Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 21:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Transparency 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 października 2004, 20:25
Posty: 3
Post Transparency
Mam pytanie, a mianowicie jak zrobic w adobe premiere 6 to zeby np przez caly czas trwania filmu u gory byl widoczny jaki napis lub obrazek??
Wiem ze chyba trzeba uzyc transparency, ale gdy to ustawie to podczas wyswietlania filmu napis znika. Co mam zrobic? Jestem jescze poczatkujacy i nie wiem wielu rzeczy.


piątek, 29 października 2004, 20:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
uzyj titlera albo obrazu z kanałem alfa (np. z fotoszopa) przy włączonej w transparency opcji alfa (w przypadku fotoszopa white alpha). ewentualnie logo umiesc na np. niebieskim tle i w transparency wybierz blue screen. do virtual duba też jest fajny pluginek do nakładania logosów.

pozdrawiam


sobota, 30 października 2004, 00:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 października 2004, 20:25
Posty: 3
Post 
No jak udaje mi sie juz to zrobic na podgladzie w transparency wszystko jest ok, ale gdy odtwarzam film obrazka ani napisu wogole nie widac co zrobic??


sobota, 30 października 2004, 12:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dołączam sie do pytania ,mam z tym problem ,niech ktos pomoze:) z gory wielka dziękufa


sobota, 30 października 2004, 13:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ok odkrylem sam :D na podgladzie tego nie widac,zapewne dlatego ze by zwalniało bardzo,musisz zaznaczyc wszystkie sciezki na timeline i dac export -> do clipu,renderujesz film i widac logo. :D


sobota, 30 października 2004, 13:36
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 października 2004, 20:25
Posty: 3
Post 
Rzeczywiscie masz racje :) Dzieki bardzo za info :)


sobota, 30 października 2004, 13:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
można prościej wystarczy jakąkolwiek grafikę zapisać jako oddzielna warstwa zachowując rozmiar np. obrazek tworzymy w wielkości pal czyli 720/576 dodajemy to co ma być na obrazie logo, napis czy cokolwiek w wielkości naturalnej i importując to do ap wybieramy nie merge layer tylko layer umieszcamy na lini i mamy bez kluczowania.


sobota, 30 października 2004, 14:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Wciskasz klawisz ALT i poruszasz sie na Timeline kursorem - masz podglad w czasie rzeczywistym danego efektu, nie trzeba exportowac do pliku.

_________________
__STEL_MOTION__


sobota, 30 października 2004, 17:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Dodam, że nakładając obrazek o właściwych rozmiarach - jako warstwa nie wymagająca kluczowania w wielu kartach wspomagających AP nie wymaga nawet renderowania, po prostu spacja - i idzie. Aha w twoim przypadku nie trzeba eksportować timeline do pliku wystarczy go zrenderować i wtedy odtwarzany w locie z timeline bedzie już kompletny.
Pozdrawiam gorąco


sobota, 30 października 2004, 18:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL