Teraz jest poniedziałek, 22 kwietnia 2019, 10:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 447
Post Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
Witam.
Jak w temacie - czy jest jakiś program, dający możliwość naniesienia znaku wodnego na wiele klipów wideo jednocześnie? (nie związany stricte z montażem)?
A być może Final Cut lub Sony Vegas (na nich pracuję) ma taką możliwość? Nie mówię o ręcznym renderowaniu każdego klipu oddzielnie z napisem, potrzebowałbym w jakiś sposób to zautomatyzować... Będę wdzięczny za pomoc :)

_________________
Apple Mac Pro 12-Core/ Xeon/16GB/Intesity Pro/GTX680
Apple MacBook Pro 15.4 Retina
Final Cut, Sony Vegas 9, 10, 11, 12
Sony PXW-X320,Sony PMW300K2 , Canon C-100, Panasonic Z10000 3D, Sony A7SII
Transmisje internetowe
streaming
wideofilmowanie


poniedziałek, 9 maja 2011, 08:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 531
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
Jest, i zrobi to nawet poczciwy VirtualDub...

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


poniedziałek, 9 maja 2011, 10:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 447
Post Re: Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
I bezpłatny :) Dzięki spróbuję.

_________________
Apple Mac Pro 12-Core/ Xeon/16GB/Intesity Pro/GTX680
Apple MacBook Pro 15.4 Retina
Final Cut, Sony Vegas 9, 10, 11, 12
Sony PXW-X320,Sony PMW300K2 , Canon C-100, Panasonic Z10000 3D, Sony A7SII
Transmisje internetowe
streaming
wideofilmowanie


poniedziałek, 9 maja 2011, 12:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
Świetnie można to zrobić w każdym programie pracującym na sekwencjach.
do nowej sekwencji importujemy (przeciągamy) plik sekwencji zasadniczej, dzięki temu cały zasadniczy projekt mamy w postaci "jednego klocka" na time line, nakładając na to znak wodny, czy też każdy inny dowolny filtr, efekt, element itp będzie on nałożony na całości.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 9 maja 2011, 19:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 447
Post Re: Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
Tylko że ja chciałbym aby pliki pozostały oddzielnie... :)

_________________
Apple Mac Pro 12-Core/ Xeon/16GB/Intesity Pro/GTX680
Apple MacBook Pro 15.4 Retina
Final Cut, Sony Vegas 9, 10, 11, 12
Sony PXW-X320,Sony PMW300K2 , Canon C-100, Panasonic Z10000 3D, Sony A7SII
Transmisje internetowe
streaming
wideofilmowanie


poniedziałek, 9 maja 2011, 21:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
Przecież będą. Najwyraźniej nie wiesz na czym polega praca z sekwencjami.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 9 maja 2011, 23:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 447
Post Re: Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
Przepraszam, może wyraziłem się nie do końca jasno...
Nałożenie znaku wodnego w jakimkolwiek programie montażowym jest bardzo proste, ale mi chodzi o pliki wynikowe, aby wszystkie poszczególne klipy wynikowe miały znak wodny - nie na timeline w programie montażowym. Chcę pliki po prostu przekazać komuś dalej i nie martwić się o nieuczciwe wykorzystanie.

_________________
Apple Mac Pro 12-Core/ Xeon/16GB/Intesity Pro/GTX680
Apple MacBook Pro 15.4 Retina
Final Cut, Sony Vegas 9, 10, 11, 12
Sony PXW-X320,Sony PMW300K2 , Canon C-100, Panasonic Z10000 3D, Sony A7SII
Transmisje internetowe
streaming
wideofilmowanie


wtorek, 10 maja 2011, 10:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 447
Post Re: Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
Czy ktoś ma pomysł? Czy można coś takiego osiągnąć bez konieczności renderowania materiału? Ewentualnie jak zrobić render w taki sposób by każdy klip wyrenderował się oddzielnie a nie jako 5godzinny film?

_________________
Apple Mac Pro 12-Core/ Xeon/16GB/Intesity Pro/GTX680
Apple MacBook Pro 15.4 Retina
Final Cut, Sony Vegas 9, 10, 11, 12
Sony PXW-X320,Sony PMW300K2 , Canon C-100, Panasonic Z10000 3D, Sony A7SII
Transmisje internetowe
streaming
wideofilmowanie


środa, 18 maja 2011, 12:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 08:12
Posty: 531
Lokalizacja: Lipsko
Post Re: Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
Bez renderingu się nie obejdzie. Weź to na logikę - to przecież ingerowanie w treść obrazu, która opisana jest milionami cyferek. Sprawę wielu klipów załatwi przetwarzanie wsadowe.

_________________
Kliknij koniecznie http://www.pajacyk.pl
A tu też możesz zaglądnąć :-) http://www.sylwekkuna.com aktualizowana 14.06.2016
Panasonic GH2, ZOOM H2, STEADYCAM,
KRAN 6m auto AIM


środa, 18 maja 2011, 15:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 447
Post Re: Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
tak sądziłem, ale pomyślałem że warto zapytać.
Znalazłem takie skrypty do Vegasa - może jeszcze komuś się przyda :)
http://www.efix.pl/archiwum-efix/tutori ... vegas.html
Pozdrawiam

_________________
Apple Mac Pro 12-Core/ Xeon/16GB/Intesity Pro/GTX680
Apple MacBook Pro 15.4 Retina
Final Cut, Sony Vegas 9, 10, 11, 12
Sony PXW-X320,Sony PMW300K2 , Canon C-100, Panasonic Z10000 3D, Sony A7SII
Transmisje internetowe
streaming
wideofilmowanie


czwartek, 19 maja 2011, 11:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 24 października 2010, 14:25
Posty: 63
Lokalizacja: Wrocław
Post Re: Szukam sposobu na wstawienie znaku wodnego na wielu klpach
Można tak zrobić w Pinnacle?

_________________
Zadaje dużo pytań żeby inni nie musieli. KALEMEONSHOW


czwartek, 19 maja 2011, 20:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL