Teraz jest środa, 20 listopada 2019, 05:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Czyżby quadro to pic na wodę? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Czyżby quadro to pic na wodę?
Macie już może jakieś doświadczenia z kartami quadro nvidii? Wsadziłem w miejsce swojgo wysłużonego gforce 8600GT, QUADRO 3800 i jak się okazuje teraz kodowanie w After effects trwa dwukrotnie dłużej niż przed wymianą!! U was też tak jest?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


piątek, 2 października 2009, 21:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
Hej

Mam tę kartę parę dni w kompie, ale dopiero jutro zmieniam płytę procesory i ram, testowałem tylko 3dmark 06 i było średnio, ale to co chciałem działa czyli video overlay w wielu oknach, po złożeniu nowej maszyny gruntownie przetestuję, bo pojawił się też composer 4.0.2 i obsługuje jakieś nowe ficzery GPU...

Wydajności gorszej nie powinno być, raczej masz źle ustawione, poza tym są dwa rodzaje sterów, a pod aftera cs4 masz specjalne wsparcie.

Pozdrawiam
Muchomor


niedziela, 4 października 2009, 21:21
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
Tutaj znajdziesz referencyjne sterowniki pod wybrane aplikacje:

http://www.nvidia.com/page/partner_cert ... ivers.html

Sprawdź tylko czy w interesującym Cię jest karta której potrzebujesz, działać będzie i tak, ale bez jakichś nowszych ficzerów.

Pozdrawiam
Muchomor


niedziela, 4 października 2009, 22:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
Hej

Po pierwszych testach wczorajszej nocy jestem zadowolony, niektóre zadania z obrazkami robi GPU (np. przeniki pomiędzy warstwami) co do renderowania finalnego prjektu to itak w głównej mierze robi to CPU ale w kilku graficznych zadaniah widzę wyraźną różnicę, no ale poprzednio miałem gt6600... Teraz odpaliłem sobie właśnie ubuntu x64, sprawdzę wynik renderowania w blenderze...

Pozdrawiam
Muchomor


poniedziałek, 5 października 2009, 09:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
opisz wszystkie te "graficzne zadania" , jestem bardzo ciekawy czy kasa wladowana w ta karte chociaz czesciowo zwraca sie w komforcie pracy

jak mozesz to wrzuc swoj konfig i pare testow z liczenia ta karta i bez jej uzycia


poniedziałek, 5 października 2009, 10:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
Degenerado napisał(a):
opisz wszystkie te "graficzne zadania" , jestem bardzo ciekawy czy kasa wladowana w ta karte chociaz czesciowo zwraca sie w komforcie pracy

jak mozesz to wrzuc swoj konfig i pare testow z liczenia ta karta i bez jej uzycia


Co ja zauważyłem póki co. Podczas zrzucania materiału w premiere, okno podglądu po prostu faluje, każdy ruch kamery lub filmowanej osoby jest rozmazany. Nie było tego na gforce.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


poniedziałek, 5 października 2009, 13:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
Przeprowadziłem testy.

Wyrenderowałem 10`` animację dostępną w szablonach: spring forward. Podłożyłem tylko dwie fotki do tego. Najpierw zrobiłem z włączoną opcją:

- Open GL - Always On - 2 min 42 sekundy
- Adaptive resolution - Open GL Off - 42 sekundy ----- tak to nie pomyłka - o 2 minuty szybciej!!

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


poniedziałek, 5 października 2009, 14:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
a w jaki sposob to sie odnosi do quadro ?


poniedziałek, 5 października 2009, 14:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
Degenerado napisał(a):
a w jaki sposob to sie odnosi do quadro ?


A czy nie podstawowym chwytem marketingowym adobe i nvidii jest wskazywanie na OpenGL jako przyczynek do szybszego renderu i komfortu pracy?

Niestety mój quadro nie mieścił się w obudowie :) Musiałem dyski wywalić, aby móc w ogóle go wpiąć na płycie :) dziś wymieniłem obudowę na chiefteca - normalnie mercedes wśród obudów :) Gorąco polecam jeśli ktoś planuje wsadzać do kompa quadro.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


wtorek, 6 października 2009, 14:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
To zainstaluj Combustion bo tam tak naprawde jest Open GL uzywany, moze tam bedzie kop w porownaniu do Aftera


wtorek, 6 października 2009, 15:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
Degenerado napisał(a):
To zainstaluj Combustion bo tam tak naprawde jest Open GL uzywany, moze tam bedzie kop w porownaniu do Aftera

Uczenie się teraz kolejnego programu chyba mija się z celem :)

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


wtorek, 6 października 2009, 15:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
jesli na nauke przeznaczysz mniej czasu niz na renderowanie w programie ktory znasz to nie :)


wtorek, 6 października 2009, 16:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
Hej

Po testach w composerze 4.0.2 wynika, że warto :)
Jeśli macie do swoich aplikacji referencyjny sterownik to wybierzcie właśnie ten, w moim przypadku jest dużo szybciej niż na najnowszym niereferencyjnym sterowniku.


Pozdro
Muchomor


środa, 7 października 2009, 22:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
Muchomor napisał(a):
Hej

Po testach w composerze 4.0.2 wynika, że warto :)
Jeśli macie do swoich aplikacji referencyjny sterownik to wybierzcie właśnie ten, w moim przypadku jest dużo szybciej niż na najnowszym niereferencyjnym sterowniku.


Pozdro
Muchomor

A co to jest ten composer ??

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


środa, 7 października 2009, 22:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Czyżby quadro to pic na wodę?
Avid Media Composer 4.0.2

Pozdrawiam
Muchomor


środa, 7 października 2009, 23:43
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL