Jestem nieszczęśliwym posiadaczem Plextora PX-TV402U :(
Witam kolegów.
Problem w zasadzie nie do rozwiązania.

Kupiłem konwerter sygnału firmy Plextor, model PX-TV402U.
Chciałem sobie przegrać kilka dodatkowych pozycji na komputer z VHS i Video8.
Z tym konwerterem są tylko same problemy.
- powinien zgrywać programy za pomocą WINDVR 5 oryginalnie załączonego na CD, ale okazuje się, że z listy kilkunastu formatów, o "narzuconych" parametrach zgrywanego materiału, WINDVR 5 "upiera się" tylko przy jednym ustawieniu. Mianowicie MPEG-2/DVD Standard Play (3000kb/s; 352x576). Nic innego, co wybierzecie z listy, "nie wchodzi".
- na stronie Plextora znajduje się program do zgrywania materiału o nazwie "PlextorGoCap.exe" (korzystając z niego występuje u mnie przesunięcie dźwięku względem obrazu)

Wystarczy 15 minut nagrania.
- na stronie Plextora znajduje się również nowszy program o nazwie "PlexToolsProfessionalXL.exe". Zgrywa materiał bardzo ładnie, ma szereg ciekawych i fajnych ustawień, ale występuje u mnie przesunięcie dźwięku względem obrazu.

Wystarczy 15minut nagrania.
Próbowałem innych programów typu "CAPTURE". W ogóle nie działa zgrywanie w programach "ULEAD" Ani mediastudio, ani videostudio.
Pozostaje mi cokolwiek, co jest proste, funkcjonalne, i nadaje się do przechwytywania z konwerterów na USB.
Czy ktoś zna aktualizację do tego WINDVR 5 ??
Czy ktoś może mi powiedzieć, dlaczego, jeśli już zgrałem materiał na dysk, to w urządzeniu, które samo robi kompresję w locie, dźwięk będzie przesunięty względem obrazu raz wprzód, a raz w tył ??
Czy ktoś to chce odkupić??
Ludzie, co za złom