Teraz jest poniedziałek, 11 listopada 2019, 22:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem z projektem w Pinnacle 9 plus 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 14:23
Posty: 28
Post Problem z projektem w Pinnacle 9 plus
Witam. Pojawił mi się problem z projektem w Pinnacle 9 plus. Mam utworzone ok. 40 minut filmu (kilka dni roboty) :( i w pewnym momencie program zaczął nie przyjmować poleceń tzn. chcąc coś dodać lub usunąć z projektu zawsze występuje komunikat "operacja nie powiodła się". :( Proszę o podpowiedzi jaka może być tego przyczyna i co można zrobić żeby to naprawić. :(


poniedziałek, 27 października 2008, 12:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4869
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z projektem w Pinnacle 9 plus
Co zrobić - może zmienić wersję Pinnacle Studia 9 plus? Nie używałem wersji 9, ale słyszałem wiele dobrego o wersjach 9,3 i 9,35. Poza tym wracając do spraw bieżących, to najlepiej wróć do poprzedniej wersji projektu. W każdym programie edycyjnym tak robię, (nauka wyniesiona z Pinnacle): Zapisuję projekt pod nazwą projekt A na przykład, potem za kilka minut, lub godzinę (w zależności od stabilności akurat używanego programu) zapisuję projekt B, a potem projekt C, aby za czwartym razem zapisać znowu jako projekt A. Zazwyczaj taka ilość projektów wystarcza. Gdy uszkodzimy projekt B, to możemy się zawsze cofnąć do A, a nawet do C...
PS Zobacz co zapisał autosave?

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 27 października 2008, 16:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 14:23
Posty: 28
Post Re: Problem z projektem w Pinnacle 9 plus
kotin napisał(a):
najlepiej wróć do poprzedniej wersji projektu.

:( Niestety nie ma takiej możliwości zapisywałem projekt co chwilę, żeby nie stracić pracy w przypadku zawieszenia (ale to zawsze był ten sam plik), ale niespodziewałem się, że Pinnacle zrobi takie coś. Projekt mogę otworzyć, odtworzyć, wszystko działa do momentu gdy chcę w niego ingerować tzn. coś dodać, usunąć lub zmienić. Może są jakieś narzędzie, żeby ten projekt naprawić. Proszę o rady, strasznie długo nad nim pracowałem i taki pech :(


piątek, 31 października 2008, 22:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1474
Post Re: Problem z projektem w Pinnacle 9 plus
:P to sobie zrób :P

zaznacz wszystko na liniach czasu ( wszystkie klipy wideo i audio ) > prawy przycisk myszki > kopiuj > odtwórz nowy projekt > wklej :P
nowy projekt zapisz sobie pod inną nazwą .

jeśli byłby dalej ten problem , ale to niemożliwe ???? to wejdź w ustawienia projektu i zmień z automatycznego renderowania ( będzie DV ) przestaw na mpg2 > w tym momencie pinnacle zacznie od nowa wszystko sobie renderować i kompresować .

_________________
Obrazek


piątek, 31 października 2008, 23:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 14:23
Posty: 28
Post Re: Problem z projektem w Pinnacle 9 plus
Kopiować już oczywiście próbowałem i się nie da, przy wklejaniu do nowego projektu pokazuje się ten sam komunikat "operacja nie powiodła się". :(


piątek, 31 października 2008, 23:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 14:23
Posty: 28
Post Re: Problem z projektem w Pinnacle 9 plus
jurekwejh napisał(a):
wejdź w ustawienia projektu i zmień z automatycznego renderowania ( będzie DV ) przestaw na mpg2 > w tym momencie pinnacle zacznie od nowa wszystko sobie renderować i kompresować .


gdzie to zmienić? nie mogę znaleźć w ustawieniach


piątek, 31 października 2008, 23:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1474
Post Re: Problem z projektem w Pinnacle 9 plus
Ustawienia/Preferencje audio i wideo..
po dokonaniu zmiany > zamykamy pinnacle i otwieramy ponownie > dopiero teraz będą aktywne zmiany .

cały czas niczym nie ryzykujesz

ostatnia deska ratunku > zmień miejsce folderu dla plików renderowania ( może masz zapchany folder ???? może brak miejsca na dysku/partycji ???? ) a może masz wyłączone renderowanie w tle ?????

p.s. tylko z ciekawości ????? czy masz dodane już menu ???? w projekcie ??? jeśli tak to usuń je przez edycje .

p.s.2 czy nie masz kłódki zamknięte ???? na lini czasu ?????

_________________
Obrazek


sobota, 1 listopada 2008, 01:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL