Teraz jest piątek, 22 listopada 2019, 14:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 menu 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post menu
Witam.Zmontowalme filmik.zrobilem dwa menu tj.glowen zawierajace sat filmu or wybor scen.klikajac na wyborscn sa wlassnie te sceny.pododawalem C1 C@ C3 itdtak samo w menu1 z tym ze tam jest tylko C1 czyli odtwarzanie filmu od poczatku.
prpblem jest przy renderowaniu tzn same renderowanie przebiega ok,ale mam pytanie odnosnie pliku w jakim powinienem to zapisac?choodzi mi o DVD kiedys cos gdzie wyczytalem ze moze to byc VOB.tyle ze takiego w pinacle 12 znalesc nie moge.co ja zrobilem to zrenderowalem mpeg2 DVD.no i wszystko ok tylko ze jak odtwarzam plyte na kompie to jak pojawia mi sie menu to nie moge dokonac wyboru scen startu filmu!!! dlaczego??cos zle zapiasalem przy renderowaniu czy dlatego ze odtwarzam to na kompie a nie na stacjonarnym DVD.Nie moge tego sprawdzic na stacjonarnym bo mi na weeekendzie DVD zdechlo...prosze o rade.dziekuje


czwartek, 12 listopada 2009, 19:48
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post Re: menu
Funkcja wyżej > nie Plik tylko Dysk :P ( będą Voby i menu będzie działać ) :P .

_________________
Obrazek


czwartek, 12 listopada 2009, 19:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
zaraz to zrobie.dziekuje


czwartek, 12 listopada 2009, 19:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post Re: menu
Zalecane tworzenie zawartości dysku w pinnacle do folderu TS i wypalanie tej zawartości w Nero >> Metoda co gdzie kliknąć opisana kilka razy na forum .

_________________
Obrazek


czwartek, 12 listopada 2009, 19:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
no wiec zrobilem tak jak napisales tj.TS.tyle tylko ze w folderze jest kilka plikow 12KB 12KB pozniej 3 razy po 1 048 574. i jak klikam na jeden z nich odtwarza mi sie film...ale bez menu !!!sprobowalem to wszystko nagrac w Roxio i tez jest lipa...:(


piątek, 13 listopada 2009, 12:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
czy problemem jest to ze nie robie tego w nero???ale co to moze dac jak zrenderowalem film a menu nie widac :oops:


piątek, 13 listopada 2009, 13:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post Re: menu
Po twoich postach wiem że to jest pierwsza twoja praca więc podejdziemy do tego po bożemu :P
Co to jest Roxio nie mam pojęcia > do tematu Nero podejdziemy później .

Tak więc w zakładce Dysk > każ utworzyć dysk z tego projektu i wypal płytę z szybkością x4 .
Czy sprawdziłeś poprawność działania twojego menu w poglądzie ? ( funkcja /przycisk pod monitorkiem podglądu jak jesteś w edycji projektu ) .

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 13:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post Re: menu
Wypalić dane a DVD Video Files to dwie różne rzeczy > wypalenie danych na płycie objawia się tym co masz teraz .
Jeśli w Nero ;
Start/Programy/Nero/Nero Ultra Edytion/Nero Expres/DVD Video Files/
w Add poszukaj folderu > zaznacz wszystkie pliki z tego folderu i wypal płytę .

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 13:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
Roxio creator..program do wypalania plytek.
sprawa wyglada nastepujaco.zrobilem folder Ts zrenderowalem DVD powstalo Cideo TS.nie moglem znalesc menu wczoraj bo jak klikalem na plik to windows media player nie wiem czemu odtwarzal mi automatycznie od poczatku filmu a nie od menu.dzis kliklem i pojawilo sei menu..co najwazniejsze wszystko jet aktywne dziala tak jak chce !!w pinacle jak klikne pod podgladem DVD tez wszystko dziala jak nalezy.
Teraz jestem na etapie wypalania plytki jak wypalilem ja w Roxio to jak odtwarzam filmik to zamiast ladnego menu mam folder Video TS !!! i same plik w ktore jak klikne dopiero zaczyna sie odtwarzanie filmu..jednym sllowem zamiast menu mam folder TS po nagraniu!! co robie zle ??
p.s.dziekuje jurek za dotychczasowa pomoc...bardzo mi pomogles...


piątek, 13 listopada 2009, 13:44
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post Re: menu
A może wszystko jest dobrze > tylko coś z media playerem ? , może coś przestawione ? Media player powinien automatycznie rozpocząć od wyświetlenia menu . A czy w projekcie menu jest pierwszym klipem na lini czasu ? . Menu robimy jako ostatnią rzecz ,ale wstawiamy na początku projektu jako pierwszy klip .
Sprawdź płytę w odtwarzaczu stacjonarnym DVD+TV , bo może wszystko jest OK.

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 13:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
menu zrobilem na samym koncu pracy ale umieszczone zostalo na samym poczatku projektu.i wszytko dziala tylko jak wypalilem plytke to zamiast menu okazuje sie folder i musze w niego wejsc i kliknac plik i wtedy dopiero mam menu :(


piątek, 13 listopada 2009, 14:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post Re: menu
A może w operacjach nagrywarki masz ustawione odtwórz folder ? . Myślę że wszystko jest OK. > sprawdź inną płytę z filmem oryginalną czy tak samo odtworzy folder .

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 14:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
ok posprawdzam.dzieki


piątek, 13 listopada 2009, 14:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
pytanie pomocnicze...

co powinienem uzyskac po zrenderowaniu Do dvd TS.folder TS z plikami ??czy juz gotowy film w calosc.?jesli folder to powinenem caly folder nagrac na plytke?soeki za tak banalne pytania dla WAs dla Ciebie jurekwejh ale to pierwszy raz z nagrywaniem plytki po renderingu


piątek, 13 listopada 2009, 14:59
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1475
Post Re: menu
Dokładnie różne pliki o różnych wartościach i nazwach tak jak to wcześniej opisałeś . Powiedzmy plik wideo to Vob a nie MPEG2 . Tak więc jeśli chcesz mieć płytę z menu i filmami to wszystko jest OK. tylko problem chyba tkwi w odtworzeniu tej płyty w twojej nagrywarce > po kliknięciu odtwórz za pomocą media playera powinno się uruchomić menu itd.

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 15:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL