Teraz jest czwartek, 23 maja 2019, 17:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Rode Stereo Mic 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Rode Stereo Mic
Mam pytanie, przy nagrywaniu ujęć bardzo cichych mikrofon generuje dośc mocno słyszalny szum. Czy jest to standard w tych mikrofonach czy może z moim jest cos nie tak?


wtorek, 30 lipca 2013, 16:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: Rode Stereo Mic
pierwsza seria tych mikrofonów była ok i żadnych szumów, potem wprowadzono jakieś zmiany i druga seria miała jakieś wady - czytałem właśnie o tym na tym forum. Dokładnie nie pamiętam czy wadą był szum czy coś innego.

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


wtorek, 30 lipca 2013, 16:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Rode Stereo Mic
@vgrzes
a masz do tego linka chętnie zerknę
(jakieś nr seryjne ? coś)

@pageopego,

próbowałeś przęłanczenie +12db albo na -
jakaś różnica ?

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


wtorek, 30 lipca 2013, 19:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Rode Stereo Mic
jambo napisał(a):
@vgrzes
a masz do tego linka chętnie zerknę
(jakieś nr seryjne ? coś)

@pageopego,

próbowałeś przęłanczenie +12db albo na -
jakaś różnica ?


Wrzucę próbkę audio jak tylko dotrę do mieszkania. Numer seryjny to jak mniemam N3594. Tak próbowałem z każdym możliwym ustawieniem mikrofonu. Czy to 0 czy - 10db efekt jest ten sam. Nie wiem. Moze kwestia tego typu iż aparat gdy jest cicho, podbija dźwięk przez co te szumy. . Nagrywam dzwięk z ustawianiem w trybie auto.


wtorek, 30 lipca 2013, 20:15
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2030
Post Re: Rode Stereo Mic
Dlaczego od razu wina mikrofonu? To wina kamery.


wtorek, 30 lipca 2013, 21:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: Rode Stereo Mic
Jambo tu możesz coś na ten temat przeczytać

viewtopic.php?f=22&t=30537&start=0

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


wtorek, 30 lipca 2013, 23:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Rode Stereo Mic
No przeczytałem i aż zacząłem surówki sprawdzać , na szczęście jest ok .
Choć dobrego zdania o tym mikrofonie nie mam. Mam też audio technica pro 24 i ten go miażdży :P
szkoda tylko że nie ma takiego bajeranckiego shock mount-a

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


środa, 31 lipca 2013, 01:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL