Teraz jest wtorek, 19 listopada 2019, 04:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 zdjęcia na edius 5 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 19 grudnia 2010, 00:18
Posty: 4
Post zdjęcia na edius 5
Witam, mam pytanie jak wstawić zdjęcia format jpeg na linię czasu, pozdrawiam


niedziela, 19 grudnia 2010, 00:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: zdjęcia na edius 5
Z okna Explorera przeciągasz do okna Bin w Ediusie, z okna Bin na timeline.
Podobno są problemy z zdjęciami większymi niż 2mb...

_________________
Obrazek


niedziela, 19 grudnia 2010, 13:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 19 grudnia 2010, 00:18
Posty: 4
Post Re: zdjęcia na edius 5
Miałem zdjęcia 3mb i zmniejszyłem do 400kb, też nie mogę przeciągnąć na timeline


niedziela, 19 grudnia 2010, 23:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2010, 04:32
Posty: 78
Post Re: zdjęcia na edius 5
piotr70 napisał(a):
Miałem zdjęcia 3mb i zmniejszyłem do 400kb, też nie mogę przeciągnąć na timeline

U mnie wchodzą, nawet zdjęcia powyżej 4 mb :
http://dl.dropbox.com/u/16380468/edius.mp4


poniedziałek, 20 grudnia 2010, 00:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: zdjęcia na edius 5
Zdjęcia w Ediusie 5.xx to porażka.
Program tak naprawdę losowo współpracuje z plikami. Raz dany plik widzi, a przy kolejnym uruchomieniu projektu już nie. Dodając do tego skalowanie zdjęcia do rozmiaru klatki i brak możliwości jakiegokolwiek sensownego operowania tą klatką (poza zmniejszeniem obrazu). Jeżeli nie straszne Ci błędy Ediusa 6 to kup upgrade - pliki chodzą bardzo ładnie (nawet te po 12 MPx)

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


poniedziałek, 20 grudnia 2010, 08:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 19 grudnia 2010, 00:18
Posty: 4
Post Re: zdjęcia na edius 5
Być może że losowo wchodzą, jednak u mnie nie, tylko przerobione na format BMP, ale dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam


wtorek, 21 grudnia 2010, 00:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: zdjęcia na edius 5
By edius nie skalował zdjęć skorzystajcie z opcji Layout F7 a nie 3D Pip. http://www.youtube.com/watch?v=VckEQ4zf ... 5&index=13 U mnie nigdy z żadnym zdjęciem nie miałem problemu a wstawiam takie po ok 6 MB


wtorek, 21 grudnia 2010, 15:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: zdjęcia na edius 5
Edius 5 ma layout - tylko jeszcz powiedz jak w/g ciebie powiększyć z obrotem zdjęcie bez 3dpip

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


wtorek, 21 grudnia 2010, 17:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: zdjęcia na edius 5
arekwp napisał(a):
Edius 5 ma layout - tylko jeszcz powiedz jak w/g ciebie powiększyć z obrotem zdjęcie bez 3dpip

Moja wypowiedź tyczyła się skalowania. Takie bajery co podałeś to tylko 3D PiP. Od biedy można nałożyć przejście 3D :P Zresztą wszystko zależy co chcesz zrobić.


wtorek, 21 grudnia 2010, 23:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: zdjęcia na edius 5
Takie bajery to jedyny powód aby zakupić upgrade do EDIUS'a 6. Layouter jest naprawdę fajny - o ile ktoś jest w stanie przymknąć oko na inne NOWE błędy softu.

Wracając jednak do głównego pytania - w 6-tym edku nie miałem problemu z żadnymi zdjęciami więc cos jednak poprawili.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


środa, 22 grudnia 2010, 00:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL