedno euro
DVD EURO i kilka chinczów.

Podłączyłam więc DVD do magnetowidu a magnetowid do tv.
Nagrywanie właczyłąm dopiero gdy juz film sobie spokojnie był odtwarzany. Taśma się przesuwała, ,jakieś szumy nagrywała ale nic coś się wiąże z sygnałem z DVD.
Próbowałam zamienic gniazda w magnetowidzie na odwrót ( lecz w tedy nie miałam podglądu z VHS gdyż chyba jedno z tych gniazd ma tylko jeden kierunek ) i tez spróbowałam nagrać .I to sami czyli nic.
Film nie jest orginalny z filmem tylko nagrany na kamerze cyfrowej a potem na płytkę.
Liczę na Waszą pomoc
Monic


czwartek, 11 listopada 2004, 16:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 listopada 2004, 21:30
Posty: 9
Post 
a może muszę do tego użyć mojej kamerki?
mam tam AV, DVin/out, Svideo? posiadam przjsciówkę z av na euro, oraz komputer z TV outem.
może można to szystko razem poskładać tak abym mogła wkońcu dzisiaj zgrać ten filmik na dvd do vhs.
pomóżcie prosze

naprawdę nie da się przepuscić prosto z mojego dvd do vhs?...
monic


czwartek, 11 listopada 2004, 18:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 listopada 2004, 21:30
Posty: 9
Post 
Panowie! Czy nikt mi nie potrafi tematu przyblizyć na tyle ażebym poradziła sobie sama? Proszę...
Może kolega cecyl jeśli czasem zerka na to forum opisze mi jak sobie poradził z w/w problemem?
Szczerze zobowiązana :)))
Monic


piątek, 12 listopada 2004, 12:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post przegranie z dvd na vhs.
Jeżeli podłanczamy odtwarzacz DVD do magnetowidu np.euro-euro to nie wystarczy tylko podłączyć,ale trzeba przełączyć w magnetowidzie opcję AV1'AV2,AV3 lub AV4 -któraś z tych opcji uaktywni wejście do przepuszczenia sygnału w magnetowidzie!


piątek, 12 listopada 2004, 13:05
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 491
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Z dysku komputera możesz przegrać na magnetowid tak:
1.Połączyć TV-out PC z jednym z wejść video magnetowidu: AV-in,S-Video-in.
2. Połącz wyjście magnetowidu z wejściem telewizora.
3.Przełączyć telewizor na wejście z magnetowidu. (tak żeby odtwarzany obraz z magnetowidu pojawił się w tv)
4. Załączyć wyjście TV z karty graficznej PC.(Prawym klawiszem na pulpicie/ustawienia/zaawansowane/monitory/załączTV/włącz przycisk- 1, jeśli monitor ma włączony -1/zastosuj) - ma pojawić się obraz z monitora na ekranie TV.
5. Połącz wyjście karty dżwiękowej out-(zielony jack) z wejściem audio magnetowidu.
6. Odtwórz plik na pełnym ekranie i nagraj.
Pozdrowienia

_________________
Stanisław


piątek, 12 listopada 2004, 14:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 491
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Z dysku komputera możesz przegrać na magnetowid tak:
1.Połączyć TV-out PC z jednym z wejść video magnetowidu: AV-in,S-Video-in.
2. Połącz wyjście magnetowidu z wejściem telewizora.
3.Przełączyć telewizor na wejście z magnetowidu. (tak żeby odtwarzany obraz z magnetowidu pojawił się w tv)
4. Załączyć wyjście TV z karty graficznej PC.(Prawym klawiszem na pulpicie/ustawienia/zaawansowane/monitory/załączTV/włącz przycisk- 1, jeśli monitor ma włączony -1/zastosuj) - ma pojawić się obraz z monitora na ekranie TV.
5. Połącz wyjście karty dżwiękowej out-(zielony jack) z wejściem audio magnetowidu.
6. Odtwórz plik na pełnym ekranie i nagraj.
Pozdrowienia

_________________
Stanisław


piątek, 12 listopada 2004, 14:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 listopada 2004, 21:30
Posty: 9
Post 
Dziękuję bardzo za odzew!!!
Spróbóję najpierw za pomocą euro-euro, tylko mam problem poniewaz nie zauważyłam abym mogła przełącząc w moim magnetowidzie kolejne wejscia AV- 1,2,3 czy 4. Mam samsunga sv-261-gx, nic orginalnego :))

Odnośnie nagrywania z komputera: dot p.1. "1.Połączyć TV-out PC z jednym z wejść video magnetowidu: AV-in,S-Video-in."
czy mogę użyć przejsciówki euro którą miałam z kamera ( bez kilku "styków" w końcówce)?

Mam pytanie do was jako doświadczonych w tych tematach:
Czy mogę jakoś zgrać do kamery przez F-W film który mam na DVD tak aby potem go przegrać z niej na VHS?
lub
Czy mogę zgrać film w formacie MPEG-2 który mam na HDD do kamery przez np. F-W a potem na VHS?

Kamera chyba nie przyjmuje MPEG już skonwertowanego, a ja już mam porobione pliki w programie UVS8 i nie mam materiału żródłowego tak aby zrobic ponownie AVI.
Co zrobić? MPEG2 z powrotem do AVI ( strata jakości? ) czy może z DVD do ...właśnie?
Pozdrawiam
Monic


piątek, 12 listopada 2004, 19:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL