Teraz jest piątek, 10 lipca 2020, 21:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 problem z montażem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post problem z montażem
Witajcie

Mam problem z Ulead Video Studio Pro X3..

Robię bratu film z wesela i nie mogę sobie poradzić z wstawianiem video w późniejszym czasie na ścieżkę video.
Koncepcja filmu jest taka, że najpierw jest scieżka muzyczna, potem napisy a dopiero potem właściwe video.
Niestety nie mam możliwości wstawić fragmentu filmu na ścieżkę video, zaczynając np od 00:32:00.. Automatycznie wrzuca mi go od 00:00:00

Jak sobie z tym poradzić?

Dodatkowo jeszcze mam problem z napisami przewijającymi się od dołu do góry.
Jest to lista gości (całkiem spora) i o ile na początku napisy przewijają się płynnie, tak potem bardzo nimi "szarpie"). Mam mocną kartę graficzną i włączoną akcelerację, ale i tak obraz skacze.

Macie jakieś pomysły?
pzdr


czwartek, 26 maja 2011, 12:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: problem z montażem
Co do szarpania to, zapewne występuje ono jedynie w podglądzie surowego materiału. Spróbuj wyrenderować ten element izobaczysz jak jest w rzeczywistości. Co do pierwszego pytania, to nie jestem w stanie Ci pomóc gdyz pracuje na innym sofcie.


czwartek, 26 maja 2011, 20:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 16:24
Posty: 54
Lokalizacja: Wielkopolska południowa
Post Re: problem z montażem
ciejkins napisał(a):
Koncepcja filmu jest taka, że najpierw jest scieżka muzyczna, potem napisy a dopiero potem właściwe video.
Jak sobie z tym poradzić?
pzdr

Witaj,
Jesli dobrze rozumiem, to najpierw ma byc ciemny obraz (czytaj:czarny), w tle muzyka, a dopiero pozniej wlasciwe wideo? No to najpierw wstaw czarne, jednolite tlo (do wyboru np. z ikonki kwiatka w bibliotece) na timeline, na glownej sciezce wideo. Nastepnie "rozciagnij" je do zadanej dlugosci (np. Twoje 32 sekundy), a potem dostaw wlasciwe wideo na timeline. Pod wstawione tlo podstaw muzyke od poczatku. Wlsciwie, to nie od samego. Lepiej moim zdaniem chyba jest jak muzyka ma taki 2-3 sekundowy "rozbieg".
Pozdrawiam,
Piotr

_________________
SONY AX 2000 :) + JVC HM200 + Toshiba Camileo p30 / Wczesniej Kodak Zi8 :) / Panasonic NV-GS140 :-) /JVC GR-D30/


piątek, 27 maja 2011, 22:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: problem z montażem
Cytuj:
No to najpierw wstaw czarne, jednolite tlo (do wyboru np. z ikonki kwiatka w bibliotece) na timeline, na glownej sciezce wideo. Nastepnie "rozciagnij" je do zadanej dlugosci (np. Twoje 32 sekundy), a potem dostaw wlasciwe wideo na timeline.


Jak widać proste rozwiązania są najbardziej skuteczne.

Dzięki Piolew!


poniedziałek, 6 czerwca 2011, 18:55
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL