|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 10:38
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
Autor |
Wiadomość |
TOKKSA
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51 Posty: 1053 Lokalizacja: WADOWICE
|
 Re: canon 5d na wesela
darek_k napisał(a): Filmowanie wesel aparatem fotograficznym można porównać np. do odśnieżania śniegu gitarą, przecież też się nadaje  Kto powiedział, że Canona 5D MKII można używać tylko i wyłącznie do zdjęć? To tylko świadczy o twoim ignoranckim podejściu do tematu.
_________________ Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana
http://www.tokksa.pl http://www.tokksa.pl/wild.php http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall
http://vimeo.com/tokksa http://vimeo.com/tokksawild/videos
Ostatnio edytowano niedziela, 18 września 2011, 15:08 przez TOKKSA, łącznie edytowano 1 raz
|
niedziela, 18 września 2011, 13:10 |
|
 |
GrassHoppeR
Moderator
|
darek_k napisał(a): Filmowanie wesel aparatem fotograficznym można porównać np. do odśnieżania śniegu gitarą, ciekawe. czyżby dlatego, że nie ma trybu auto?
niedziela, 18 września 2011, 13:45 |
|
 |
darek_k
Aktywny bywalec
|
z założenia konstrukcja przypomina aparat fotograficzny, działa jak aparat fotograficzny, czyż to nie jest aparat, czy może mam zwidy i mam kamerę,
Wydaje Ci się że trzymasz łopatę, w rzeczywistości trzymasz gitarę, ale wmawiasz sobie ze masz łopatę, i zrobisz robotę odśnieżanie ( w zimie ) łopatą -czy to nie zakrawa o psychozę
przecież kamerami też można robić zdjęcia - przy okazji tak samo traktuje nagrywanie video w 5D MKII - przy okazji
ktoś kto kręci video na weselach aparatem wg. mojej opinii i wg. opinii wielu ludzi, jest osobą która postradała rozum, w takim przypadku wskazana jest wizyta u psychiatry
_________________ Sony PXW-160, SONY FX1000, Libec ALLEX, Benro KH-25, BOYA BY-WM6, Avid Liquid 7.2, Pinnacle Studio 19, Edius 7.53
|
niedziela, 18 września 2011, 19:55 |
|
 |
TOKKSA
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51 Posty: 1053 Lokalizacja: WADOWICE
|
darek_k napisał(a): z założenia konstrukcja przypomina aparat fotograficzny, działa jak aparat fotograficzny, czyż to nie jest aparat, czy może mam zwidy i mam kamerę,
Wydaje Ci się że trzymasz łopatę, w rzeczywistości trzymasz gitarę, ale wmawiasz sobie ze masz łopatę, i zrobisz robotę odśnieżanie ( w zimie ) łopatą -czy to nie zakrawa o psychozę
przecież kamerami też można robić zdjęcia - przy okazji tak samo traktuje nagrywanie video w 5D MKII - przy okazji
ktoś kto kręci video na weselach aparatem wg. mojej opinii i wg. opinii wielu ludzi, jest osobą która postradała rozum, w takim przypadku wskazana jest wizyta u psychiatry W takim razie reżyser oraz filmowiec serialu Dr. Haus, filmu Iron Man 2 oraz setek teledysków wybitnych artystów sceny muzycznej i wielu, wielu innych produkcji to wg ciebie ludzie którzy postradali rozum i winni się udać do psychiatry? Mam kilka lustrzanek, które wykorzystuję do zdjęć, ale i świetnie przydają się w produkcji filmów. Ale co ty o tym możesz wiedzieć.... Ps. Kup sobie tą gitarę i wmawiaj sobie i tylko sobie, że to łopata....w moim przypadku gitara zawsze będzie gitarą, no chyba że w instrukcji jak i na stronie producenta posiada funkcje odśnieżania.... Dobrych snów i wielu błyskotliwych pomysłów na odśnieżanie Dawno się tak nie ubawiłem
_________________ Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana
http://www.tokksa.pl http://www.tokksa.pl/wild.php http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall
http://vimeo.com/tokksa http://vimeo.com/tokksawild/videos
|
niedziela, 18 września 2011, 20:47 |
|
 |
BP777
Aktywny bywalec
|
darek_k napisał(a): z założenia konstrukcja przypomina aparat fotograficzny, działa jak aparat fotograficzny, czyż to nie jest aparat, czy może mam zwidy i mam kamerę,
ktoś kto kręci video na weselach aparatem wg. mojej opinii i wg. opinii wielu ludzi, jest osobą która postradała rozum, w takim przypadku wskazana jest wizyta u psychiatry ad1. A kto ci powiedzial, ze konstrukcja sama w sobie ma w tym wypadku jakikolwiek zwiazek z wykonywana czynnoscia? ad2. Sprobuj zrobic zdjecie kamera w takiej samej jakosci jak aparatem. Zycze powodzenia. Funkcja filmowania w aparacie jest faktycznie dodatkowa ale pracujesz tu juz na innych rozmiarach sensora niz w kamerze. Twoja niewiedza bym sie nie popisywal w tym wypadku bo wiesz malo a duzo szcz...kasz. ad3. Dobrze, ze dodales iz jest to wedlug twojej opinii. I wiem napewno, ze wylacznie tylko twojej. Jesli znasz tak wiele osob z twoimi pogladami, to moze nadmienisz jakies znane autorytety w tej dziedzinie majace takie samo zdanie jak ty. Obawiam sie, ze nie znajdziesz zadnego. Tak wiec to ty powinienes zawitac u progu psychiatry zanim zabierzesz sie do komentowania tematu o ktorym masz jedynie blade pojecie bo wiadomosci w tej dziedzinie jedynie moze liznales w przelocie. Fakt jest jeden. Do szybkiej reporterki kamera jest moim skromnym zdaniem lepsza ze wzgledu np na szybkosc przekadrowania i jego wielkosc. Jednak efekty filmu zaleza od wyobrazni i swiadomosci uzywania danego osprzetu przez operatora. Pazdrawlaju
|
niedziela, 18 września 2011, 21:06 |
|
 |
darek_k
Aktywny bywalec
|
BP777 napisał(a): darek_k napisał(a): z założenia konstrukcja przypomina aparat fotograficzny, działa jak aparat fotograficzny, czyż to nie jest aparat, czy może mam zwidy i mam kamerę,
ktoś kto kręci video na weselach aparatem wg. mojej opinii i wg. opinii wielu ludzi, jest osobą która postradała rozum, w takim przypadku wskazana jest wizyta u psychiatry Tak wiec to ty powinienes zawitac u progu psychiatry zanim zabierzesz sie do komentowania tematu o ktorym masz jedynie blade pojecie bo wiadomosci w tej dziedzinie jedynie moze liznales w przelocie. Pazdrawlaju pewnie zawitam u psychiatry i powiem mu na wstępie czy normalne jest filmować tylko kamerą czy aparatem fotograficznym z funkcją video już znam jego odpowiedź , choć jeszcze nie byłem
_________________ Sony PXW-160, SONY FX1000, Libec ALLEX, Benro KH-25, BOYA BY-WM6, Avid Liquid 7.2, Pinnacle Studio 19, Edius 7.53
|
niedziela, 18 września 2011, 21:39 |
|
 |
MMirek
Aktywny bywalec
|
Nie pojmuję o co się sprzeczasz. Setki ludzi filmują aparatami i setki klientów płacą za to dużą kasę. Czyli niezaprzeczalnie można. Jest to o wiele trudniejsze i nie da się tak prosto jak Vx em. Filmuje Ex 1 i tą kamerą nie da się inaczej niż wszystko manualnie i nie widzę problemu aby wziąć do ręki 5d (też posiadam) . Jednak nie przeczę że aparatem o wiele trudniej ze względu na małą głębię. A jeśli trudniej to powinno być drożej , a z tym różnie bywa. Nie ma co bić piany . Da się i tyle . Tylko to dla ludzi z wiedzą i dużym samozaparciem ...
|
niedziela, 18 września 2011, 22:10 |
|
 |
BP777
Aktywny bywalec
|
Ja tez znam odpowiedz, ktora brzmi: Jednym i drugim.
Wiesz jak sie nazywa takich ludzi jak ty, ktorzy burza wode w szkalnce bez powodu? T R O L L A wiesz dlaczego? Bo sam masz w zestawie marka II i zamiast go wykorzystac to cieszysz sie przed kompem jak uda ci sie wplatac kogos w glupkowata dyskusje. Zamiast pisac bzdury to wez sie za edukacje aparatu w srodowisku filmowym a zobaczysz, ze to daje wiecej pozytku i satysfakcji niz klepanie na forum o wyimaginowanym problemie twojego mozgu. A tak wracajac do wielozadaniowej funkcji narzedzi roznego typu to podam za przyklad kij do bejzbola. Napewno nie sluzy on do rozwalania lbow ale moze w tym skutecznie sie sprawdzic. I tak wlasnie aparat sprawdza sie w filmowaniu, bo po to dodano mu ta funkcje i mozliwosc skozystania z wiekszego sensora. A jak tego nie rozumiesz to twoj problem i nie musisz sie tym chwalic publicznie.
|
niedziela, 18 września 2011, 22:15 |
|
 |
darek_k
Aktywny bywalec
|
MMirek napisał(a): Setki ludzi filmują aparatami i setki klientów płacą za to dużą kasę. czyli panuje ogólna psychoza jednak żyjemy w epoce kompletnej głupoty
|
niedziela, 18 września 2011, 22:16 |
|
 |
Pinto
Aktywny bywalec
|
darek_k napisał(a): czyli panuje ogólna psychoza jednak żyjemy w epoce kompletnej głupoty Psychozę to widzę w tej stopce: Do filmowania - SONY FX1000, AX2000 Do fotografowania - 5Dmark II + szklarnia
|
niedziela, 18 września 2011, 22:48 |
|
 |
vgrzes
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24 Posty: 451 Lokalizacja: Mazury
|
dalsza rozmowa z tym panem powyżej nie ma sensu
_________________ szczęsliwej drogi już czas...
|
niedziela, 18 września 2011, 22:51 |
|
 |
darek_k
Aktywny bywalec
|
dalsza rozmowa z oszołomami który twierdzą że nic innego tylko aparat do filmowania, bo głębia ostrości od której mdło się robi nie ma sensu
ale niezorientowanych w temacie do filmowania - służy kamera do zdjęć - służy aparat fotograficzny
kto myśli inaczej - jego problem - niech żyje dalej w tym obłędzie w którym znalazł się na własne życzenie
|
niedziela, 18 września 2011, 23:00 |
|
 |
dreamer
Stały bywalec
|
I jedno i drugie to jest Camera. Aparat to się na zębach nosi  Oczywiście, że lustrem się da. Trudniej (w reportażu tylko), ale się da. Głębia to sposób wyrazu. Jak każdy inny środek - szkodzi w nadmiarze, jednak jest niezbędny w niektórych wypadkach w filmie. Dalsza dyskusja nie ma sensu - brak jakichkolwiek argumentów za i przeciw.
_________________ Mac Pro, Macbook pro, Final Cut, Filmowanie tylko dSLR - lustrzanki różnego rodzaju 
|
niedziela, 18 września 2011, 23:05 |
|
 |
Pinto
Aktywny bywalec
|
darek_k napisał(a): dalsza rozmowa z oszołomami który twierdzą że nic innego tylko aparat do filmowania, bo głębia ostrości od której mdło się robi nie ma sensu A kto twierdził, że jak filmować, to tylko lustrzankami? Nie zauważyłem tego wśród dyskutantów. Lustrzanka to tylko jedno z narzędzi, nie jedyne.
|
niedziela, 18 września 2011, 23:44 |
|
 |
Bogdanst
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28 Posty: 250 Lokalizacja: Łódzkie
|
Masz racje lustrzanka to tylko jedno z narzędzi do pracy byłem ostatnio na planie filmowym pożyczałem kamerę nex-vg10e „film będzie w 3D” o dziwo do kręcenia bardzo dynamicznych scen i powiem jedno kręci się wszystkim co potrzebne do danego ujęcia to nie sprzęt ma ograniczenia, a ludzie go obsługujący. Dlatego wieże, że można kręcić wszystkim, a teraz najlepsze w tym filmie są sceny kręcone też kamerką hdr-td10 oraz kamerami 3d panasonic, lustrzankami canona i kamerami canona XF305 Wszystko było uzależnione od danych scen i potrzeb ale jedna sprawa do sceny przygotowywano się solidnie sprzęt obsługiwał świetny operator dlatego nie wiem czy coś takiego jest możliwe na weselu tam nie ma aż tylu dubli. Z wykorzystaniem tylko lustrzanek do kręcenia wesela bez odpowiedniego przygotowania i wiedzy oraz wystarczającej ilości sprzętu nie miał bym odwagi.
_________________ SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.
|
poniedziałek, 19 września 2011, 09:20 |
|
 |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|