Teraz jest środa, 13 listopada 2019, 01:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty" 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 stycznia 2009, 12:10
Posty: 7
Post Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
Witajcie.
Zarejestrowalem sie na Waszym forum bo mam problem.
Instalowalem pewnemu gosciowi od zera Windowsa i
programy do edycji video bo jest filmowcem . Ale jest bardzo
cienki jesli chodzi o konfiguracje kompa i programow .
Jest typowym uzytkownikiem jakiegos przez siebie wybranego pakietu
programow . Jest w nich miedzy innymi progs polskiej produkcji ( nawet nazwy nie pamietam ) dzialajacy z kluczem na USB. Uzywa tez Worksopa 2.0 w ktorym jak twierdzi "zamyka" plyte . Pisze tak jak on mowi bo kompletnie nie znam sie na edycji wideo. I twierdzi ze nie zamyka mu plyty (czy nie wypala ) bo nie ma jakis kodekow > Kiedys ktos mu je wgral i dzialalo ale nie zna nazwy , pochodzenia itp ...

Co mam tam doinstalowac ?
dzieki i pzdr Maciek


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 12:22
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4869
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
Żadne kodeki nie są potrzebne do finalizowania płyty DVD. Odwrotnie, to nadmiar kodeków / programów powoduje często kłopoty. Na przykład programy wypalające płyty "gryza się" czasem ze sobą, podmieniając pliki systemowe .dll na swoje. Szukaj konfliktu pod tym kątem. Tu LINK masz dodatkowo stronę Workshopa.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 12:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 stycznia 2009, 12:10
Posty: 7
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
no dobra , zaraz tam zajrze , ale widzisz ja nie instalowalem zadnych dodatkowych kodekow procz tego co wrzucily softy ktorych on uzywa
no i windows . Problem polega na tym ze kiedys ktos robil ten sam manewr co ja i jak pozniej sie okazalo doinstalowal cos ale facet nie wie co ( masakra )

aa , podpowiedz podobno uzyskal po telefonie do tej firmy robiacej soft edycyjny z kluczykiem USB ( przypomnij mi nazwe ) moze tez tam zadzwonie bo juz mi sil brak .

thx


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 13:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4869
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
Może coś z ASPI? LINK, ale tylko strzelam :?

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 13:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 stycznia 2009, 12:10
Posty: 7
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
sam juz nie wiem , kazalem mu sciagnac ten uptade ze strony Workshopa i zoabczymy .

W tym kompie jeszcze cos sie dzieje , gosciu zgrywa przez kamerke po SVHS materialy na kompa .Ale pojawia sie rodzaj firanki na obrazie , takie drobne morki i latajace paski prążki . nie wiem skad to wylazi :( . Oczywiswcie "wczesniej tego nie bylo" ! ehh.


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 13:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
na początek zainstaluj poprawki bo pewnie dostałeś gołą instalkę

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 13:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 stycznia 2009, 12:10
Posty: 7
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
no do tego wynalazku z kluczem USB juz sciagnal poprawke , teraz moze ten Workshop uaktualni , ale martwia mnie te firanki na obrazie :(


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 13:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4869
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
fordzik napisał(a):
... ale martwia mnie te firanki na obrazie :(

Na górze i na dole obrazu to tak ma być przy przechwycie analogowym. TTM (ten typ tak ma). Na ekranie telewizora tego nie widać.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 15:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 stycznia 2009, 12:10
Posty: 7
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
nie , nie chodzi o "zagiecia" na dole i gorze , takie male paski . tylko o rodzaj "firanki" zlozonej z plataniny drobnych raczej jasnych paskow co szczegolnie widac na jednoliotej powierzchni .


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 16:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4869
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
fordzik napisał(a):
nie , nie chodzi o "zagiecia" na dole i gorze , takie male paski . tylko o rodzaj "firanki" zlozonej z plataniny drobnych raczej jasnych paskow co szczegolnie widac na jednoliotej powierzchni .

To przeplot LINK, LINK. Pytanie o niego nie jest źle widziane, ale pod warunkiem że nie żąda się odpowiedzi. :wink:

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 16:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 stycznia 2009, 12:10
Posty: 7
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
nie , nie chodzi o przeplot , na tyle kumam strukture obrazu PAL , sęk w tym ze to co tam widac to rodzaj zaklucenia , interferencji , najlepiej naprawde oddaje to porownanie do drobnej , nieregularnej firanki na obrazie . Wyobraz sobie ze patrzysz na filmik przez drobna siateczke i nie koniecznie jej linie sa ulozone poziomo lub pionowo . Najbardziej widoczne to jest jak scenka ma duzo jednolitej powierzchni , np sciana .


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 17:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4869
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
Przyznam że nie wiem. Najbardziej tak opisane zjawisko kojarzy mi się z widocznymi pikselami. To cecha kodowania mpeg2 ujawniająca się przy zbyt małym bitrate, albo przy powtórnym renderingu z mpeg2 do mpeg2, lub z mpeg4 do mpeg2, lub przy przeskalowaniu obrazu na matrycy LCD z rozdzielczości DVD do rozdzielczości monitora. Zamieść może jedną z klatek takiego filmu?

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 19 stycznia 2009, 20:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
klatka niewiele nam da - wrzuć gdzieś na www tak z sekundę albo 3 - w sumie to max 10 MB

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 20 stycznia 2009, 09:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 stycznia 2009, 12:10
Posty: 7
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
Co do screena to moze i tak zrobie ale mieszkamy z klientem na dwoch koncach miasta i nie bardzo mi po drodze a jak go znam to nie bedzie umial tego zrobic .

Dzis pogadalem z nim telefonicznie i nadal ma problem z finalizacja plyty.
Wiem juz troszke wiecej i sprawa wyglada tak ze zmontowanego avi podrzuca do workshopa i tam indeksuje itp oraz na koncu ma mu wypalic plyte . Program pracuje , czyli domyslam sie ze kompresuje do formatu DVD i gdzies na 80% wywala blad ( tuz prze zapisem jak twierdzi klient ) "Unspecified error. Error code: 8004145d" .
Szukalem po necie i nic raczej nie znalazlem . Caly czas twierdzi ze cos bylo dogrywane jak poprzednio mial ten problem ale ja za diabla nie moge skojarzyc co . Juz mnie krew zalewa , chcialem gosciowi pomuc a wyszlo na to ze teraz nie moze pracowac ! .


wtorek, 20 stycznia 2009, 11:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Workshop 2.0 - "zamkniecie plyty"
Zainstaluj poprawki do programu tej strony:
http://www.ulead.com/tech/dws/dws_ftp.htm
powinno pomóc.
Co do zakłóceń to należy sprawdzić kable połączeniowe między kartą a sprzętem odtwarzającym. W następnej kolejności sprawdzić czy karta "siedzi" dobrze w slocie a na końcu obejrzeć kondensatory na płycie głównej komputera - czy nie są "wybulone". Być może sprawę rozwiąże aktualizacja sterowników do karty lub jej ustawienia. To są ogólne uwagi, ponieważ w tego typu sprawach ciężko dać konkretną odpowiedź.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


środa, 21 stycznia 2009, 10:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL