Teraz jest piątek, 15 listopada 2019, 16:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Canopus i ATI wyrolowali nVidię!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Canopus i ATI wyrolowali nVidię!!
Witam!
A wiec mówię o co z tym wszystkim powyższym chodzi. Pracuje na Ediusie i nie pytając się nikogo kupiłem do niego GF 6600 GT 256MB i miałem później ten sam problem co inni z pakietem Xplode nawet po zainstalowaniu patcha XenVidiaAti. Instalacja tysięcy wersji sterowników różne kombinacje i zadnego efektu. No nic pomyślałem kasa wyrzucona w błoto, ponadto po przeczytaniu tego forum straciłem wszelkie nadzieje na poprawne działanie xplode'a. A jednak! Pożyczyłem sobie dla ciekawości Radeonka od kumpla (R9550 128MB) żeby sprawdzic jak on się sprawuje w Ediusie! No nie było takiego efektu jakiego bym się spodziewał, poza tym że Xplode w RT chodził z lekkim przycięciem! Oczywiście wczesniej zainstalowałem stery oraz patch xenVidiaAti oraz ustawiłem w configu "Ati renderer H&L" czy coś takiego, ale wiadomo co chodzi. Po odinstalowaniu karty i oddaniu kumplowi powróciłem do swojego GF i bardzoe się zdziwiłem kiedy okazało się że xplode chodzi bez zarzutu w RT. Heh przez przypadek okazało sie żę kasa nie poszla w błoto. Nie zmieniałem nic w konfiguracji Xplode i zostało ATi z karty kumpla, więc jestem z tego zadowolony. A więc wynika z tego że Canopus źle napisał patch do Ediusa celowo lub nie robiąc ukłon w kierunku ATI, nie jest to więc wina kart nVidii tylko źle napisanego patch'a. Nieliczni wiedza czy celowo czy nie. Zapraszam więc do przeróbek :)) Pozdrawiam!!


czwartek, 3 sierpnia 2006, 20:00
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 19 kwietnia 2008, 22:01
Posty: 7
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Post Re: Canopus i ATI wyrolowali nVidię!!
A skąd ściagałeś tego patch ? :D podobno też trzeba dograć XPLD4ProUpgrade. Sam mam problem z radeonem HD 3650 pod ediusem 4,5


czwartek, 22 stycznia 2009, 23:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2008, 21:43
Posty: 308
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Canopus i ATI wyrolowali nVidię!!
mc_snake napisał(a):
A skąd ściagałeś tego patch ? :D podobno też trzeba dograć XPLD4ProUpgrade. Sam mam problem z radeonem HD 3650 pod ediusem 4,5


Tutaj masz link do patcha:
ATInVidiaXPRO45


piątek, 23 stycznia 2009, 06:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 19 kwietnia 2008, 22:01
Posty: 7
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Post Re: Canopus i ATI wyrolowali nVidię!!
Wielkie dzięki :D i pozdrawiam.


czwartek, 5 marca 2009, 15:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL