|
Teraz jest wtorek, 10 grudnia 2019, 07:03
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Zabezpieczenie utworzonego projektu przed formatem hdd
Autor |
Wiadomość |
Martinezku
Nowy
|
 Zabezpieczenie utworzonego projektu przed formatem hdd
Co musiałbym zabezpieczyć aby po sformatowaniu hdd i wgraniu na nowo studia mogłem wczytać mój zapisany projekt? Wiem ,że należy skopiować klipy, które zrzuciłem z kamerki oraz katalog "My Project" gdzie zapisywałem moje postępy z projektem. To wystarczy czy jeszcze należałoby coś zabezpieczyć?
|
czwartek, 15 listopada 2007, 15:59 |
|
 |
ao
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21 Posty: 796 Lokalizacja: Warszawa
|
Ja bym się wstrzymał z formatem do czasu zakończenia projektu
Prawdopodobnie pogóbisz scieżki do plików dodatkowych i projekt z prawie gotowego stanie się dziurawy.
_________________ | Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |
|
czwartek, 15 listopada 2007, 17:13 |
|
 |
Martinezku
Nowy
|
ao napisał(a): Ja bym się wstrzymał z formatem do czasu zakończenia projektu Prawdopodobnie pogóbisz scieżki do plików dodatkowych i projekt z prawie gotowego stanie się dziurawy.
Niestety mam awarię windy i jedynie co mogę zrobić to skopiować pod linuxem pliki z dysku windowsowego. Pisząc o plikach dodatkowych masz na myśli pliki które sam dodałem do projektu np. pliki muzyczne i zdjęcia? Bo jeśli tak to ścieżka do nich się nie zmieni ponieważ są one na osobnym dysku właśnie z w/w linuxem. Linuxa używam na codzień a windy tylko i wyłacznie ze względu na Studio.
|
czwartek, 15 listopada 2007, 22:00 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3416 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
Jeśli w skład projektu wchodzą też elementy pochodzące z nakładek, plug-ins, czy innych dołożonych do programu dodatków nie pochodzących ze standardowej instalacji, otwarcie projektu też wymagało będzie dołożenia wszystkich tych dodatków przed rozpoczęciem dalszej pracy nad tym projektem.
Pozdrawiam gorąco
_________________ Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!
|
piątek, 16 listopada 2007, 01:23 |
|
 |
MICIA
Stary wyjadacz
|
Cześć.
Tak jak to napisał „Montażysta Darek A.”, jeżeli zastosowałeś jakieś dodatkowe pluginy które nie instalują się standartowo ze Studiem musisz je ponownie doinstalować. Głównie potrzebne są do prawidłowego otwarcia projektu (oprócz użytych dodatków w projekcie-jednak piszesz, że „ścieżki dostępu” do nich się nie zmieniły), plik z nazwą projektu i katalog (znajduje się w tym samym miejscu, co ten pierwszy) o takiej samej nazwie (znajdują się tam informacje do Twojego projektu) i tyle –możesz formatować bezpiecznie. Dodam na koniec, powinieneś wgrać patch taki, w jakim robiłeś projekt.
ps. Dodam do tego co napisałem jeszcze, że dobrze mieć taki układ w kompie (jak już formatujesz dysk - to może warto coś pozmieniać):
Dysk nr 1:
Partycja C - system, Pinnacle ( wg. uznania w zależności od innych potrzeb)
D - pliki stronicowania (do 4GB-wystarczy)
Dysk nr 2:
E - Materiał do obróbki
Dysk nr 3:
F – Pliki wynikowe
Taka konfiguracja kompa, w Moim przypadku poprawiła szybkość renderowania całości (głowice dysków pracują wtedy albo w trybie zapisu albo odczytu danych).
Pozdrawiam Micia.
|
piątek, 16 listopada 2007, 08:12 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|