|
|
|
Teraz jest środa, 24 lutego 2021, 22:41
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
odbicie w Motion ale takie jak zrobił A. Kramer w AAE
Autor |
Wiadomość |
Croolick
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33 Posty: 1690 Lokalizacja: Tarnów
|
 odbicie w Motion ale takie jak zrobił A. Kramer w AAE
witam, czy jest jakiś sposób wygenerować odbicie wartswy takie jak tu: http://www.videocopilot.net/tutorials/3d_reflections/szukałem na necie ale tam są tylko tutoriale w których nie używa sie "podłogi" (innej warstwy)  kombinuje i kombinuje i jakoś nie moge wyłączyc dla odbicia zasłanania przez inną warstwe - Kramer wsadził między warstwy "Adjustment Layer" i poszło ale to było AAE z góry dziekuje za pomoc
_________________ Retail OSX 10.6.5 Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz GA-EP35-DS3 4GB RAM 800Mhz GF8600GT 256 MB VRAM
|
poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 08:49 |
|
 |
Croolick
Aktywny bywalec
|
 Re: odbicie w Motion ale takie jak zrobił A. Kramer w AAE
ale wał!! hahaha wystarczyło że zmieniłem tryb mieszania w grupie zawierającą podłoge na Normal i odbicie nie jest już zasłaniane przez warstwe:) dodam tylko że całkiem przyadkiem mi to wyszło 
_________________ Retail OSX 10.6.5 Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz GA-EP35-DS3 4GB RAM 800Mhz GF8600GT 256 MB VRAM
|
poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 09:13 |
|
 |
glassmen
Stary wyjadacz
Dołączył: poniedziałek, 30 października 2006, 20:49 Posty: 120
|
Cześć Croolick,a czy możesz mi powiedzieć jak robisz dowolną kompozycje,np.tego typu to ustawiasz w Composition na square pixel DV,czy na Pal D1/DV. Zakładając że wdalszej czesci kompozycji użyjesz naprzykład filmu DV,a całość wyrenderujesz np.do avi DV. 
_________________ Dzieląc się,pomnażasz.
|
poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 10:53 |
|
 |
Croolick
Aktywny bywalec
|
jeżeli robie w 4:3 to zwykłe PAR 1.06 a jesli 16:9 to na kwadratowych pikelach bo mam dziwne wrażenie że potem po pzreskalowaniu przy kompresji do 720x576 przy PAR 1.42 wygladanieco lepiej  ale to tylko moje wrażenie
|
poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 11:15 |
|
 |
glassmen
Stary wyjadacz
Dołączył: poniedziałek, 30 października 2006, 20:49 Posty: 120
|
Dobrze wiedzieć,gdzieś kiedyś wyczytałem że mimo wszystko jaki format jest końcowy to projekty tego typu powinny być squarach wykonane , ale wiesz co - mimo wszystko jak bedę dysponował chwilą wolnego czasu,to porobię wszelkie możliwe kombinacje-nie ma to jednak jak metoda prób i błędów.  Dzięki Croolick i pozdrawiam.
_________________ Dzieląc się,pomnażasz.
|
poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 19:16 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|