Teraz jest poniedziałek, 22 kwietnia 2019, 22:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Avid trial cos namieszal w grafice 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Avid trial cos namieszal w grafice
Co prawda moj opis bedzie typu szklana kula, ale moze ktos sie spotkal z tym problemem.
(Windows 7 64 bity, karta grafiki NV 7600GT 256MB)
Skuszony spamem od Avida zainstalowalem trialowa najnowsza wersje.
Pod koniec instalacji mignely mi jakies komunikaty dotyczace grafiki, ale nawet nie zdazylem ich przeczytac. Po wymaganym restarcie to cudo i tak sp... sie w momencie ustalania parametrow projektu. Pozniej juz calkiem swirowal wiec go odinstalowalem ale...
Pogorszyla sie jakosc wyswietlanego obrazu. W materialach, ktore wczesniej widzialem na ekranach jako idealnie czyste i ostre, teraz wystepuje "sianie" jakby kontrast byl zbyt duzy. Zauwazam mniej szczegolow (np. w odleglych rysach twarzy), lekko rozmyte napisy itp.
Przegladnalem zainstalowane programy i nie zauwazylem szczatkow Avida. Lista procesow w wielu przypadkch niewiele mi mowi.
Systemowe parametry obrazu i w panelu NVidii niby sa takie same.
Teraz pytania:
- czy Avid mogl namieszac w sterownkach lub jw podmienic?
- czy mogl ingerowac np. w bios karty?
- jak ewentualnie sprawdzic co sie moglo stac?

P.s.
Chce uniknac reinstalacji systemu lub driverow.


sobota, 19 marca 2011, 09:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Avid trial cos namieszal w grafice
Zapytam profilaktycznie. Sprawdzałeś autostart? Adobe dodaje profil grafiki do niego, może Avid robi podobnie?
Następne to sprawdziłbym profile w sterowniku karty graficznej, może jest wgrany i ustawiony jakiś od Avida.


sobota, 19 marca 2011, 10:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 10 lipca 2010, 12:12
Posty: 102
Lokalizacja: wawa
Post Re: Avid trial cos namieszal w grafice
S_naf napisał(a):
Zapytam profilaktycznie. Sprawdzałeś autostart? Adobe dodaje profil grafiki do niego, może Avid robi podobnie?
Następne to sprawdziłbym profile w sterowniku karty graficznej, może jest wgrany i ustawiony jakiś od Avida.

Autostart - czysty, aktywne uslugi standardowe. Menedzer urzadzen -->> karta grafiki pokazuje sciezki dostepu tylko do driverow nvidii. Aktualizacja sterownika mowi o najnowszej wersji.

P.s.
Cos mi swita, ze jakies 3,4 lata temu mialem podobny problem po przygodzie z Avidem (windows XP) i skonczylo sie na reinstalacji. Teraz o ile to mozliwe chcialbym tgo iniknac.


sobota, 19 marca 2011, 10:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL