Teraz jest poniedziałek, 30 listopada 2020, 16:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Czarny ekran??? WTF??? Sony Vegas Pro 8.0 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 lipca 2008, 21:27
Posty: 7
Post Czarny ekran??? WTF??? Sony Vegas Pro 8.0
Jeśli był taki temat, to przepraszam, ale wstukałam "czarne screeny" i ich wariacje, ale wyszukiwarka nic nie znalazła.

Zrobiłam w Vegasie Pro 8.0 parodię Hellsinga i chcę zrenderować projekt do pliku avi i się schody zaczęły. Podczas procesu renderowania zauważyłam, że w strumieniu audio pojawiały się gdzie niegdzie czarne screeny, tak jakby w tych miejscach nie było klipów w projekcie. Ale na pewno były. Pomyślałam sobie "a może w gotowym filmie tak nie będzie". Niestety, tak też było w gotowym filmie... Próbowałam wszystkiego, szukam wszędzie pomocy, ale ciągle jestem olewana... Co mam zrobić, aby było OK? Jeśli to ważne, używam kodeków K-Lite.

Proszę o PILNĄ pomoc. Chcę już to dać na YT...

_________________
Jestem dziewczyną ;)


wtorek, 8 lipca 2008, 00:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5177
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Czarny ekran??? WTF??? Sony Vegas Pro 8.0
Napisz proszę konkretniej ci do czego konwertujesz, z jakimi parametrami i szczególnie co to w tym konkretnym przypadku znaczy AVI?
PS Nie używam niestety Wegasa, ale to Klite codeckpack jest faktycznie niezbędne? Kodeku lubią nadpisywac swoje biblioteki .dll w systemie i kłopot gotowy.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 8 lipca 2008, 11:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 lipca 2008, 21:27
Posty: 7
Post Re: Czarny ekran??? WTF??? Sony Vegas Pro 8.0
Potrzebuję zapisać film do postaci, która by była do przełknięcia przez YouTube, ale też z całkiem przyzwoitą jakością obrazu i dźwięku i bez opisanych wyżej sensacji z czarnymi ekranami. A AVI tu znaczy kontener, gdyż słyszałam, że z takimi YouTube pracuje najlepiej.

_________________
Jestem dziewczyną ;)


wtorek, 8 lipca 2008, 11:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5177
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Czarny ekran??? WTF??? Sony Vegas Pro 8.0
Czyli potrzebujesz zapisać film do Divx, lub WMV. (AVI to tak wiele różnych kodeków, że jak podajesz cały kontener, to tak jakbyś powiedziała że szukasz Jana Kowalskiego.)

Czemu napisałaś że czarne screeny są na audio? Jeżeli są, to przełóż je na Video.

Jeżeli ciemność leży między dwiema scenami które są "po kolei", to zlikwiduj przerwę miedzy nimi na timeline w Vegasie.

Jeżeli ciemność zabrała niektóre fragmenty, czegoś brakuje, to zobacz czy nie sa zapisane w kodeku którego Vegas nie widzi.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 8 lipca 2008, 13:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 lipca 2008, 21:27
Posty: 7
Post Re: Czarny ekran??? WTF??? Sony Vegas Pro 8.0
Oooo, faktycznie, miało być video xD Przepraszam :)

O to chodzi, że w timeline'ie nie ma ŻADNYCH przerw...Chyba znam swój projekt? :P

A jakie kodeki widzi Vegas? Jak mogę w danych klipach zmienić kodeki na właściwe?

Żeby nie było, obrazek z timeline mojego projektu.


Załączniki:
cz3.PNG
cz3.PNG [ 356.86 | Przeglądane 397 razy ]
cz2.PNG
cz2.PNG [ 358.74 | Przeglądane 186 razy ]
cz1.PNG
cz1.PNG [ 368.85 | Przeglądane 219 razy ]

_________________
Jestem dziewczyną ;)
wtorek, 8 lipca 2008, 13:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5177
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Czarny ekran??? WTF??? Sony Vegas Pro 8.0
Ducha napisał(a):
A jakie kodeki widzi Vegas? Jak mogę w danych klipach zmienić kodeki na właściwe?

Żeby nie było, obrazek z timeline mojego projektu.

Nie używam Vegas, ale zobacz tu: LINK.
jak podmienić kodek w klipie? Nie ma niestety czegoś takiego. To Ty musisz wiedzieć do jakiej postaci wyeksportowałaś klip, z jakimi parametrami, jakich klipów - o jakich parametrach program nie widzi.
PS GSpot

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 8 lipca 2008, 14:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 7 lipca 2008, 21:27
Posty: 7
Post Re: Czarny ekran??? WTF??? Sony Vegas Pro 8.0
Właśnie do tego doszłam...Wystarczyło w właściwościach klipu wyłączyć resample... :D Czyli tamten gościu z angielskiego forum o AMV miał rację... Dzięki kotin za pomoc :) Na innych forach mnie olewano...

_________________
Jestem dziewczyną ;)


wtorek, 8 lipca 2008, 14:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5177
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Czarny ekran??? WTF??? Sony Vegas Pro 8.0
Ducha napisał(a):
Właśnie do tego doszłam...Wystarczyło... Dzięki ...

Cała moja zasługa polega na zmobilizowaniu Cię do sprawdzenia - co w koncu z tego Vegasa wyszło :wink: , ale miło mi 8) .

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 8 lipca 2008, 15:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL