[Maciekk] Video i Muzyka - " Koncerty mistrzów" :-)
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 [Maciekk] Video i Muzyka - " Koncerty mistrzów" :-)
http://www.youtube.com/watch?v=ntQ4dlCLjQ0Sony Ex1r Dźwięk - Edirol R-44( linia) + BP4029( kamera)
Ostatnio edytowano środa, 3 lipca 2013, 17:02 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz
|
piątek, 14 czerwca 2013, 00:06 |
|
 |
Posiwiały
Aktywny bywalec
|
 Re: Z cyklu " Koncerty mistrzów" :-)
Sympatyczne. Tylko jak to oceniać? W kategorii wirtuozerii wiolinistycznej czy wirtuozerii audio-wideo? Nie wiem, może to wina YT, ale na goniometrze i korelatorze pustynia... Również poczucie rytmu... Jeśli to na żywo "spod palca" to jeszcze... Jeśli montaż? To jestem na nie.
|
piątek, 14 czerwca 2013, 00:43 |
|
 |
Pinto
Aktywny bywalec
|
Jakieś problemy z interlejsem widzę.
|
piątek, 14 czerwca 2013, 00:55 |
|
 |
grabos
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40 Posty: 1327 Lokalizacja: Warszawa
|
Operatorzy chyba dostali paraliżu od karkołomnego szwenkowania  Ja bym w cv tego nie umieszczał, bo te równe klikanie na dwóch ściegach sugeruje, że montażysta dopiero co opuścił koszary służby wartowniczej i potrzebuje długich wakacji.
|
piątek, 14 czerwca 2013, 03:46 |
|
 |
kumak
Aktywny bywalec
|
Montażysta montuje z tego co ma... mi się podobało i nie zakręciło mi się w głowie jak jest po klipach " dynamicznych montażystów Maćku- robisz fajne rzeczy
_________________ Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy
|
piątek, 14 czerwca 2013, 08:36 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
To nie teledysk tylko zwykła rejestracja występu. Głównym atutem jest tutaj sama muzyka - wykonanie jak i jakość zapisu. Na plus dodał bym również ładny obrazek z EX'a. I tyle. 
|
piątek, 14 czerwca 2013, 09:13 |
|
 |
kotin
Moderator
Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57 Posty: 5196 Lokalizacja: Tczew
|
maciekk napisał(a): ...Głównym atutem jest tutaj sama muzyka - wykonanie jak i jakość zapisu... i przyjemność oglądania, słuchania... 
_________________ 最诚挚的问候
|
piątek, 14 czerwca 2013, 10:11 |
|
 |
Bogdanst
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28 Posty: 250 Lokalizacja: Łódzkie
|
Jak dla mnie ok miłe dla oka i ucha szkoda tylko, że to wszystko było filmowane prawie całkowicie z jednej strony. Pewnie warunki koncertu nie pozwalała na lepsze rozstawienie kamer po dwóch stronach sceny.
_________________ SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.
|
piątek, 14 czerwca 2013, 20:54 |
|
 |
jambo
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46 Posty: 419 Lokalizacja: ireland
|
Dokładam swojego, nagrany trochę temu . Na wywiadach pełna klapa nie wziąłem szotguna ani zenka Wszytko nagrywane panasiem 151 i mikrofon audiotechnica pro24 z kamery - czyli rzeźbiono całość  teraz na pewno ugryzł bym to inaczej. zaczyna się od 3:09 http://www.youtube.com/watch?v=ygTxH7Q1o-0acha nagrane jedną kamerą 
_________________ adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie
|
sobota, 15 czerwca 2013, 03:47 |
|
 |
maviozo
Aktywny bywalec
|
To ja też wrzucę: http://www.youtube.com/watch?v=WoLbrZAVIW8Niestety warunki jakie zastaliśmy na miejscu nas zmasakrowały - nie było fosy i stałem w sumie na równi z ludźmi pod samą sceną, a drugiej kamery nawet nie było gdzie zmieścić, bo scena kończyła się równo z odsłuchami, które stały tylko na jakichś podpórkach - stanie na tym groziło zawaleniem się  Ale jest doświadczenie na przyszłość.
_________________ FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe
|
sobota, 15 czerwca 2013, 12:31 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Marek Biliński - Wilanów! http://www.youtube.com/watch?v=LXOeJB7wWKESony EX1r + BP4029 (kamera) - kocham ten mikrofon 
|
sobota, 15 czerwca 2013, 17:15 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Moja ogólna uwaga...ktoś kto ogląda film nie ma szans usłyszeć tłumaczeń i wyjaśnień. Ja wiem i Wy wiecie jak to wygląda w praniu ale widz tego nie wie...warto o tym pamiętać. 
|
sobota, 15 czerwca 2013, 17:20 |
|
 |
Bogdanst
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28 Posty: 250 Lokalizacja: Łódzkie
|
Widz odbiera tylko gotowy zarejestrowany materiał po montażu dostaje gotowy produkt i ma dwie reakcje podobało się lub nie, a jak to powstawało myślę, że zwykłego śmiertelnika to nie interesuje. W koncertach i rejestrowanych spektaklach najważniejsza jest ich treść oraz stabilność ujęć by nie męczyć oka oraz jakość dźwięku i to wszystko. tak ja myślę inni pewnie mają inne zdanie.
_________________ SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.
|
sobota, 15 czerwca 2013, 23:11 |
|
 |
|