Teraz jest czwartek, 12 grudnia 2019, 07:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Problem z AVCHD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2011, 17:47
Posty: 7
Post Problem z AVCHD
Mam Pinnacle studio 15 ultimate Collection i nie chce mi on importować plików AVCHD. , zarejestrowałem program.


sobota, 6 sierpnia 2011, 17:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z AVCHD
Nie bardzo rozumiem, jak to importować pliki AVCHD za pomocą Pinnacle Studio? Ja pliki AVCHD z kamery po prostu przerzucam na dysk twardy przez USB, za pomocą oprogramowania dołączonego do kamery, a następnie gdy już je mam na dysku twardym, dodaję kolejno na ścieżkę edycyjną w Pinnacle Studio.

Po co chcesz importować pliki AVCHD przez Pinnacle Studio? Jak to rozumiesz?


niedziela, 7 sierpnia 2011, 22:30
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2011, 17:47
Posty: 7
Post Re: Problem z AVCHD
Na dysku twardym pliki wideo już są ,pinnacle nie chce przegrać ich na ścieżkę edycyjną, nie można otworzyć pliku - taki wyskakuje komunikat. nie ma takiego błędu gdy próbuje zgrywać inny format.


poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 00:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z AVCHD
Na ścieżkę edycyjną po prostu dodajesz klipy, a nie przegrywasz tudzież zgrywasz.
W mojej wersji 14 klipy AVCHD widoczne są prawidłowo i dodają się na ścieżkę edycyjną bez problemu. Nic nie musiałem robić dodatkowo, aby były widoczne - po instalacji programu wprowadziłem jedynie 5 kluczy licencyjnych.

Może nie aktywowałeś wszystkich kluczy licencyjnych? Jeden z nich to "H264 Encoding/Decoding".


poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 10:48
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2011, 17:47
Posty: 7
Post Re: Problem z AVCHD
Które klucze dokładnie muszę wprowadzić?Wprowadziłem na początku jeden ten z opakowania płyty.


poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 13:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2011, 17:47
Posty: 7
Post Re: Problem z AVCHD
Które klucze dokładnie muszę wprowadzić?Wprowadziłem na początku jeden ten z opakowania płyty.I pięć wygenerowanych.


poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 13:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z AVCHD
Tak, podczas instalacji wprowadzasz główny klucz licencyjny, a następnie generujesz 5 kluczy aktywacyjnych już z poziomu programu:
1. MPEG-4 Codec
2. Dolby 2 Channel
3. H.264
4. Dream Glow
5. DivX

Sprawdzałeś w Pinnacle Studio, że klucze są wprowadzone? Wyświetlają się wszystkie pięć?


poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 13:33
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2011, 17:47
Posty: 7
Post Re: Problem z AVCHD
Wprowadziłem klucze aktywacji ale pinnacle twierdzi że są złe ,co mam zrobić?Te 5 było wygenerowane w menu: pomoc a ten pierwszy był numerem seryjnym , tym z płyty


poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 22:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z AVCHD
No to udało się zdiagnozować przyczynę Twojego problemu. :)

Na pewno prawidłowo wpisujesz klucze?
Spróbuj ponownie wprowadzić 5 kluczy aktywacyjnych.
Jeśli wybierzesz opcję "Wygeneruj ponownie klucze aktywacji" to Pinnacle prześle Ci na maila podanego podczas rejestracji te same 5 kluczy aktywacyjnych. Możesz to sprawdzić.

Jeśli ponowne wprowadzenie kluczy aktywacyjnych nie pomoże, skontaktuj się z dystrybutorem.


wtorek, 9 sierpnia 2011, 00:04
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2011, 17:47
Posty: 7
Post Re: Problem z AVCHD
Wybieram opcje wygerneruj ponownie klucze aktywacji a strona avid wyświetla następujący komunikat:

Activation Keys :

There are no items available to regenerate!

I który to ten pierwszy klucz aktywacji?Ten nad tą piątką bo ten z płyty tam nie działa


wtorek, 9 sierpnia 2011, 11:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z AVCHD
Tak jak mówiłem, w takiej sytuacji najlepiej skontaktować się ze sprzedawcą, który zapewnia wsparcie techniczne.

A na pewno prawidłowo zarejestrowałeś program?


wtorek, 9 sierpnia 2011, 16:49
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2011, 17:47
Posty: 7
Post Re: Problem z AVCHD
Nic nie poradziły ponowne próby rejestracji więc załatwiłem converter i wszystko jest ok , co prawda trochę ucierpiało na jakości ale chodzi.


środa, 10 sierpnia 2011, 11:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z AVCHD
Bardzo "ciekawa" metoda... Chyba nie będziesz jej polecał innym? :wink:


sobota, 13 sierpnia 2011, 17:09
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL