Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 18:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 HDsplit i Canon HV30 problem! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 11:16
Posty: 21
Post HDsplit i Canon HV30 problem!
Witam, mam pytanie! Szukam programu do przechwytywania filmow z kamery Canon HV30 w jakosci HD! Kolega polecil mi HDsplit, niestety program nie widzi mojej kamery po podłączeniu.... Wie ktoś dlaczego???

Moja kamera to Canon HV30, mam kabel i najnowszą wersje HDsplita :/


poniedziałek, 26 stycznia 2009, 11:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2008, 15:12
Posty: 41
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
Zapewne chodzi o HDVSplit 0.77.
Czy Twój kabel to na pewno kabel firewire?
(nie mylić z USB)


poniedziałek, 26 stycznia 2009, 12:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4573
Lokalizacja: Tczew
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
Kabel IEEE1394 oczywiście?

PS Szczęście dziś będziemy mieli cisek, czy jak? :wink:

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 26 stycznia 2009, 12:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 11:16
Posty: 21
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
tak napewno mam dobry kabel :) kupilem razem z kamera za jakies 40zł i przechwytywanie np w Windows Movie Maker dziala ... tyle ze tam nie ma HD :\


poniedziałek, 26 stycznia 2009, 13:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4573
Lokalizacja: Tczew
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
Nie znam przyczyny. Próbowałeś dalej? Najczęściej jest to "wina" kabla. Czy jakikolwiek inny program widzi kamerę?

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 27 stycznia 2009, 10:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2008, 15:12
Posty: 41
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
kotin napisał(a):
Kabel IEEE1394 oczywiście?

PS Szczęście dziś będziemy mieli cisek, czy jak? :wink:

wczoraj to ja szczęścia nie miałem. Ale jak powiadają - "nowy dzień, nowe szanse".

teiquil, ściągnij sobie np. demo Sony Vegas i spróbuj w nim.
Zastanawiam się rowniez czy to nie wina braku kodeków?


wtorek, 27 stycznia 2009, 12:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 11:16
Posty: 21
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
Pinnacle studio przechwytuje mi oraz Windows movie maker... ale one nie przechwytuja w HD z tego co widze :/ sprawdze sony vegas a ten HDsplit dalej nie dziala... Czyli ze musial bym kupic orginalny kabel Canona ? ;s


wtorek, 27 stycznia 2009, 13:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2008, 15:12
Posty: 41
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
Nie, nie potrzebujesz oryginalnego kabla CANONA. (Ciekawe czy takie istnieją?)
Jak Ściągniesz triala SonyVegas8 to pamiętaj o wybraniu HDV a nie DV. (Mam na myśli "opcje zgrywania" a nie "opcje projektu")


wtorek, 27 stycznia 2009, 14:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 11:16
Posty: 21
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
no są są :P od 220zl w góre xD ... No dobra sprobuje wtedy tym Sony Vegasem i jak zadziala to dam sobie spokój z HDsplitem ;)


wtorek, 27 stycznia 2009, 14:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 11:16
Posty: 21
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
DOBRA! :D sciagnelem Sony Vegas i jest fantastisz wszystko dziala :) To nie ważne już z tym HD splitem :) dzieki za pomoc :))


wtorek, 27 stycznia 2009, 16:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2008, 15:12
Posty: 41
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
teiquil napisał(a):
DOBRA! :D sciagnelem Sony Vegas i jest fantastisz wszystko dziala :) To nie ważne już z tym HD splitem :) dzieki za pomoc :))

Dlaczego ciągle piszesz HD split a nie HDVSplit? Czy mówimy o tym samym programie?
Jeżeli działa w Sony to spróbuj jeszcze raz w HDVSplicie. Może coś się zmieniło.
Pamiętaj ze SonyVegas to trial a HDVSplit jest free.


czwartek, 29 stycznia 2009, 00:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 11:16
Posty: 21
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
heh no tak HDVSplit :) tak czy siak wciaz nie dziala nie wiadomo czemu, ale odkupilem od kolegi Sony Vegas za polowe ceny wiec teraz bede z niego korzystal :)


wtorek, 3 lutego 2009, 09:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2008, 15:12
Posty: 41
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
teiquil napisał(a):
heh no tak HDVSplit :) tak czy siak wciaz nie dziala nie wiadomo czemu, ale odkupilem od kolegi Sony Vegas za polowe ceny wiec teraz bede z niego korzystal :)

za polowe ceny, czyli za ile? (jeśli można wiedzieć)


wtorek, 3 lutego 2009, 17:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2009, 11:16
Posty: 21
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
stówke :wink:


środa, 4 lutego 2009, 10:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 sierpnia 2009, 23:02
Posty: 8
Post Re: HDsplit i Canon HV30 problem!
to bardzo tanio ;]


poniedziałek, 31 sierpnia 2009, 15:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL