Teraz jest piątek, 23 sierpnia 2019, 08:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem z animowanym menu w pinnacle 11 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 3 grudnia 2006, 00:10
Posty: 9
Post Problem z animowanym menu w pinnacle 11
Witam !!

Mam problem z pinnacle 11 studio.

Mianowicie Stworzyłem caly gotowy film ok 2godziny ... dodałem menu jednak trochę je przerobiłem .. tzn .. dodałem swoje okna do miniatur (do wyboru scen) jednak po zrendenerowanie i stworzeniu gotowego projektu na płycie DVD menu działa ale po wyborze w nim jakiegoś rozdziału z animowanego przycisku film staje albo np przeskakuje do pierwszego rozdziału...


W projekcie na podglądzie po kliknięciu na przycisk DVD działa wszystko poprawnie !!


Proszę o pomoc!!


wtorek, 26 lutego 2008, 12:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post Re: Problem z animowanym menu w pinnacle 11
problemy z menu rozwiązał patch >>> StudioPatch11_1_1_5224h_light jeśli masz ten patche zainstalowane to tylko jeden wniosek coś zrobiłeś źle .

_________________
Obrazek


wtorek, 26 lutego 2008, 12:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 3 grudnia 2006, 00:10
Posty: 9
Post Re: Problem z animowanym menu w pinnacle 11
ok .. dzięki pobiorę sprawdzę i dam zanć czy w tym tkwił problem ;)

POZDRO


wtorek, 26 lutego 2008, 13:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post Re: Problem z animowanym menu w pinnacle 11
w 100 % ( R3 ) walnięty i jeszcze jedno polecam zrobić zawartość płyty do folderu i wypalić w nero >> wszystkie odtwarzacze będą widziały płytę .

_________________
Obrazek


wtorek, 26 lutego 2008, 13:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 65
Post Re: Problem z animowanym menu w pinnacle 11
Jurku skoro piszesz o tworzeniu folderu i wypaleniu w nero, to czy jeśli wypalimy projekt w pinnacle na DVD-RW a następnie przegramy go w nero na płytkę DVD-R to czy tez każdy odtwarzacz bedzie widział płytę ? czy tez jednak lepiej tworzyć folder w PS i grzać nerem ?


poniedziałek, 3 marca 2008, 10:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post Re: Problem z animowanym menu w pinnacle 11
około pół roku temu :P mój post
Cytuj:
zachciało mi się nowego kina domowego > SAMSUNG HT-Q9
po włożeniu jakiejkolwiek mojej płyty rodzinnej oczywiście nagranej w pinnacle czy pinnacle 8-siem czy 9-ć , 10-ć no i pinnacle 11-cie . wyświetla mi się komunikat WRONG DISC FORMAT> błędny format płyty

http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... =29&t=2649
dzięki pomocy kolegów z forum udało się to rozwiązać .
czyli każdą starą płytę importowałem do komputera i wypalałem w nero zawartość folderu i jest OK. :P i z tymi płytami nie mam teraz problemu na > kinie domowym > SAMSUNG HT-Q9
a nowe płyty już tylko robię do folderu i wypalam w nero .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 3 marca 2008, 11:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post Re: Problem z animowanym menu w pinnacle 11
Ja mam ten sam problem z ruchomym menu.
Ale może spróbuj tak..... otwórz projekt.usuń z niego menu teraz przejdz do zakładki -tworzenie filmu-tam do następnej zakładki -dysk-w ustawieniach zmień na -utwórz plik ale nie nagrywaj płyty- po utworzeniu pliku wrzuć go jeszcze raz do pinnacla dodaj menu,utwórz rozdziały i odznacz ruchome miniatury. utwórz plik jak poprzednio, ale płytkę wypal sobie w Nero u mnie działa.


czwartek, 20 marca 2008, 13:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL