Teraz jest środa, 21 sierpnia 2019, 20:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z efektem Time Effect 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 grudnia 2007, 21:02
Posty: 14
Post Problem z efektem Time Effect
Dokładnie z paczki Time Effect - efekt Time Warp. W projekcie i przy odtwarzaniu gotowego materiału DVD na kompie efekt jest OK. Jednak przy odtwarzaniu w odtwarzaczu DVD na telewizorze efekt nie jest stabilny. Zamiast wyraźnych chwilowych zatrzymań widać zatrzymania, ale drżące. Zatrzymane klatki drżą co psuje cały efekt klipu.
Co jest przyczyną? Czy jest na to jakaś rada? Plizzz....

_________________
www.nawyjazd.pl Zmieniamy perspektywy...


czwartek, 17 lipca 2008, 13:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 533
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Problem z efektem Time Effect
He he... I znowu przeplou się kłania :-) Usun w miejscu efektu i powinno pomóc. Pozdro.

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


czwartek, 17 lipca 2008, 15:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 grudnia 2007, 21:02
Posty: 14
Post Re: Problem z efektem Time Effect
Dzięki
No tak tylko dlaczego nie ma tego drgania w całym filmie? Mam zmontowane video i zdjęcia i tylko w miejscu dodania tego efektu do video błednie odtwarza.
Jeśli mam zdjąć przeplot w P 11 to jak do zrobić na 5 minutach projektu, a resztę zostawić tak jak jest?

_________________
www.nawyjazd.pl Zmieniamy perspektywy...


czwartek, 17 lipca 2008, 16:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 533
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Problem z efektem Time Effect
Nie znam tego softu bo działam na AP6.5 ale szukaj coś w stylu "deinterlace"

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


czwartek, 17 lipca 2008, 17:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post Re: Problem z efektem Time Effect
:P zadajesz pytanie i sam sobie odpowiadasz :P ale mniejsza z tym .
twój problem to ustawienia pinnacle , aby nie pisać pytań i odpowiedzi :?: gdzie masz przestawione źle ( niektóre efekty wideo Rtfx wymagają , aby je renderować zgodnie z foramtem wyjściowym a nie ustawienia domyślne projektu :mrgreen: skąd pinnacle ma wiedzieć jaki plik wideo będzie na końcu )

proster rozwiązanie otwórz nowy projekt > wstaw ( kopiuj wklej) do nowego projektu ten nieszczęśliwy kawałek i uwaga >> przerenderuj do pliku wideo avi/dv i ten nowy plik wideo wstaw do starego projektu zamiast tamtego i na 100% będzie OK. :wink: .

p.s. chyba , że masz pinnacle 10-ć >>> :mrgreen: to daruj sobie wstawianie efektów rtfx :mrgreen:

_________________
Obrazek


czwartek, 17 lipca 2008, 18:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL