|
|
|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 08:51
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Jaki program do edycji avi ?
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Jaki program do edycji avi ?
Chciałbym dokonać następujących zmian w pliku avi:
zmiejszyć niesznacznie jego objętość (poprzez obniżenie parametrów)
zmniejszyć ramkę
usunąć przeplot
Próbowałem to robić Virtual Dubem, i wszystko byłoby OK, gdyby nie to, że plik wynikowy jest dużo większy niż wsadowy.
Zależy mi aby po wykonaniu tych operacji dalej był to plik avi
Czy ktoś może mi poradzić jakim programem to zrobić i jakich ustawień użyć, aby to wyszło.
Podam tylko jeszcze, że ten AVI ma 3,2 GB a gdyby jego wielkość nie przekraczała 2GB byłoby super.
|
środa, 5 listopada 2003, 13:49 |
|
 |
Tommy
Aktywny bywalec
|
zrobisz to virtual dubem, i wychodzi na to ze byles blisko
nie zrobiles tylko jednego - nie ustawiles kompresji, plik wynikowy byl duzy bo nie byl skompresowany 
|
środa, 5 listopada 2003, 17:27 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 A gdzie to znaleźć ??
A gdzie znaleźć ustawienia kompresji ?? w Virtual Dubie ??
|
środa, 5 listopada 2003, 17:51 |
|
 |
kozi
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17 Posty: 498 Lokalizacja: Katowice
|
http://www.divx.pl
Osobiście polecam kompresję do XVid - jeżeli oczywiście filmy zamierzasz oglądać na kompie. Jeżeli na TV za pośrednictwem odtwarzacza DVD to proponuję format VCD, SVCD no i DVD (tu oczywiście trzeba zainwestować w nagrywarkę DVD) - do kompresji MPEG i MPEG-2 polecam Cinema Craft Encoder.
Powodzenia.
Długa droga przed tobą i wiele problemów (zapraszam na forum divx -znajdzesz tam wiele fachowych porad)
|
środa, 5 listopada 2003, 20:10 |
|
 |
Tommy
Aktywny bywalec
|
 Re: A gdzie to znale1â4??
Robert Janecki napisał(a): A gdzie znale1â4?stawienia kompresji ?? w Virtual Dubie ??
nie mam go przed soba i nie znam go tak na pamiec
ale jest w zakladce u gory, jakos tak 2,3 od lewej, rozwijasz i masz "compresion"
eheh mam nadzieje ze dobrze pamietam, nie uzywalem go duzo 
|
środa, 5 listopada 2003, 21:09 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Thanks
Dzięki juz poszło. 
|
środa, 5 listopada 2003, 21:54 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|