Teraz jest sobota, 14 grudnia 2019, 10:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 menu 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
nagralem plytke tylko jest problem taki zze jak odpalam dvd to zamiast menu pokazuje sie folder z wyborem plikow!!! co robie zle??czy przy nagrywaniu plyty powinienem o czyms szczegolnym pamietac?cos zaznaczyc w programie do nagrywania??


piątek, 13 listopada 2009, 19:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
i jeszcze na dokladke jak klikne folder VideoTS pokaze sie menu to przyciski w menu wybor scen start filmu sa nieaktywne!!!a w pinacle i na komputerze dzialaly !!!


piątek, 13 listopada 2009, 19:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: menu
słuchaj spot25 - wykończysz nam tutaj tego jurka - robisz podstawowy błąd - nagrywasz płytę DVD z danymi a nie DVD Video; znajdź w Nero opcję utwórz dysk DVD Video i skopiuj tam wszystkie pliki z utworzonego przez PS folderu VIDEO_TS; albo zaryzykuj i zrób to w PS - wybierz po prostu opcję utwórz płytę z poprzednio utworzonej zawartości - zamknij oczy i może się uda

:D :D :D

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


piątek, 13 listopada 2009, 19:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1491
Post Re: menu
Ja myślę , że problem tkwi w zaznaczeniu funkcji jak ma windows odtwierać , może nasz kolega zaznaczył Zawsze wykonuj wybraną akcję i wskazał folder zawartością plików .


Załączniki:
bez tytułu.JPG
bez tytułu.JPG [ 38.67 | Przeglądane 140 razy ]

_________________
Obrazek
piątek, 13 listopada 2009, 19:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: menu
nie!!! - jurek - w to nie da się uwierzyć ... :cry: :cry: :cry:

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


piątek, 13 listopada 2009, 19:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1491
Post Re: menu
No to dlaczego pokazują się pliki a nie startuje menu i film ?
jak wypalić w nero już napisałem wcześniej oraz rada aby pinnacle wypaliło płytę .
Cytuj:
Jeśli w Nero ;
Start/Programy/Nero/Nero Ultra Edytion/Nero Expres/DVD Video Files/
w Add poszukaj folderu > zaznacz wszystkie pliki z tego folderu i wypal płytę .

p.s. Jak jest nas już tu dwóch to damy radę :P i płyta będą chodzić .
Choć z opisu wygląda , że płyta jest OK. zrobiona tylko problem z obsługą nagrywarki DVD w komputerze dla tego radziłem sprawdzić na stacjonarnym odtwarzaczu DVD+TV i tu powinno być wszystko prawidłowo .

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 19:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
dziekuje zaraz to pospawdzam raz jeszcze :oops:


piątek, 13 listopada 2009, 20:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1491
Post Re: menu
Z pierwszą płytą zawsze są problemy > jak raz to się zrobi to już będzie łatwizna . Na początek wypal płytę w Pinnacle i napisz czy są te same objawy .

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 20:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
dziala !!!!!!!!!! po wypaleniu w pinacle !!!!i na kompie i w DVD i menu aktywne jest tez!!! dziekuje Panowie.dziekje jurekwejh za cierpliwosc do takich laikow jak ja. ale zeby nie bylo nudno to mam jeszcze dwa pytania...

1.jak odpale film i zaczne ogladac i dam stop to film po ponownym uruchomieniu nie zaczyna sie jak za pierwszym razem od menu tlko od startu filmu.tak jak by pomijalo menu.powro do menu jest mozliwy tylko po zakonczeniu ogladania filmu bo tam dodalem zaznacznik powrotu albo tez po wyciagnieciu plyty z napedui ponownym jej umieszczeniu w napedzi kompa lub DVD.co skopalem??
2.czym rozni sie ISO od Video DVD...??
jeszcze raz wilkie uklony za pomoc.


piątek, 13 listopada 2009, 20:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: menu
spot25 napisał(a):
dziala !!!!!!!!!!


Gratulacje :D :D :D :D


1.jak odpale film i zaczne ogladac i dam stop to film po ponownym uruchomieniu nie zaczyna sie jak za pierwszym razem od menu tlko od startu filmu.tak jak by pomijalo menu.powro do menu jest mozliwy tylko po zakonczeniu ogladania filmu bo tam dodalem zaznacznik powrotu albo tez po wyciagnieciu plyty z napedui ponownym jej umieszczeniu w napedzi kompa lub DVD.co skopalem?? NIC - tak jest - zawsze możesz użyć przycisku "menu" na pilocie

2.czym rozni sie ISO od Video DVD...?? hmmmm - Video DVD to płyta DVD ze strukturą plików czytaną przez odtwarzacz (stacjonarny lub programowy) a ISO to obraz tej płyty 1:1 (i każdej innej CD/DVD) zapisany w postaci jednego pliku - łatwo z niego nagrać płytę lub odtworzyć przez zamontowanie w emulatorze napędów - rozwiązanie wygodne do robienia kopii 1:1

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


piątek, 13 listopada 2009, 21:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
dziekuje :D


piątek, 13 listopada 2009, 21:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1491
Post Re: menu
W Media player powrót do menu jest pod napisem DVD

A tak na koniec > witamy w klubie miłośników Pinnacle :P > czasami i miłość , cierpliwość oraz stalowe nerwy trzeba mieć :lol: > przy Pinnacle 10-ć wpadłem w nałóg palenia papierosów :mrgreen:

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 21:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
dziekuje za powitanie.mam nadzieje ze nie bede az tak zameczal pytaniami...oby to nie byly pobozne zyczenia :lol:


piątek, 13 listopada 2009, 21:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: menu
sorki za off topa.moze sie orientujecie.czy najpierw sie robi nadruk ze zdjeciem na plytach czy najpierw sie wypala plytke.tez bede robil o pierwszy raz.


piątek, 13 listopada 2009, 21:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1491
Post Re: menu
Odpowiedź prosta > nie robi się naklejek na płyty > po okresie około 2 lat > klej dostaje się do pierwszych warstw płyty i płyta taka zaczyna się zacinać a na koniec już wcale się nie uruchamia . Wprowadzane są na rynek płyty gotowe do nadruku . Ciekawym rozwiązaniem też było wypalanie obrazu na płycie przez dodatek do Nero . ( moja nagrywarka LG coś takiego ma ) a koszt takiej płyty to tylko kilkanaście groszy drożej od normalnej płyty.

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 22:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL