Teraz jest wtorek, 12 listopada 2019, 07:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Rendering w Procoderze Expresie 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 3 sierpnia 2006, 18:34
Posty: 37
Post Rendering w Procoderze Expresie
Niewiem już co mam zrobić zakupiłem procoder DPsoft zktórym mam kłopoty dzwoniłem do sprzedawcy ale on nie umie mi udzielić pomocy.Problem polega natym: wrzucam do prokodera plik DV ustawiam parametry kodowania do MPEG2 i zaczynam rendering, rendering przebiega prawidłowo w okienku widać obraz wskażnik postępu renderowania się porusza dochodzi do końca (tak jak zawsze było) wyświetla się komunikat że operacja została zakończona sukcesem.Otwieram folder do którego skierowałem renderowany plik jest tam ikonka zrenderowanego pliku lecz o rozmiarze 48Kb, niema zredrenowanego pliku probowałem na róznych plikach na roznych ustawieniach wielokrotnie i nic Panowie pomocy co się dzieje,wesela czekają a ja jestem bezradnyczy ktoś się z czymś takim spotkał?


czwartek, 13 września 2007, 22:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 604
Post Re: Rendering w Procoderze Expresie
neckali15 napisał(a):
Niewiem już co mam zrobić zakupiłem procoder DPsoft zktórym mam kłopoty dzwoniłem do sprzedawcy ale on nie umie mi udzielić pomocy.Problem polega natym: wrzucam do prokodera plik DV ustawiam parametry kodowania do MPEG2 i zaczynam rendering, rendering przebiega prawidłowo w okienku widać obraz wskażnik postępu renderowania się porusza dochodzi do końca (tak jak zawsze było) wyświetla się komunikat że operacja została zakończona sukcesem.Otwieram folder do którego skierowałem renderowany plik jest tam ikonka zrenderowanego pliku lecz o rozmiarze 48Kb, niema zredrenowanego pliku probowałem na róznych plikach na roznych ustawieniach wielokrotnie i nic Panowie pomocy co się dzieje,wesela czekają a ja jestem bezradnyczy ktoś się z czymś takim spotkał?


a na jakim programie pracujesz . w adobe premiere od razu można renderować prosto z timeline nie ma potrzeby wrzucania plików dv


piątek, 14 września 2007, 11:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 3 sierpnia 2006, 18:34
Posty: 37
Post 
Pracuję na pinakle studio 11 ultimate, a do renderingu kupiłem PROCODERA EXPRESA


piątek, 14 września 2007, 21:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 604
Post 
neckali15 napisał(a):
Pracuję na pinakle studio 11 ultimate, a do renderingu kupiłem PROCODERA EXPRESA




zobacz tutaj
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvtodvd/strona3.php


piątek, 14 września 2007, 21:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 14:07
Posty: 118
Post 
tunes napisał(a):
w adobe premiere od razu można renderować prosto z timeline nie ma potrzeby wrzucania plików dv


Może powiesz mi jak to zrobić? dopiero zaczynam z montażem i zainstalowałem APE 4 i procoder 2 , niestety nie wiem jak prosto z timeline randerować w premiere z uzyciem procoder-a 2. Bo czytalem ze lepiej koduje niz APE...
Teraz robie tak: mam gotowy projekt w APE4 i wybieram export do mpeg2, nastepnie w DVD movie factory tworze płytke z menu i zapisuje do pliku VOB..
Moje pytanie jak zrobic zeby material z APE kodowac przy pomocy Procodera a nie APE ?


czwartek, 15 listopada 2007, 12:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 22:39
Posty: 48
Post 
Potrzebny ci FrameServer np. Debugmode reszte przeczytasz tu http://www.forumwideo.pl/viewtopic.php? ... rameserver


czwartek, 15 listopada 2007, 15:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL