Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 16:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Studio11 i Liquid6 nie widzą kamery DV 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 13 lutego 2005, 20:15
Posty: 10
Post Studio11 i Liquid6 nie widzą kamery DV
Cześć
Po zainstalowaniu Studio11 program nie widzi camcordera. To znaczy jest on na liście, ale za nic nie da się go sterować a co za tym idzie - zrzucić filmu z kasetki DV.
To samo w Liquid6 - "no device installed" i tyle w temacie.
Systemowy WindowsMovieMaker widzi kamerkę i działa prawidłowo. To samo Nero Vision 8.
Ma ktoś jakiś pomysł z tym Pinnaclem?

Zaznaczam że korzystam z systemu Vista Ultimate 32

A może znacie inny dobry program, którym zrzucę film z dzieleniem na sceny i wygeneruję z niego dobrej jakości MPG-2? Programów takich jest krocie i ciężko zdecydować co jest dobre. Dziękuję za odpowiedzi!


sobota, 24 maja 2008, 15:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4515
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Studio11 i Liquid6 nie widzą kamery DV
Liquid 6 to ten sam silnik programu co Studio 9. Studio 11 natomiast nie zawsze chętnie z wersją 9 współpracuje. Może to konflikt na tej linii?
Teraz małe OT. Dziwię się że Liquid 6 w ogóle chodzi na Wiscie. Chyba jednak jest lepiej napisany niż myślałem do tej pory :wink: , to stary program przecież. Jak używałem Pinnacle, to tak samo pozytywnie dziwiłem się jak dobrze chodzi Studio 8 z patchem do 8,12,7 z XP, potem XP SP1 i XP SP2, a z tym ostatnim wiele programów miało kłopoty.
PS Scenanalyzer, ale czy działa pod Wistą tego nie wiem.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 25 maja 2008, 00:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 10:29
Posty: 60
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Studio11 i Liquid6 nie widzą kamery DV
Hej,

Mam ten sam problem ze studio11 na Vista64. W programie do przechwytywania visty kamera działa prawidłowa. W Studio 11 nawet jak widzi kamerę to nic nie idzie zgrać. Załadowałem oczywiście najnowszy update i nic. Ktoś ma pomysły jakieś?

pozdr

_________________
pozdr
azrael
-----------------------
JVC GR-DF540E
Sony TRV 125E


niedziela, 1 czerwca 2008, 17:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 10:29
Posty: 60
Lokalizacja: Poznań
Post Problem rozwiązany:
Problem rozwiązany:

Należy przeinstalować driver w Viscie na inny - w tym celu sami wybieramy jaki driver mamy zainstalować, i klikamy w urządzenia, które nie są zgodne. Następnie szukamy JVC i wybieramy odpowiedni driver. Durny błąd - Studio nie chodzi na deflautowym sterowniku instalowanym przez vistę jako najlepszy.

_________________
pozdr
azrael
-----------------------
JVC GR-DF540E
Sony TRV 125E


niedziela, 1 czerwca 2008, 19:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL