Teraz jest czwartek, 25 kwietnia 2019, 18:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
Witam! Zmontowałem kiedyś film ale po latach mam do niego wielkie zastrzeżenia. Dużo rzeczy teraz bym wyciął. Dłużyzna i tyle. W dodatku potrzebuję jeszcze podłożyć lektora, bo to dzieło przyrodnicze :)
No ale do rzeczy. Nie mam już ani kasety, na której był on nagrywany, ani zgranego materiału na komputerze. Jedynie płyta z gotowym filmem mi została. Jak teraz powrócić do formatu obrabialnego w Adobe Premiere? Z góry dziękuję za pomoc.


poniedziałek, 27 października 2008, 09:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4690
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
Jeżeli prosta zamiana rozszerzenia .VOB na .mpeg nie pomoże, to polecam Ulead DVD Movie Factory (próbowałem i działa), lub inne LINK, o których jedynie czytałem.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 27 października 2008, 09:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
nie wie czy to dobra metoda ale ja to zrobiłem w ten sposób że płytę włożyłem do odtwarzacza dvd który podłączyłem wyjsciem s-vhs w odtwarzaczu do kamery mini dv(wejście s-vhs ) a z kamery (wyjście )kablem fire vire do komputera i zgrałem to na komputer wyszło całkiem nieźle trzeba pamiętać aby kamera miała konwersję sygnału analogowo- cyfrową
pozdrawiam


poniedziałek, 27 października 2008, 12:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
Technicznie taką możliwość mam, ale czy nie będzie to robota "dookoła"? No i czy jakość nie3 spadnie jakoś widocznie?


poniedziałek, 27 października 2008, 12:48
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
To może lepiej z komputera na kamerę przez fire wire? Da radę?


poniedziałek, 27 października 2008, 12:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
u mnie wyszło w miarę dobrze z powrotem konwertowałem do dvd procoderem
jakośc zadowalająca


poniedziałek, 27 października 2008, 13:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
A co to jest procoder? Jakiś program?


poniedziałek, 27 października 2008, 15:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 11 lutego 2008, 14:45
Posty: 343
Post Re: Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
Panmino czym czym kompresowałes ten materiał sprzed lat?


poniedziałek, 27 października 2008, 15:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
No to było robione w Premierze, importowałem na komputer, obrobiłem i wyeksportowałem (export to dvd)


poniedziałek, 27 października 2008, 15:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post Re: Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
Ja takie rzeczy robię w Ulead Media Studio Pro7. Z płyty DVD przerzucam VOB-y na dysk, zmieniam rozszerzenie na mpeg i obrabiam w/w programem, po czym tworzę plik mpeg z ustawieniami jak na płycie DVD.
Pozdrawiam

_________________
Stanisław


wtorek, 28 października 2008, 18:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 4 sierpnia 2005, 14:55
Posty: 83
Post Re: Jak powtórnie zmontować film nie mając materiału źródłowego?
Dzięki wielkie ulead faktycznie zrobił to świetnie!


poniedziałek, 3 listopada 2008, 09:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL