Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 06:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 ADOBE PREMIERE 6.5 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 16:00
Posty: 7
Lokalizacja: ZAMOŚĆ
Post ADOBE PREMIERE 6.5
w /w programie gdy na timeline mamy umieszczony klip video, i gdy chcemy go np. wydłużyć lub skrócić nie jest widoczny podgląd na monitorze -w programie AP 6.5, co nie miało miejsca w Adobe Premiere 6.02.

!!!Czyżby kolejny niewypał firmy ADOBE!!!

Być może, że dotyczy to tylko kart Matroxa (RT2500, RTX 100 - brak podglądu)


sobota, 9 listopada 2002, 11:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ten sam problem
Mam ten sam problem i bardzo mnie to denerwuje :cry: Czy ktoś wie coś na ten temat? Mam jeszcze inny zwiazany z predkoscia clipu. Kiedy zmniejszam jego predkosc powiedzmy do 50% jest spowolniony ale chodzi jak galaretka trzesie sie. To bardzo brzydko wyglada. Pozdrawiam


sobota, 9 listopada 2002, 12:05
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 2 listopada 2002, 09:34
Posty: 4
Post 
na galaretę jest sposób - każda zmiana tempa w AP wymaga zaznaczenia - prawa mysza - klip - video option - deinterlace(kropka) - gotowe.
na overlay - directX8.1 - lub - project - general - zaznaczone tylko podgląd na PC - środkowa fajka - w rozumieniu AP6.5 z licencją


poniedziałek, 11 listopada 2002, 11:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Deinterlace - to nic innego jak usunięcie przeplotu nie wolno tego usuwać ludzie obraz bez przeplotu nadaje się jedynie do oglądania na kompie !!! Sprawa tkwi w kolejności półobrazów i tan należy przetrenować właściwe ustawienie dla danej karty video. Pauza szybkiego ruchu musi drgać na TV !!!!


wtorek, 12 listopada 2002, 08:48
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post SLOW W ADOBE
Po zmniejszeniu predkości np.50 % należy na ten klip nałożyć filtr o nazwie Reduce Interlace Flicker z pod AP , całość wyrendrować .
Pozdrawiam


środa, 13 listopada 2002, 21:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Przy prawidłowej kolejności półobrazów zwolnione tempo płynie jak bajka.


czwartek, 14 listopada 2002, 00:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Faktycznie nie ma podglądu przy wyciąganiu, lub skracaniu klipu na time line w AP 6.5 Czy ktoś już doszedł jaki jest tego powód? To nie karta Matrox mam to samo w DVnow.


czwartek, 14 listopada 2002, 00:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
W programie AP6.5 współpracującym z karta PRO-ONE RTDV, podczas przesuwania suwakiem po timeline w celu skrócenia bądź wydłużenia klipu nie ma problemu z wyświetlaniem aktualnej pozycji edytowanego fragmentu. Także prawdopodobnie użytkownicy innych kart montażowych-to prawdopodobnie wina sterowników od waszych kart itp. Porada: może to być jeszcze wina (na karcie DC30plus miałem coś pdobnego) złej współpracy z karta graficzną i trybu OVERLAY. Należy poeksperymentować ze sterownikami... aczkolwiek w waszym przypadku i tak może to nie przynieść oczekiwanego efektu ale spróbować warto! :cry:

_________________
iSLATE - http://www.islate


poniedziałek, 24 marca 2003, 20:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Sławku, jeżeli dobrze zrozumiałem Twój problem to moja rada jest taka:
w menu Timeline zaznacz Edge View. Ona jest odpowiedzialna za podgląd podczas wydłurzania lub skracania klipu na timeline. Nie ma to znaczenia na jakiej karcie video pracujesz.

_________________
hi-rek


wtorek, 25 marca 2003, 09:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Mam pytanie do Darka A - co to znaczy "prawidłowa kolejność półobrazów". Ja sprawę interlace (drganie obrazu przy zwolnieniu) załatwiam tak jak to opisał GOŚĆ.

_________________
hi-rek


wtorek, 25 marca 2003, 09:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
hi-rek ma racje z tym EDGE VIEW. To ta funkcja jest odpowiedzialna za wyświetlanie podglądu podczas "przeciągania" klipu. Chociaż osobiście doświadczyłem przypadku kiedy na karcie DC30plus mimo zaznaczenia tej funkcji i tak nie miałem podglądu, co w dalszym przypadku okazało się że to wina sterowników karty... :)

_________________
iSLATE - http://www.islate


wtorek, 25 marca 2003, 10:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL