Teraz jest wtorek, 19 marca 2019, 02:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Menu na płycie DVD? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post Menu na płycie DVD?
Jak rozwiązujecie sprawę menu, w przypadku gdy film (wesele) zanajduje się np. na trzech płytach DVD?

1. Na każdej płytce menu z chapterami do scen tylko z tej płytki?
2. Na każdej płytce jednakowe menu, z tym że po kliknięciu chaptera do sceny która znajduję sie np. na drugiej płytce podkładamy planszę z napisem np. "Włóż płyte nr. II".
3. Może jakieś inne pomysły...


czwartek, 28 października 2004, 10:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post 
1 - tak
2 - nie
3 - na koncu filmu pisze ze skonczyla sie plytka 1, wloz druga, czy jakos tak ;-)

na 3 plytach ??? 4,5 godzinne wesele ?

garfild


czwartek, 28 października 2004, 10:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Cytuj:
na 3 plytach ??? 4,5 godzinne wesele?


Tak Garfild :) Są ludzie, którym nie mieści się w głowie że film z wesela może być krótszy niż 3 godziny. Ten ma 4h.


czwartek, 28 października 2004, 10:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post 
ja nie lubie robic godzinnych filmow z wesela, 4h rzadko ale tez mam.
echhh 4 godziny - duzo

ale jak robie 4h, to wale na 2 plyty 4000 bitrare

czyzbys byl z gor/
tam podobno takie dlugasy robia i jeszcze dluzsze :)

Garfild


czwartek, 28 października 2004, 11:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Nie, nie jestem z gór ale zdarza sie że ludzie dla których montuję mają jakieś korzenie w górach :). Więc może coś w tym jest...


czwartek, 28 października 2004, 11:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Dwie płyty po dwie godziny , menu główne takie same tylko inne czaptery i oczywiście odróżniona część 1 od 2. 120minut 4800 bitrate i 4,18GB w pliku. Razem z menu i resztą 4,35Gbna płycie . Kompresja procoder , menu Workshop 2

Pozdrawiam


czwartek, 28 października 2004, 15:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
czemu wam tak żal dołożyć jedną płytkę i dac klientom np 8000, 9000?
moze laik nie odrózni ale zawsze to jakiś szacunek dla płacącym za usługę.
może wtedy zamiast kupywać coraz lepsze kamerki, lepiej pozostać przy jakimś półprofi , wtedy będzie was stać dołożyć dvdika i dać tak jak sami byście chcieli.
pozdr hugo


czwartek, 28 października 2004, 19:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Szacunek dla klienta objawia się m.in. tym że oddaje się mu płytkę z dobrze zrobionym filmem, który jest bezproblemowo odtwarzany na jego odtawrzaczu - jakikolwiek by to był. Tak się skałda że nie kazdy stacjonarny odtawrzacz DVD poprawnie radzi sobie z tak wysokim bitratem 9000 (wiem bo zadarzyło mi się). Dlatego stosuję bitrate ok. 7000 7500. W ten sposób na płytkę wchodzi 1h15min - 1h30min materiału przy bardzo dobrej jakości. Z tego wynika ze dla 4h filmu musi byc trzy płytki. Najlepiej gdyby była jedna z tą sama jakością - jednak na to musimy jeszcze troche poczekać. Jeśli o mnie chodzi, to własnie sam chciałbym mieć film niezaleznie od jego długości, zawsze na jednej płytce ponieważ nie uwazam ze żonglowanie kolejnymi płytkami, w celu obejrzenia całego filmu,nalezy do przyjemności. I dlatego staram się zmieścić film zawsze na jak najmniejszej ilości płytek ale z zachowaniem bardzo dobrej jakości co zapewnia bitrate w okolicach 7000.
I wcale nie chodzi tu o sknerstwo, że nie chce dac jednej płytki więcej, tak jak ci się to "hugo" wydaje.

P.S. Hugo! Pisze się "kupować" a nie "kupywać" Ty artysto półprofi...


czwartek, 28 października 2004, 21:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 3 kwietnia 2003, 12:31
Posty: 53
Post 
proponuje nagrywac na DLach - koszt 30-40pln i odpada koniecznosc zonglowania plackami (booktype oczywiscie dvd-rom dla wiekszej kompatybilnosci).


piątek, 29 października 2004, 13:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
DL ty wiesz co piszesz???
po pierwsze duzy koszt plyty jak ktos poprosilby cie o kopie to ile bys za nia wziol??? 100zl?
po drugie typie nagrywasz na tych dvd , maja slaba kompatabilnosc z odtwarzaczami sam testowalem to w roznych predkosciach zapomnij jeszcze o tych dvd dopuki niewyjda pozadne nagrywary do tego!

_________________
=---TranceKostek---=


piątek, 29 października 2004, 14:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL