Teraz jest wtorek, 19 listopada 2019, 05:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Dodanie klipu DV-Type1 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Dodanie klipu DV-Type1
Jak zmienić AspectRation na stałe na 16:9 przy imporcie plików?
Projekt DV SD 16:9, Pliki Type1 (z Media Studio Pro) - niestety po dodaniu do BIN (czy na TL) stają się 4:3 dopiero przeedytowanie właściwości pozwala na wymuszenie 16:9. Czy można to zrobić hurtem bo na każdym pliku po kolei to mnie się klikać nie chce.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 16 września 2008, 11:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Dodanie klipu DV-Type1
Ok. Widzę że zainteresowanie zerowe. Mam więc prośbę. Czy kilku z Was mogłoby przechwycić z makery 10 sekund filmu nagranego w 16:9 kodekiem MS DV Type 1 i sprawdzić opisywany przeze mnie przypadek.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


piątek, 28 listopada 2008, 12:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lutego 2007, 11:56
Posty: 95
Post Re: Dodanie klipu DV-Type1
Witaj

U mnie czasem podobnie sie zdarza przy wgrywaniu materialu z roznych kamer, niestety nie znalazlem rozwiazania hurtowej zmiany wlasciwoci aspect ratio

pozdr
zimar

_________________
AG-HMC151, HDStorm Plus, Edius 5.51, Adobe CS5.5 Prod. Premium GG: 1961789


piątek, 28 listopada 2008, 12:41
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2008, 23:38
Posty: 159
Post Re: Dodanie klipu DV-Type1
W premierce mozna to zrobic hurtem ale za poprzedni TIP
w sprawie ciecia klawiszem na TL w AP CS3 nawet nie bylo dziekuje wiec
jednak poszukaj sam a ze mozna to juz wiesz co tez jest wskazowka ;)


piątek, 28 listopada 2008, 18:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Dodanie klipu DV-Type1
Sorki ale jak chcesz żeby cię ciągać za język to ciągamy - jak rzucisz okiem to do AP nie zaglądałem dlatego nie było odpowiedzi - ale zaraz to uzupełnię.

Co do AspectRatio w Ediusie - to jak wiesz jak to zrobić hurtem na kilku klipach to napisz.

i tak oba programy testuję (chociaż edka kupiłem bo legalny prokoder się przydaje) i na razie nie mam zamiaru rezygnować z media studio które ma w/g mnie najbardziej intuicyjny interfejs.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 1 grudnia 2008, 10:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Dodanie klipu DV-Type1
Po wymianie postów okazało się, iż panowie z pomocy technicznej nie umieją odpowiedzieć dlaczego edius nie obsługuje plików anamorficznych, a prokoder doskonale sobie z nimi radzi. W każdym razie stanęło na tym że problem poszedł do działu developerów.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 9 grudnia 2008, 09:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lutego 2007, 11:56
Posty: 95
Post Re: Dodanie klipu DV-Type1
Przy okazji mozna im wypomniec dissolve przez kolor oraz ze PiP to klucz, gdzie potem w prosty sposob nie da polaczyc sie klipu z innym za pomoca przejscia, bo wszystkie przejmuja ten klucz (co prawda mozna to obejsc, ale to malo intuicyjne)

pozdr
zimar

_________________
AG-HMC151, HDStorm Plus, Edius 5.51, Adobe CS5.5 Prod. Premium GG: 1961789


wtorek, 9 grudnia 2008, 16:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL