Teraz jest środa, 24 kwietnia 2019, 00:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 ...:::CENZURA W FILMIE:::... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ...:::CENZURA W FILMIE:::...
Proszę o pomoc w takiej sprawie: jak chcę w filmie zakryć "pixelozą" jakiś obiekt ruchomy (tzn. np. rejestracje samochodu lub czyjąś twarz)
w jakim programie mam to zrobić (a może da się to zrobić w adobe premiere pro a jak tak to jak??). Proszę o szybką odpowiedź na ten post gdyż muszę pewien film zmontować a na to za wiele czasu nie mam ;(


niedziela, 9 stycznia 2005, 22:07
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Bez problemu w EDIUSIE. Użyj filtru REGION i po sprawie :D


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 08:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
no dzięki bardzo może zadziała (MOŻE bo najpierw muszę zdobyć Ediusa).
Ale jeszcze - tak na marginesie - pytanko: czy da się to zrobić w programie Adobe Premiere Pro???. Bo jeśli tak to fajnie by było bo nie musiałbym tracić czasu na zdobywanie nowego programu :-)


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 19:19
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Ułóż ten sam materiał na timeline "nad sobą" synchronicznie. Na materiał na górnej ścieżce nałóż 2 efekty. 1. zmieniający wielkość obrazka (przekadrowanie) i 2. efekt mozaiki (krateczek). Efektem 1 zazncz tylko ten fragment obrazu który chesz "wykrateczkować" i gotowe.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 19:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 22:40
Posty: 86
Lokalizacja: Królewskie Miasto:)
Post 
Tutaj jest tutorial:
http://www.wrigleyvideo.com/videotutori ... urface.htm

Powodzenia w zabawie:)

Pozdrawiam myslących

Janusz B.


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 22:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
bartolo napisał(a):
Ułóż ten sam materiał na timeline "nad sobą" synchronicznie. Na materiał na górnej ścieżce nałóż 2 efekty. 1. zmieniający wielkość obrazka (przekadrowanie) i 2. efekt mozaiki (krateczek). Efektem 1 zazncz tylko ten fragment obrazu który chesz "wykrateczkować" i gotowe.


No dobrze, ten sposób działa jeżeli obiekt nie rusza się. Ale co jeżeli chcę aby zasłonić tym sposobem obiekt poruszający się w kadrze??


wtorek, 11 stycznia 2005, 18:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Pracuję głównie na Avidzie i Edition gdzie bez kłopotu (stosując znaczniki) można "prowdzić" efekt. Niestety nie wiem czy jest taka możliwość w AP. Trzeba znaleźć opcje ramek kluczowych.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


wtorek, 11 stycznia 2005, 23:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Czegoś tu nie rozumiem.

P@KoS w swoich postach prosisz uczestników forum o pomoc w zrobieniu przy użyciu progr. AP Pro konkretnego efektu. Zrobienie tego dość skomplikowanego efektu w AP Pro jest jak najbardziej możliwe lecz pracochłonne z uwagi na poruszający się obiekt. Opisanie jego wykonania "krok po kroku" zajeło by kilka stron.

Janusz B w pełni Ci odpowiedział podając link do tutoriala, w którym to słownie i obrazowo jest to opisane. Dokładnie to o co prosiłeś na przykładzie "zakratkowanej" twarzy szybko się poruszającego piłkarza na boisku.

A Ty po tej odpowiedzi dalej się pytasz "Ale co jeżeli chcę aby zasłonić tym sposobem obiekt poruszający się w kadrze??"

To o co Ci w końcu chodzi ???


środa, 12 stycznia 2005, 01:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wtedy miałem mały problem z siecią :( i mi się ta stronka wogóle nie pokazywała więc próbowałem tego drugiego sposobu no a że on nie dawał rezultatów to się spytałem o coś jeszcze :) (i wszystko jasne...!) Ale teraz już mam tego tutoriala i wszystko chodzi prawidłowo. Dzięki za wszystko!
____________________________________________________________
AMD Athlon XP2600+ 256, ATI Radeon SE920 Sapphire 128. NARAZIE![/quote]


czwartek, 20 stycznia 2005, 12:51
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 11:46
Posty: 3
Post a
aaazacew


środa, 2 lutego 2005, 11:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
:arrow: duzo takich tematow na forum to podpinam sie do tego

Napewno ogladaliscie serial na TVN "W-11" i tam tez bardzo czesto pojawia sie cenzura twarzy ale wyglada to bardzo profesjonalnie.
Twarz jest rozmazana tak ,ze prawie nie rozni sie od reszty obrazu.
Probowalem w Photoshopie "polepszać" obrazek jakim zakrywam twarz-rozmazywać ranty ale nic to nie dało.

Co oni maja za program do edycji ,ze tak im to wychodzi? 8O

Moze pracuja w EDIUSie?-tak poważnie brzmi :mrgreen:


środa, 12 września 2007, 19:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 listopada 2005, 17:03
Posty: 351
Post 
Witam!

Nie przepadam szczególnie za W11 więc i też szczególnie się nie przyglądałem użytym efektom... Ten jest możliwy do zrobienia w Ediusie... Trochę cierpliwości i rozmazanie wędruje za np. twarzą osoby...
Wiele produkcji TVN'u nosi wyraźne ślady użycia Ediusa.
I to cieszy.
Mnie - bardzo.

Pozdrawiam!

_________________
pasja i praca


środa, 12 września 2007, 20:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
romanek11 napisał(a):
Wiele produkcji TVN'u nosi wyraźne ślady użycia Ediusa

Z tego co wiem to TVN pracuje ma Mac'ach na FCP. Choc może się mylę :?

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


środa, 12 września 2007, 20:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 19:02
Posty: 176
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
TVN 24 na pewno pracuje na Macach FCP

_________________
Portal regionalny ZAPRASZAM http://www.itv24.com.pl

Nawiążemy współprace z kamerzystami z regionu, kontakt itv24@itv24.com.pl


czwartek, 13 września 2007, 02:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 12 października 2016, 13:33
Posty: 1
Post Re: ...:::CENZURA W FILMIE:::...
Edius to płatny program, ja znalazłem poradnik jak zakryć ruchomy obiekt w darmowym programie:

https://www.youtube.com/watch?v=Lsw3gtnenwg


środa, 12 października 2016, 13:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL