Teraz jest niedziela, 21 kwietnia 2019, 01:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 gubienie klatek w AP !!!-POMOCY-!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post gubienie klatek w AP !!!-POMOCY-!!!
dopiero zaczynam zabawe z montazem i uzywam AP niestety po nagraniu filmu z AP na tasme da sie zauwazys zwolnienia jak by stopklatki czy moze brak niektorych z klatek. Jaka moze byc tego przyczyna? za wszelkie rady serdeczne dzieki! Pozdrawiam. :cry:


niedziela, 25 sierpnia 2002, 13:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie piszesz jaki masz sprzęt a to podstawa. Mysle że minimum to Celeron 800 Mhz 256 Ramu Dysk 7200 obr. i najlepiej z cyfrówki kontroler Fire Wire lub Pinnacle DV 500 ( ewentualnie DC 30 +)
( oczywiście wiele osób może mieć odmienne zdanie ale ja począwszy od takiej konfiguracji zapomiałem co to jest "gubienie klatek"


wtorek, 27 sierpnia 2002, 22:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post AP 6
Ja mam taki sam problem. Próbowałem na różnym sprzęcie z moją kamerą z wejściem dv ;to samo. A przy eksporcie innymi programami idzie ok.


poniedziałek, 9 września 2002, 23:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Przeczytajcie moja radę w dziale oprogramowanie -post Józka pisałem 10.09 ok 00.10 i nie chciałbym sie powtarzać


wtorek, 10 września 2002, 00:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mariusz napisał(a):
. Mysle że minimum to Celeron 800 Mhz 256 Ramu Dysk 7200 obr. i najlepiej z cyfrówki kontroler Fire Wire lub Pinnacle DV 500 ( ewentualnie DC 30 +)
"

Tak?!A ja używam kontrolera ST Lab za 130zł.W dodatku z Chin ludowych I....działa.Fakt,jest to najprostrze rozwiązanienie,ale działa.
Piąstka


wtorek, 10 września 2002, 12:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Sprawdź na klipach czy z kamery na dysk przechwyciłeś je ze wszystkimi klatkami. Ja przechwytywanie przez AP zaniechałem. Z AP wysyłam na taśmę w kamerze i mam zadowalające efekty. Zauważyłem, że klipy schwytane w Vegas Video po wyeksportowaniu z AP nie przycinają sie. Wtedy kiedy przechwytywałem przez AP były zacięcia, wypadało po kilka klatek. Miałem też problem tego rodzaju: Jedna z wersji AP nie chciała mi poprawnie pracowac pod Win XP. Jeśli ktoś ma podobne spostrzeżenia - proszę o podzielenie się. Być może problem tkwi całkiem gdzie indziej. Od ośmiu lat komputery zaskoczyły mnie już tyle razy.... Co do sprzętu to kolejny raz was zadziwię:
Celeron 333 podkręcony do 375
Płyta Gigabyte GA 6BXC
Dodatkowy sterownik ATA 66
Karta grafiki 8MB
Ram 196 MB
Dyski 5400 obr/min na partycjach NTFS (często defragmentować, przynajmniej przed zgrywaniem z klipów z kamery)
FIre Wire - Zoltrix na kościach VIA - 170 zł w maju.
Dokupiłem nagrywarkę CDRW i na pewno spróbuję przerzucić materiał na VCD lub SVCD może na mini DVD. Na razie totalny brak czasu.
Po raz kolejny powtarzam zabawa w cyfrowe Video to dobra kamera i sprzęt rozsądny - wcale nie najdroższy i najnowszy.
Jak tego dokonałem znajdziesz na końcu wątku:
http://wideoforum.swiatobrazu.pl/viewtopic.php?t=355


piątek, 18 października 2002, 13:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Co jest z ta Premiera moze czas zmienic program do montazu?????


piątek, 25 października 2002, 01:48
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Miałem ten sam problem. Pomógł upgrade do wersji 6.02. Można go ściągnąć ze strony Adobe (http://www.adobe.com).

Pozdrawiam xadamus


niedziela, 27 października 2002, 21:23
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL