Teraz jest sobota, 7 grudnia 2019, 19:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Klucz do Edius 7 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:07
Posty: 1
Post Klucz do Edius 7
Witam serdecznie.
Kupiłem na Targach Ediusa 7. Zainstalowałem go sobie na stacjonarnym komputerze. Mam jeszcze laptopa i chciałbym na nim również zainstalować tego Ediusa 7 z tym samym numerem seryjnym. Czy jest to możliwe, czy przypadkiem mi nie zablokuje klucza ??. Mam Adobe Production CS 6 i tutaj bez problemu instaluje go na PC i laptopie. Proszę o pomoc :) może ktoś już próbował instalować ten program na dwóch kompach ?


sobota, 29 marca 2014, 17:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4907
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Klucz do Edius 7
"EDIUS 7 allows one user to install the EDIUS 7 software on up to two computers, but using both installations of EDIUS 7 simultaneously
is not allowed. One user can install EDIUS 7 to a desktop system, and to an additional notebook PC for field editing. To install EDIUS 7
on another system, deactivate the current license and reactivate it on a new PC. For details, please also refer to the End User License Agreement (EULA)
."

Cytat za http://www.grassvalley.com/docs/FAQs/professional/edius/PRV-5156M-4_EDIUS7_FAQ.pdf.
W skrócie - możesz. :D
Nie powinieneś tylko pracować równocześnie na obydwu.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 29 marca 2014, 17:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 666
Post Re: Klucz do Edius 7
Jeżeli to nie tajemnica handlowa :) to ile dałeś? Sam noszę się z zamiarem - może cena targowa mnie skusi :)


sobota, 29 marca 2014, 23:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 22:21
Posty: 59
Post Re: Klucz do Edius 7
Witajcie.
Po przeinstalowaniu systemu mam problem z rejestracją klucza ediusa, nawet nie można aktywować Trial. Poprzednio kiedy robiłem takie operacje nie było problemu. Jest możliwość odblokowania limitu licencji? Dlaczego Trial nie chce ruszyć?

the number of license that can be activated exceeds the allowed limit
Error code: 4120.14176.1E

Cannot continue to use the trial version
Error code: 15.0.0


sobota, 19 kwietnia 2014, 15:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4907
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Klucz do Edius 7
Nie może być dwóch programów Edius na jednym komputerze. Podobno nawet śladów w rejestrze po poprzedniej wersji nie lubi.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 19 kwietnia 2014, 19:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Klucz do Edius 7
szykt napisał(a):
Witajcie.
Po przeinstalowaniu systemu mam problem z rejestracją klucza ediusa, nawet nie można aktywować Trial. Poprzednio kiedy robiłem takie operacje nie było problemu. Jest możliwość odblokowania limitu licencji? Dlaczego Trial nie chce ruszyć?

the number of license that can be activated exceeds the allowed limit
Error code: 4120.14176.1E

Cannot continue to use the trial version
Error code: 15.0.0


Najszybciej będzie jak przed zainstalowaniem nowego systemu skasujesz starą partycję. Wtedy Edius zainstaluje się bez problemu.

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


niedziela, 20 kwietnia 2014, 00:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 22:21
Posty: 59
Post Re: Klucz do Edius 7
Dysk jest nowy (ze sklepu) na nim utworzona nowa parytcja, po zainstalowaniu Windows 7 Home Premium uaktualniłem dostępne aktualizacje, ściągnąłem również najnowszą wersję Trial Ediusa ze strony.

Przy próbie startu Trala (nie podaję klucza) komunikat:
Cannot continue to use the trial version
Error code: 15.0.0

Na świeżym systemie nie można uruchomić programu nawet w wersji Trial
Czy możliwe jest że któraś z aktualizacji miesza?


wtorek, 22 kwietnia 2014, 13:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Klucz do Edius 7
Ale z kodu błędu wynika jasno, że BYŁ instalowany na tym dysku już Edius (któraś wersja) dlatego triala już nie zainstalujesz. Samo położenie nowego systemu nic zatem nie pomoże. Musisz przed zainstalowaniem win usunąć partycję.

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


wtorek, 22 kwietnia 2014, 13:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3290
Post Re: Klucz do Edius 7
sprawdź taki program Trial Reset, mi kiedyś pomógł posprzątać po ediusie. nie wiem czy nadal działa, ale warto mieć coś, co powywala te śmieci, które zostawia.

_________________
Obrazek


wtorek, 22 kwietnia 2014, 15:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 22:21
Posty: 59
Post Re: Klucz do Edius 7
crit napisał(a):
Ale z kodu błędu wynika jasno, że BYŁ instalowany na tym dysku już Edius (któraś wersja) dlatego triala już nie zainstalujesz. Samo położenie nowego systemu nic zatem nie pomoże. Musisz przed zainstalowaniem win usunąć partycję.


Zrobiłem wg Twoich zaleceń, lecz nie pomogło.
Oto co zrobiłem:
wyczyściłem dysk z partycji, wszystko sformatowałem. Ustawiłem nowy podział na system i dodatkową partycję. Pozostałe dyski odłączyłem. Zainstalowałem Windows 7 Home Premium, dodatkowo: sterowniki grafiki, karty sieciowej. Zainstalowałem Ediusa 7_Trial, podczas instalacji domagał się QuickTime. Program wgrał się się (poprzednio też tak było), klikam na ikonę Ediusa na pulpicie pojawia się ramka w którą można wpisać klucz, bądź wybrać wersje Trial. Klikam Trial, pojawia się komunikat o którym poprzednio pisałem, ok próbuję wpisać klucz - wyskakuje komunikat:
the number of license that can be activated exceeds the allowed limit
Error code: 4120.14176.1E

Próbowałem również z Trial Reset. Pobrałem z internetu wersję 4.... Nie można jej uruchomić.


wtorek, 22 kwietnia 2014, 18:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4907
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Klucz do Edius 7
Podczas stawiania systemu usuń wszystkie partycje na dysku, nawet MBR (czy też GPT). Daj pełny format całego dysku. Ustaw MBR i partycję systemową od nowa. Zainstaluj. Nie podłączaj na razie innych swoich dysków.

Zrób instalację Ediusa z tego miejsca LINK, nie triala.
(http://www.grassvalley.com / Services & Support / Downloads / Professional Products)
...i nie grzesz więcej. :D

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 22 kwietnia 2014, 21:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Klucz do Edius 7
Amen! Musi odpalić :D

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


wtorek, 22 kwietnia 2014, 21:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Klucz do Edius 7
moze po prostu liczba instalacji i aktywacji online na dany klucz zostala wyczerpana


wtorek, 22 kwietnia 2014, 22:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 459
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Klucz do Edius 7
Raczej nie, bo gdyby tak było, a dysk byłby "czysty" (bez wpisów Ediusa) to trial by się zainstalował bez problemu...

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


wtorek, 22 kwietnia 2014, 22:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 maja 2007, 22:21
Posty: 59
Post Re: Klucz do Edius 7
Niestety dalej jestem w grzechu. :( Wykonuję wszystko wg zaleceń:

kotin napisał(a):
Podczas stawiania systemu usuń wszystkie partycje na dysku, nawet MBR (czy też GPT). Daj pełny format całego dysku. Ustaw MBR i partycję systemową od nowa. Zainstaluj. Nie podłączaj na razie innych swoich dysków.

Zrób instalację Ediusa z tego miejsca LINK, nie triala.
(http://www.grassvalley.com / Services & Support / Downloads / Professional Products)
...i nie grzesz więcej. :D


Nie wiem czy dobrze usunąłem MBR. Wykonałem to przez konsole instalatora Windows. Przed instalacją systemu wszedłem w konsolę naprawczą i w wierszu polecania dałem
bootrec.exe/fixmbr
Dysk był uprzednio sformatowany i usunięte wszystkie partycje.

Degenerado napisał(a):
moze po prostu liczba instalacji i aktywacji online na dany klucz zostala wyczerpana

Edius ma coś takiego? Ile jest dopuszczalnych instalacji i aktywacji? U mnie nie było więcej niż 4-5


środa, 23 kwietnia 2014, 10:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL