|
|
|
Teraz jest piątek, 6 grudnia 2019, 04:35
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Problem z Adobe Premiere 6.5
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Problem z Adobe Premiere 6.5
Witam was jestem nowy na tym forum. Mam do was pytanie co może być przyczyna tego że jak np wkleje kilka kawalkow do timelinu i chcialbym dodaj jakies przejscie z jednego do drugiego to chwile komp mysli wrzuca a potem wywala blad explorera i zamknij co sie dzieje. Aha i jeszcze takie jedno przy okazji jak zroic tak zeby mozna bylo siepnac w filmie sepie i zaklocenia jak w starym filmie i zrobic tak zeby ten obraz plynnie przeszedł w kolorowy z gory dzienki
jak co to piszczie takze na maila xeoks666@wp.pl
|
poniedziałek, 10 listopada 2003, 21:46 |
|
 |
Jacek Sala
Stary wyjadacz
|
Witam.
Powodów może być mnóstwo.
Masz pełną czy crackowana wersję.
Spróbuj coś zrobić na oryginalnych przejściach Premiere, najlepiej przy odinstalowanych dodatkowych efektach. Któraś nakładka może powodować błąd, tym bardziej jeśli jest crackowana.
W efektach QuickTime jest taki filtr, ale pozostawia sporo do życzenia.
Jeśli myślisz poważnie o montażu to przyda Ci się jakaś pomocna literatura (helion.pl)
pozdrawiam
Jacek.
|
środa, 12 listopada 2003, 01:53 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Witam mam pełną wersję nie crackowaną i mma win98se moze to jest powodem. Chcialem ostatnio zaintalowac uleada media studio directors cu czy jakos tak ale przy koncu instalacji wyskoczyl mi blad ze couldn't register l3c cośtam. dll i ok no i niby nic ale nie moge wogole wlaczyc programu. Czyli jednym słowem proponujesz mi kolejne odinstalowywanie i zzainstalowywanie efektow?? A co do tego przejscia to interesuje mnie tylko jak zrobic samo przejscie bo jak kiedys probowalem rzrobic przejscie miedzy 2 filmikami to bylo tak ze pierwszsie nie ściemniał a chwile potem drugi zaczynal sie sciemniac do czarnego a potem na full color odrazu. Jak to zrobic. A i jaka książke polecasz z heliona???
|
czwartek, 13 listopada 2003, 08:01 |
|
 |
javo
Stary wyjadacz
Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25 Posty: 190 Lokalizacja: Swidnica
|
Czy nic nie przetaktowywałeś w komputerze? To morze być pierwszą przyczyną. Przydało by sie także przesiąść na win2000 (jeżeli sprzęt uciągnie).
Przejście robisz w następujący sposób: pierwszy film ustawiasz na ścieżce video1a, drugi na video1b, ustawiasz w taki sposób że nachodzą się czasowo na siebie (zanim pierwszy skończy grać musi zacząć już drugi) i między nie na linię przejść dajesz jakieś przejście. Zwróć tylko uwagę czy na przejściu jest strzałka w odpowiednią stronę (z kończącego się materiału na rozpoczynający się) bo inaczej nic z tego nie będzie.
_________________ Javo
|
czwartek, 13 listopada 2003, 18:36 |
|
 |
Xeoks
Nowy
Dołączył: czwartek, 13 listopada 2003, 22:21 Posty: 2 Lokalizacja: Mielec
|
dzienki javo, nie nie przetaktowywałem kompa nic z tych rzeczy moj komp to geforce 2 64mb 400mx bez tv outa celeron 400 192 ramu dimm. Myslalem ostatnio zeby sie przestawić na XP ale niestety mam tylko dysk 6gb co jest nielada ograniczeniem. Mam takie pytanko ile zajmuje 2000???
Aha i jeszcze takie male czy mozna zrobic film w sepii i rownocześnie z nałozeniem szumu jak w starych filmach?? A jeśli tak to czy robi sie to ze np wrzucam dwa razy quick time codec czy jakos tak i w jednym ustawiam to a w drugim to??? Z takimi pytaniami to chyba powinienem iść do montażu. Aha i jeszcze czy macie jakieś linki serwisow czy tez czegos innego gdzie pokazane jest lub powiedziane jak filmowac bo nie ukreywam zaczynam dopiero zabawe z filmem i nei chce zeby smierdzialo to tak strasznie amatorka
_________________ Read, What is written on the silent mouth, What is written in the soul
|
czwartek, 13 listopada 2003, 22:27 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
szczerze mowiac jak chcesz zaoszczedzic duzo nerwow musisz zmienic kompa. na takiej konfiguracji ciezko obecnie pracowac. proponuje jakas plyte z chipsetem intela, do tego celeronka na s478, 256 ddramu no i wiekszy dysk. grafika moze byc.
|
czwartek, 13 listopada 2003, 22:33 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|