Teraz jest poniedziałek, 22 kwietnia 2019, 02:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Studio 10 na Vista Home Premium 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 22:00
Posty: 3
Post Studio 10 na Vista Home Premium
Pinnacle Studio 10 ma problemy z Vistą. Przede wszystkim producent wprowadza nas w błąd pisząc na swej stronie, że posiadając pudełkową wersję tego programu tj. 10.6 zbędny jest dodatkowy instalator. Nieprawda, program odmawia instalacji i trzeba ściągnąć 1,5 GB wersję instalacyjną. Dopiero wówczas instaluje się plus patch do wersji 10.8.
W fazie edycji nie miałem problemów, ale tworzenie filmu to męka. Po 2 godzinach renderingu program zawiesił się. Potem renderował kolejne 4 godziny tworząc 14 GB plików pomocniczych i zero plików wideo dla 97 min. filmu DVD.
Specjalnie przeinstalowałem Studio na najnowszy, mocny komputer, a tu okazuje się, że będę chyba zmuszony wrócić na stary sprzęt z XP, gdzie nigdy takich problemów nie miałem tworząc kilkadziesiąt filmów. Jak narazie skróciłem film, wyrzuciłem efekty i próbuję dalej, ale nic z tego nie wychodzi. Czy ktoś z forumowiczów pracował z ta wersją Studia pod Vistą? Jak może być przyczyna brak możliwości stworzenia już nawet nie filmu, gdyż zmontowałem jedynie pokaz slajdów z muzyka w mp3?


środa, 22 października 2008, 11:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post Re: Studio 10 na Vista Home Premium
jeśli kupiłeś wersję z zieloną szmatą w pudełku > to tą szmate zostaw sobie tylko ona działa OK. >> resztę wyrzuć do śmietnika . :mrgreen:

p.s. jeśli przed instalacją wkleisz sobie folder pixie z innego komputera gdzie pinnacle był z vistą to bez problemu zainstalujesz na innym komputerze , ale moja rada >>> do śmietnika z tym softem lub ubiegaj się o odszkodowanie/zwrot kasy :mrgreen: za bubel .

_________________
Obrazek


środa, 22 października 2008, 11:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 22:00
Posty: 3
Post Re: Studio 10 na Vista Home Premium
Jednak na XP mi dobrze chodził przez 3 lata, nie mogę narzekać. Dlaczego jednak rendering nie działa na Vista pojąć trudno, skoro producent zapewnia iż już 3 lata temu miał wersję 10.6 gotową na Vistę. Na tym programie zrobiłem ponad 30 filmów z wyjazdów turystycznych, specjalnych wodotrysków nie potrzebuję.


środa, 22 października 2008, 11:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1454
Post Re: Studio 10 na Vista Home Premium
czyli odpowiedź znasz pinnacle 10-ć i visty nie połączysz > a na pudełku to stek bzdur :P nawet pinnacle 12-cie nie lubi visty , a może vista nie lubi pinnacle ????? .

p.s. w pinnacle 12-cie jest instalka nowych kodeków > powinny się zainstalować do 10-ki ????? może ktoś zrobi i wklei instalkie z kierunkiem do 10-ki > posiadacze 10-ki zyskali by jeszcze lepszą jakość obrazu , a może po prostu by mieli normalną jakość a nie dziwoląg 10-towy MPG2/DVD .

_________________
Obrazek


środa, 22 października 2008, 13:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 października 2008, 22:00
Posty: 3
Post Re: Studio 10 na Vista Home Premium
No tak, teraz można tylko tego mpeg/dvd robić. Potem jeszcze raz na oś czasu i ew. dorabiać menu. Tzw. deklaracja zgodności Pinnacle z Vista to tylko bajeczka dla naiwniaków. Nowe kodeki faktycznie by sę przydały dla 10.8.


środa, 22 października 2008, 21:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL