Teraz jest środa, 24 kwietnia 2019, 00:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Potrzebuje pomocy w Pinnacle 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 21:29
Posty: 10
Post Potrzebuje pomocy w Pinnacle
Witam
Posiadam program Pinnacle 11+. Podczas tworzenia filmu(renderowania) komputer wyłącza się lub zawiesza. Nie jest to związane z jakims błędem w filmie, bo próbowałem nagrać inny film, który wcześniej był OK, a teraz sie nie nagrywa. Nadmienie jeszcze, że kiedy komputer się wyłączy i ponownie się uruchomi, program nie renderuje filmu tylko od razu zapisuje na płytce. Próbowałem także nagrywać do pliku MPG-2 także się wiesza. Po ponownym zainstalowaniu systemu WINDOWS XP problem także się powtarza, a wcześniej tego nie było. Nie jestem zbyt mocny w komputerach dlatego proszę, niech mi ktoś pomoże.
Oto parametry mojego komputera:
Płyta GIGABYTE 965P-S3
Procesor CORE 2 DUO E4400 BOX
Pamięć PATRIOT 2X1GB 800 DDR2
Dysk SEAGATE BARR. 320GB
Karta GIGABYTE GF 7300GT 256


niedziela, 2 marca 2008, 10:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4690
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Potrzebuje pomocy w Pinnacle
Jedną z możliwych przyczyn, może być przegrzewanie się komputera. Ściągnij sobie program core temp http://www.alcpu.com/CoreTemp/ i zobacz czy procesor nie ma za wysokiej temperatury.
PS Masz aktywowane mpeg2 w Studio?

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 2 marca 2008, 10:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 21:29
Posty: 10
Post Re: Potrzebuje pomocy w Pinnacle
Mam zamontowany dodatkowy wentylator. Przed wgraniem nowego WINDOWSA XP miałem zainstalowany ten program temperatura była w granicach 30 stopni. Nie wiem jak z tym mpeg2 bo zawsze nagrywałem płytke.


niedziela, 2 marca 2008, 10:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4690
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Potrzebuje pomocy w Pinnacle
Nie mam jedenastki, ale zobacz pod pomoc - powinna być po prawej stronie górnej listwy programu - znajdziesz tam aktywne klucze i te wymagające aktywacji. Ten od mpeg2 powinien być darmowy.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 2 marca 2008, 11:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post Re: Potrzebuje pomocy w Pinnacle
przepraszam mam problem pisac tu na forum ( samogloski )????????
napisze dwie odpowiedzi na dwa pytania i beda dosc dziwne :P
1 problem z :
Cytuj:
Podczas tworzenia filmu(renderowania) komputer wyłącza się lub zawiesza.
nie wnikam jak to zrobiles , ale sprawdz czy nie masz podwójnych kodeków mpg2 25kl/s, mpg2 29/kl/s > jesli tak masz wybierz dolny czyli 25kl/s i bedzie OK. a jesli nie bedziesz miec mozliwosci wyboru to bedzie trzeba wniknac jak to zrobiles ???? .problem kiedy material/projekt Pal chcesz wypalic w NTSC lub na odwrót .

2 pinnacle traci klatki > glupie , ale sprawdz :P
po wgraniu materialu w pinnacle przejdz do edycji ( otworzy sie klip jaki wgrales , ale ty teraz tu odtwórz maly plik > powiedzmy filmik klaun pinnaclowy lub jakis swój , ale o dlugosci powiedzmy 1 minuta . po otwarciu w edycji powiedzmy klauna > teraz wejdz z powrotem w przechwyc i teraz bedzie OK. :P ( takie cudo sie dzieje jesli w edycji mamy otwarty wiekszy klip niz 4G > wielkosc pliku wideo .

_________________
Obrazek


niedziela, 2 marca 2008, 20:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 21:29
Posty: 10
Post Re: Potrzebuje pomocy w Pinnacle
Dzięki Jurek. Zastosuje to co radzisz jak się coś poprawi odpisze. Pozdrawiam


niedziela, 2 marca 2008, 20:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 17 grudnia 2007, 21:29
Posty: 10
Post Re: Potrzebuje pomocy w Pinnacle
Sprawdziłem mam tylko jedno mpg25kl. Włączyłem tworzenie filmu projekt ruszył ale za chwile się zawiesił. Jak komuś jeszcze coś przyjdzie do głowy to piszcie. Pozdrawiam


niedziela, 2 marca 2008, 21:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post Re: Potrzebuje pomocy w Pinnacle
1 czy masz na poczatku jakas animacyjkie mov itp.???? lub cos innego niz pal.
2 czy nie instalowales innego pinnacle > starsza wersjia 10 , 9 > ulead tez w to wchodzi
3 i najwazniejsze > czy nie przeinstalowywales pinnacle ??? czy masz potwierdzony klucz pal . potwierdzac klucze u angoli mozemy do oporu :P .
4 czy nie instlowales jakis kodeków dodatkow ( inny programik )
jakie masz nero tylko do 6-tki ???? czy odinstalowales instacopy ( dodaj usun progam )
5 jesli wyczarowales sobie klucze to pinnacle 11 przyjmuje tylko klucze zgodne z paszportem .
6 sprawdz czy jestes na automatycznych ustawieniach czy na recznych ( pinnacle 11 zle liczy musimy za nie policzyc i zgodnie ustawic )
caly problem u ciebie to problem z mpg2 pal .
no i teraz super pytanie >>> czy to pinnacle ma dostep do internetu :P odciac internet od pinnacle 11
roziagnij linie czasu na max i sprawdz czy nie ma dziury w projekcie ( zmiana przejscia hfx na lini czas tez robi dziury .

w wolnym czasie > jesli nie masz waznego projektu zainstaluj najnowszy patche 11,12 porzadkuje taz kodeki .

p.s. jesli nic nie pomoze to odinstalowac pinnacle obowiazkowo usunac recznie folder Pixie oraz folder pinnacle

_________________
Obrazek


niedziela, 2 marca 2008, 21:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL