Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 10:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Vegas 64bity i SpiceMasterPro. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 października 2009, 21:34
Posty: 7
Lokalizacja: Siedlce
Post Vegas 64bity i SpiceMasterPro.
Witam. Mam świeży problem więc poproszę o sugestie. Dotychczas na XP 32bity wszystko działało. Obecnie po przejściu na nowy sprzęt i Win7 64bity, Sony Vegas 9 - nie zależnie czy w wersji 32 czy 64 bitowej nie wykrywa poczciwego SpiceMasterPro 2.5. Próbowałem różnych opcji instalowania (oba na 32 i na 64) i nic. Innych dodatków z resztą również. Czy wiecie coś na ten temat? Dzięki z góry.

_________________
Win7-64; i7-920; Gigabyte GA-EX58-UD5; Gigabyte Radeon HD4870-1GB; Corsair 3x2 GB 1600/cl8; Samsung HD642JJ 640GB + RAID0 2xWD6400GBAAKS; Tagan 600W; Thermaltake Bach VB8000.


środa, 14 października 2009, 00:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 12:33
Posty: 264
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Vegas 64bity i SpiceMasterPro.
Niestety mam podobne doświadczenia z wesją 9 pod nową VISTĄ 64b. Nie widzi programów wspieranych dotychczas przez wersje 6,7,8.... 32b (np. heroglyph). Nie widzi też karty Black Magic Intensity PRO. Ale i tak jestem zadowolony bo to prawdziwy RT ! :wink:
Pozdrawiam

_________________
Amatorsko pracuję na:
Kamera : Sony HDR-AX2000E, Edycja : SONY Vegas Pro 11; PC : Win 7- 64 bit; IntelCore i7; RAM: 24 GB DDR3


czwartek, 15 października 2009, 10:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 października 2009, 21:34
Posty: 7
Lokalizacja: Siedlce
Post Re: Vegas 64bity i SpiceMasterPro.
Witam. To jest gorzej niż myślałem, bo miałem nadzieję że jak zmienię Win7 na XP-64 lub Vistę-64 to problem minie. Faktem jest że Vegas było moim pierwszym narzędziem i pomimo spotkań z innymi typu Premierka itp. nadal wracam do Vegasa. Teraz po zmianie sprzętu na i7 i 64 bity cieszyłem się że wszystko będzie śmigało, a tu niestety!!! Porażka od początku.... Może macie jakieś sugestie, co z tym fantem zrobić. Na 32 bity też próbowałem i bez zmian... Jaki sens cofać się do XP-32? Poza tym i bez dodatków też się niezbyt pewnie zachowuje. Jakoś inaczej, jakiś nieposłuszny.

_________________
Win7-64; i7-920; Gigabyte GA-EX58-UD5; Gigabyte Radeon HD4870-1GB; Corsair 3x2 GB 1600/cl8; Samsung HD642JJ 640GB + RAID0 2xWD6400GBAAKS; Tagan 600W; Thermaltake Bach VB8000.


czwartek, 15 października 2009, 12:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 12:33
Posty: 264
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Vegas 64bity i SpiceMasterPro.
GalaxyR napisał(a):
............Poza tym i bez dodatków też się niezbyt pewnie zachowuje. Jakoś inaczej, jakiś nieposłuszny.

Stabilność i niezawodnośc zdecydowanie poprawiła się po wgraniu ze stronu producenta uploadu do wersji 9.0b :D
Pozdrawiam

_________________
Amatorsko pracuję na:
Kamera : Sony HDR-AX2000E, Edycja : SONY Vegas Pro 11; PC : Win 7- 64 bit; IntelCore i7; RAM: 24 GB DDR3


piątek, 16 października 2009, 10:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 263
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Vegas 64bity i SpiceMasterPro.
GalaxyR napisał(a):
Witam. Mam świeży problem więc poproszę o sugestie. Dotychczas na XP 32bity wszystko działało. Obecnie po przejściu na nowy sprzęt i Win7 64bity, Sony Vegas 9 - nie zależnie czy w wersji 32 czy 64 bitowej nie wykrywa poczciwego SpiceMasterPro 2.5. Próbowałem różnych opcji instalowania (oba na 32 i na 64) i nic. Innych dodatków z resztą również. Czy wiecie coś na ten temat? Dzięki z góry.

Działają Win7 64 i sony vegas 9, tak samo jak new blue fx-y, nie działają tylko moje ulubione magic bullets-y


Załączniki:
Nowy obraz mapy bitowej.jpg
Nowy obraz mapy bitowej.jpg [ 223.44 | Przeglądane 112 razy ]
niedziela, 18 października 2009, 12:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 13 października 2009, 21:34
Posty: 7
Lokalizacja: Siedlce
Post Re: Vegas 64bity i SpiceMasterPro.
Witam wszystkich. Nie mając wyjścia zrobiłem powrót do Vegas 8-32bity ale na Win7-64. Wszystko działa poprawnie, tylko podejrzewam że szybkość to mu pewnie osłabła. Może jestem w błędzie. Jeszcze chciałbym wiedzieć jak zaprząc wszystkie rdzenie na 100%, bo maksimum to tak na 30-50.... Miałem też ból z kompresją. Wychodziły różne skoki i paski ale okazało się że to kodeki się gryzły. Teraz tylko podstawowe. Pozdrawiam.

_________________
Win7-64; i7-920; Gigabyte GA-EX58-UD5; Gigabyte Radeon HD4870-1GB; Corsair 3x2 GB 1600/cl8; Samsung HD642JJ 640GB + RAID0 2xWD6400GBAAKS; Tagan 600W; Thermaltake Bach VB8000.


poniedziałek, 19 października 2009, 15:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Vegas 64bity i SpiceMasterPro.
zobacz te kodeki, ich odpowiednik na xp i vista dziala swietnie
http://www.majorgeeks.com/Win7codecs_d5959.html
i do tego x64 components


poniedziałek, 19 października 2009, 15:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL