Teraz jest niedziela, 8 grudnia 2019, 19:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 brak dżwięku po nagraniu DVD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 29 grudnia 2007, 23:56
Posty: 1
Post brak dżwięku po nagraniu DVD
Pomóżcie mi, jestem nowym użytkownikiem Pinnacle 11 plus. Zrobiłam pierwszy film z kamery, nagrałam na DVD - niestety nie ma w nim dżwięku choć w projekcie jest. Jest również dżwięk w kopii zapisanej na dysk twardy. annjak


niedziela, 30 grudnia 2007, 00:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
może problem po stronie sprzetu na jakim odtwarzasz?

_________________
Powoli do celu...


niedziela, 30 grudnia 2007, 00:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Zakładam, że połączyłeś wszystko ze sobą prawidłowo,
Wejdź więc w menu odtwarzacza, w ustawienia audio i przełącz tryb dźwięku na stereo, pewnie jest domyślnie na 5.1.
Pozdrawiam gorąco


niedziela, 30 grudnia 2007, 01:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 21:20
Posty: 36
Lokalizacja: Radom
Post 
Witam.

Być może to będzie nieco głupi sposób, ale u mnie działa ;p Próbujesz pewnie utworzyć film z dźwiękiem Dolby? Jeśli tak to sprawdź jaki dźwięk powstaje po zrenderowaniu - jeśli jest to MPEG2 to masz ten sam problem co ja. Pomimo, że teoretycznie MPEG2 powinien bezproblemowo działać na stacjonarnym DVD, to w tym przypadku jakimś cudem tego dźwięku nie słychać. Sposobem na ten problem jest kilkukrotne wybranie żądanego dźwięku z rozwijanej listy i kłopot powinien zniknąć :wink:


POZDRAWIAM


piątek, 18 stycznia 2008, 02:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 22 sierpnia 2006, 10:16
Posty: 23
Post Re: brak dżwięku po nagraniu DVD
Witam, mam podobny problem: z ngaranego DVD dźwięk "leci" z TV, natomiast nie ma sygnału na podłączony wzmacniacz (nie mogę słuchać na kolumnach).
Co jest?

Hm, problem rozwiązałem w ten sposób, że w opcajch zaznaczam dźwięk "PCM".
Działa i w TV i ze wzmacniacza na kolumnach. 8)

_________________
nie ważne czym - ważne JAK


piątek, 31 października 2008, 11:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL