Autor |
Wiadomość |
grimgorg
Nowy
|
 Problem z AVCHD
Mam Pinnacle studio 15 ultimate Collection i nie chce mi on importować plików AVCHD. , zarejestrowałem program.
|
sobota, 6 sierpnia 2011, 17:51 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Re: Problem z AVCHD
Nie bardzo rozumiem, jak to importować pliki AVCHD za pomocą Pinnacle Studio? Ja pliki AVCHD z kamery po prostu przerzucam na dysk twardy przez USB, za pomocą oprogramowania dołączonego do kamery, a następnie gdy już je mam na dysku twardym, dodaję kolejno na ścieżkę edycyjną w Pinnacle Studio.
Po co chcesz importować pliki AVCHD przez Pinnacle Studio? Jak to rozumiesz?
|
niedziela, 7 sierpnia 2011, 22:30 |
|
 |
grimgorg
Nowy
|
Na dysku twardym pliki wideo już są ,pinnacle nie chce przegrać ich na ścieżkę edycyjną, nie można otworzyć pliku - taki wyskakuje komunikat. nie ma takiego błędu gdy próbuje zgrywać inny format.
|
poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 00:32 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Na ścieżkę edycyjną po prostu dodajesz klipy, a nie przegrywasz tudzież zgrywasz. W mojej wersji 14 klipy AVCHD widoczne są prawidłowo i dodają się na ścieżkę edycyjną bez problemu. Nic nie musiałem robić dodatkowo, aby były widoczne - po instalacji programu wprowadziłem jedynie 5 kluczy licencyjnych.
Może nie aktywowałeś wszystkich kluczy licencyjnych? Jeden z nich to "H264 Encoding/Decoding".
|
poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 10:48 |
|
 |
grimgorg
Nowy
|
Które klucze dokładnie muszę wprowadzić?Wprowadziłem na początku jeden ten z opakowania płyty.
|
poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 13:20 |
|
 |
grimgorg
Nowy
|
Które klucze dokładnie muszę wprowadzić?Wprowadziłem na początku jeden ten z opakowania płyty.I pięć wygenerowanych.
|
poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 13:20 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Tak, podczas instalacji wprowadzasz główny klucz licencyjny, a następnie generujesz 5 kluczy aktywacyjnych już z poziomu programu: 1. MPEG-4 Codec 2. Dolby 2 Channel 3. H.264 4. Dream Glow 5. DivX
Sprawdzałeś w Pinnacle Studio, że klucze są wprowadzone? Wyświetlają się wszystkie pięć?
|
poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 13:33 |
|
 |
grimgorg
Nowy
|
Wprowadziłem klucze aktywacji ale pinnacle twierdzi że są złe ,co mam zrobić?Te 5 było wygenerowane w menu: pomoc a ten pierwszy był numerem seryjnym , tym z płyty
|
poniedziałek, 8 sierpnia 2011, 22:56 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
No to udało się zdiagnozować przyczynę Twojego problemu. Na pewno prawidłowo wpisujesz klucze? Spróbuj ponownie wprowadzić 5 kluczy aktywacyjnych. Jeśli wybierzesz opcję "Wygeneruj ponownie klucze aktywacji" to Pinnacle prześle Ci na maila podanego podczas rejestracji te same 5 kluczy aktywacyjnych. Możesz to sprawdzić. Jeśli ponowne wprowadzenie kluczy aktywacyjnych nie pomoże, skontaktuj się z dystrybutorem.
|
wtorek, 9 sierpnia 2011, 00:04 |
|
 |
grimgorg
Nowy
|
Wybieram opcje wygerneruj ponownie klucze aktywacji a strona avid wyświetla następujący komunikat:
Activation Keys :
There are no items available to regenerate!
I który to ten pierwszy klucz aktywacji?Ten nad tą piątką bo ten z płyty tam nie działa
|
wtorek, 9 sierpnia 2011, 11:46 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Tak jak mówiłem, w takiej sytuacji najlepiej skontaktować się ze sprzedawcą, który zapewnia wsparcie techniczne.
A na pewno prawidłowo zarejestrowałeś program?
|
wtorek, 9 sierpnia 2011, 16:49 |
|
 |
grimgorg
Nowy
|
Nic nie poradziły ponowne próby rejestracji więc załatwiłem converter i wszystko jest ok , co prawda trochę ucierpiało na jakości ale chodzi.
|
środa, 10 sierpnia 2011, 11:23 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Bardzo "ciekawa" metoda... Chyba nie będziesz jej polecał innym? 
|
sobota, 13 sierpnia 2011, 17:09 |
|
 |
|