Teraz jest niedziela, 21 kwietnia 2019, 22:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 kodeki do premiere pro CS4 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 5 marca 2010, 16:46
Posty: 1
Post kodeki do premiere pro CS4
Zainstalowałem Adobe premiere pro CS4, klipy PAL które importuję są odczytywane tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... fa5a7.html
a klipy hdv wogóle nie odczytuje wyskakuje bląd że plik jest uszkodzony.
Klipy te są napewno sprawne bo sprawdzalem je na innych komputerach.
Podejrzewam że problem leży w tym że premiere pobiera swoje kodeki z internetu, natomiast podczas pierwszego i drugiego uruchomienia, premier probowal te kodeki sciagnac ale wyskakiwal jakis blad i pobieranie nie zostalo ukonczone, przy nastepnych uruchomieniach programu juz nie pobiera tych kodekow. Ja mam zainstalowanego najnowszego K-lite'a. Jestem poczatkujacym uzytkownikiem, wiec nie za bardzo sie znam.
prosze o pomoc.

zainstalowalem jeszcze, ffdshow i najnowsze kodeki do karty graficznej directx najnowszego i obraz PAL dziala, i jest ładny, natomiast HD dalej nie łyka... Pomóżcie


piątek, 5 marca 2010, 16:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 listopada 2007, 18:48
Posty: 104
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
Witam

Mam podobny problem - z tym,ze Premiere i Encoder CS4 działają mi wspaniale !!!
Problem się zaczyna gdy biorę sie za Encore CS4 - mam w projekcie 2 różne menu /jako menu pliki .avi - z dzwiękiem i obrazem / ponadto 2 x timeline z filmem - wszystko dopinam jak należy a kiedy chcę nagrać płytę lub tworzyć film w katalogu - podczas renderingu lub transcode - wyświetla mi " error transcode " Dodam ,że pliki sa wygenerowane Encoderem - bywa ,ze niekiedy pójdzie po 2 -3 krotnym powtórzeniu operacji.
Przeinstalowałem WIN 7 - i nic !!!
Może jakieś Codeki dograć - ?
Bardzo prosze o poradę


poniedziałek, 8 marca 2010, 14:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
wywal klite pack- z nimi w adobe złe działają pliki audio- do produktów adobe nie potrzeba żadnych kodeków

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 8 marca 2010, 14:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 24 listopada 2007, 18:48
Posty: 104
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
OK. wywalam K-litle pack.
Czy przyczyną moze być 1 wolniejszy dysk 5400 obr.- bo taki mam !
Reszta sprzetu jest ok. w testach 7-7,4 pkt / na 7,9 możliwych /
I jeszcze pytanie :Może pakiet Premiere musi być zainstalowany cały /instalacja standardowa / bo ja zainstalowałem tylko Premiere, Encoder i Encore.Czy to też może byc przyczyną Error w Encorze CS4 . ???

Dziś bede próbował zainstalować Win XP PRO x 64 SP2 wersja Angielska - kiedyś Degenerado polecał mi jako bardzo stabilny system !!!


poniedziałek, 8 marca 2010, 15:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
"I jeszcze pytanie :Może pakiet Premiere musi być zainstalowany cały /instalacja standardowa / bo ja zainstalowałem tylko Premiere, Encoder i Encore.Czy to też może byc przyczyną Error w Encorze CS4 . ???"

pakiet premiere ? masz na mysli jakis production czy master colection czy mowisz o pakiecie konkretnie premierea i pomianales onlocation ?

przy master collection, rzeczywiscie raz mialem taki klopot ze po zainstalowaniu wybiorczo kilku komponentow premiere i encore mialy klopot z kodekami a po reinstalacji systemu i zainstalowaniu pelnego pakietu bylo wszystko ok

ponadto uzywam takie kodeki bo z nimi jeszcze nie mialem zadnych klopotow:

win xp x32 - codec8.3.exe
win xp x64 vista x64 - vista codec pack + x64 components
win7 x64 - win7 codec pack+ x64 components

do tego tylko dogrywam quick time i pelny update media playera


poniedziałek, 8 marca 2010, 15:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
u kolegi był problem z otwieraniem projektów- w projekcie były problemy z przetwarzaniem audio- kodeklite ma swój kodek dv-enosoft- w sumie dobry kodek ale sprawdź otwierając klip video=propies czy we właściwościach jest kodek dv mikrosoft- taki być powinien jeśli jest inny to może być problem
jesli chcesz montowac filmy to zrob sobie partycje z windows i produktami adobe...wiadomo ze komp służy i do innych rzeczy wiec te inne wgraj na inna partycje razem z 2 windows
co do dysków to możne mieć to tylko wpływ na prędkość przeliczania a nie na błędy
nie wiem po co ale adobe potrzebuje codek qiktime aplle- wiec wgraj taki jaki jest w specyfikacji premiere- 7.5
u mnie procek dual athlon 2,9 i płyta gigabyte na chipsecie nvidia i po zainstalowaniu xp-64 komp sie zawiesza podczas próby eksportu do dv na kamerę przez kontroler ochi
instalacja premiera polega na zainstalowaniu wszystkiego co jest w instalatorze
jesli do encore dajesz klipe filmu mpeg2 top ma byc dont encode- jesli bedzie przeliczal ponownie to bedzie kicha jakosc
program wywala sie jesli mpeg 2 ma błędy lub błędy w ustawieniach chapterow- masz tam przed opcja bulid opcje sprawdzenia czy wszystko ok
sa programy ktore sprawdzaja i naprawiaja klipy mpeg 2- napisz jakiego formatu masz klip wynikowy do encore

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 8 marca 2010, 15:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
"po zainstalowaniu xp-64 komp sie zawiesza podczas próby eksportu do dv na kamerę przez kontroler ochi" - a robisz pelny update windowsa przez microsoft i instalujesz potem sterowniki do chipsetu ?

a zupelnie z innej beczki niezaleznie od tematu, jaka masz karte graficzna ?


poniedziałek, 8 marca 2010, 15:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
dzięki degenerado- wszystko zupdatowano- poprobuje z tymi kodekami- szkoda bo montuje sie super w xp 64- program dostał kopa po zainstalowaniu main concept mpeg hd encoder 4.1- na jego kodeku dv szybki rendering projektu i eksport do mpeg2- mogę wyrzucić sprzętowa kartę pinnacla do mpeg2

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 8 marca 2010, 15:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
karta na plycie gigabyte nvidi 6100-windpows ustawiony na max wydajność podczas zgrywania dv wyłączony previw bo jak wlaczony to kontroler ochi ofline :roll:

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 8 marca 2010, 16:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
nie wiem ile ten plugin kosztuje i jakiego daje kopa, nie mam porownania
jakbys mial karte ati radeon 4850+ a moze nawet 3870 (ale takiej nie sprawdzalem) jest plugin amd do premierea ktory robi export z uzyciem GPU i jest darmowy

dziwi mnie ten blad wieszania przy ohci, nie powinno sie nic takeigo dziac, kontroler masz na plycie czy jakis osobny i czy ta karta pinnaclea jest wsadzona w momnetach zwisow ?


poniedziałek, 8 marca 2010, 16:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
ta karta na plycie to awaria, praktycznie klopoty z podgladem (duzo obciazenie ramu i proca) to masz przez nia

z najtanszych grafik mozesz kupic radeon 3870 albo gf9600gt z magistralami 256 bitow, twoj montaz zmieni sie nie do poznania ( do gniezna sie zmieni :)


poniedziałek, 8 marca 2010, 16:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
motałem się z tymi 3 kontrolerami ochi jak cyganka z tobołkiem- przestawiałem wyjmowałem= na ostatek został tylko ten w płycie głównej i wywaliłem kartę pinnacla bo u niej swój kontroler ochi- problem w sterownikach bo wszystko działa super pod xp 32 i win 7- dziwne bo bo podczas wysylania klipu przez dv na kamerę i zgrywanie karta pinnacla dompeg2 obciążenie procka 15-25% a w win 7 80-98 %- dlatego nie chce win7

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 8 marca 2010, 16:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
ok- mam kartę elsy kiedys na niej montowałem-czytałem w servisie nvidi ze cos pochrzaniono ze sterownikami mojej karty

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 8 marca 2010, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
a podaj specyfikacje karty
i powiedz ile masz ramu w kompie ?


poniedziałek, 8 marca 2010, 16:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: kodeki do premiere pro CS4
4giga ram ale testowałem i 8- pracuje szybie ale i tak się ze eksporcie- zaganiam te kodeki pod viste i zmienię karte i dzięki za wsparcie

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 8 marca 2010, 16:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL