Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 15:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Tiltle w Adobe CS3 Production P. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Tiltle w Adobe CS3 Production P.
Witam. Mam pytanie związane z pakietem Adobe CS3 Production Premium. Doszły mnie słuchy ze program adobe premiere CS3 nie posiada polskich znaków w TITLE tak jak to było możliwe w wersji Adobe premiere 2.0. Czy ktoś wie coś na ten temat? Czy faktycznie jest to prawda? Jest to dla mnie istotne, gdyż przymierzam sie do updat-u wersji 2.0 do CS3 ale brak możliwości pisania w premierze po polsku sprawia ogromy problem. Pozdrawiam

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 21 sierpnia 2007, 18:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post 
TOKKSA napisał(a):
Witam. Mam pytanie związane z pakietem Adobe CS3 Production Premium. Doszły mnie słuchy ze program adobe premiere CS3 nie posiada polskich znaków w TITLE tak jak to było możliwe w wersji Adobe premiere 2.0. Czy ktoś wie coś na ten temat? Czy faktycznie jest to prawda? Jest to dla mnie istotne, gdyż przymierzam sie do updat-u wersji 2.0 do CS3 ale brak możliwości pisania w premierze po polsku sprawia ogromy problem. Pozdrawiam


Witam, a jak sytuacja wygląda w wersji Beta CS3, którą można ściągnąć ze stron Adobe? pewnie kolego Tokksa masz tą wersję??
I jeśli to co piszesz jest prawdą, że w wersji full nie ma możliwości stawiania polskich znaków - to jest duży problem :|


wtorek, 21 sierpnia 2007, 19:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Właśnie nie posiadam wersji beta i nie wiem jak jest. Dlatego ponawiam pytanie.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 21 sierpnia 2007, 20:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
działa tylko przez schowek


wtorek, 21 sierpnia 2007, 20:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
to kiszka....!!!

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 21 sierpnia 2007, 20:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2006, 22:29
Posty: 672
Post 
Witam
Tak, coś jest zamieszane. Np naciśnięcie Alt+S zamiast "ś" wywołuje okno zapisu!!!


niedziela, 2 września 2007, 08:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Nie mam jeszcze tej wersji. Ale moze ktos sprawdzi czy działa kombinacja klawiszy: np. shift+~+A = Ą
Taka kombinacja działała na Workshopa gdzie tez nie działała kombinacja alt+a. Na pewno jest to wygodniejsze od kopiowania przez schowek i szybsze pod warunkiem ze to działa. Niech to ktoś sprawdzi kto ma aktualnie wersję AP CS3 bo ja nie mogę.

Pozdrawiam


niedziela, 2 września 2007, 12:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
działa


niedziela, 2 września 2007, 14:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 października 2007, 22:16
Posty: 16
Post 
-Damian- napisał(a):
działa


witam
mozesz zdradzic w jaki sposob dziala.. u mnie nie dziala po prostu w skrotach klawiaturowych nie mozna ustawic ktory alt niezaleznie od tego czy wybierze sie lewy czy prawy adobe rozpoznaje to jako alt ;/

czy jest jakis sposob poza schowkiem itp trikami albo wylaczaniem skrotow. jesli wogole sie je da wylaczyc
prosze o pomoc bo niestety nie moge sobie z tym poradzic

pozdrawiam
wolku

[ Dodano: Wto Paź 02, 2007 11:33 pm ]
-Damian- napisał(a):
działa



mozesz zdradzic w jaki sposob dziala bo u mnie nie dziala mam pelna wersje cs3 production premium


wtorek, 2 października 2007, 22:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post 
ja robie napisy na photoshopie i do premiera importuje layer z textem (pomijajac jakies dlugie scrolle ale tych chyba tez nikt w titlerze nie pisze tylko impotuje np. z note pada)

premier odroznia efekty zastosowane w photoshopie w blending options oraz sposob nalozenia layeru (screen, normal..... itd. ) dzieki temu jest od reki kupa efektow do wykorzystania


środa, 3 października 2007, 07:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 września 2007, 10:27
Posty: 54
Lokalizacja: Warmia
Post 
Witam serdecznie wszystkich jest to moja pierwsza wizyta na tym forum od dawna pracuję na AL7 a od niedawna mam premiere cs 3 z matroxem RT.X2 nie wiem jak i czy wogóle możliwy jest podgląd przejść przed wstawieniem ich na linii. Nie mogę też zaimportować VOB czyli materiału DVD o co tu może chodzić proszę o jakąś wskazówkę jak to zrobić i czy jest to możliwe.Dla zainteresowanych posiadam obszerną wiedzę na temat AL7. Pozdrawiam wszystkich.

_________________
i7 3770 k 3.50 Ghz, Asus P8z77-V LK, Nvidia Geforce GTX 295, SSD kINGSTON 120 Gb, 8 Gb DDR3 OCZ


środa, 3 października 2007, 22:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL