Teraz jest wtorek, 12 listopada 2019, 09:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Usuwanie materiału z timeline 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2010, 13:19
Posty: 162
Post Usuwanie materiału z timeline
Witam, mam problem, zrobiłem upgrade z Edius 5.51 do Edius 6.08 i przy cięciach cut chciałbym aby automatycznie był zaznaczony materiał leżący przed miejscem cięcia i go usuwać, a tu mi się zaznacza materiał za cięciem, i muszę myszką zanznaczć kawałek przed i dopiero delete. Gdzie coś takiego zienić?
pzdr
Slawek

_________________
HP DV7 i7, 8GBram, 240SSD, 1TB, Edius, PANSONIC HMC151 i wiele wiele drobiazgów...


piątek, 12 października 2012, 08:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Usuwanie materiału z timeline
hmm - chyba się nie da :)

A może po prostu użyj klawiszy:
N - kasuje materiał od początku klipu do pozycji kursora
M - kasuje od kursora do końca.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


piątek, 12 października 2012, 09:15
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2010, 13:19
Posty: 162
Post Re: Usuwanie materiału z timeline
Z tego co piszesz to te skróty usuwają materiał przed lub po cięciu z całego timeline, a ja chce tak jak piszełm tylko ten kawałem odcięty, który znajduje się przed cięciem....musi się jakoś dać

_________________
HP DV7 i7, 8GBram, 240SSD, 1TB, Edius, PANSONIC HMC151 i wiele wiele drobiazgów...


piątek, 12 października 2012, 09:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 22 października 2006, 23:57
Posty: 537
Lokalizacja: Lisewiec koło Kolbud koło Gdańska :)
Post Re: Usuwanie materiału z timeline
W 6.xx jeżeli masz zaznaczony klip to ci usunie z klipu - jeżeli masz zaznaczoną ścieżkę i nie jest zaznaczony żaden klip to zadziała na ścieżce. Jeżeli żadna ścieżka ani klip nie są aktywne to nie zadziała.

Dziwi mnie tylko że nie pofatygowałeś się nawet aby sprawdzić działania klawiszy - zero własnej inicjatywy.

_________________
Edius 8.xx, Sony VEGAS PRO 10.0 + DVD Architekt 6.0
GG: 467185
Skype: ArekWP
Odbitki na KODAK PROFESSIONAL w rozsądnych cenach http://www.fotogosia.pl - zapraszamy :)


piątek, 12 października 2012, 11:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL