Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 11:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 marca 2012, 19:13
Posty: 51
Post Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje
Witam. Czy to w nero, czy w vegasie, czy w dołączonym media suite - obraz podczas zgrywania ścina. Finalnie w materiale również. Czego to może być wina? Jeśli nie nagrywam na dysk, to wszystko jest ok. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.


niedziela, 5 lipca 2015, 20:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4751
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje
Komputera jak widać.
W poprzednich wątkach pisałeś że reinstalacja systemu spowolniła rendering - może masz źle postawiony / z błędami system.
Czy masz sterowniki - szczególnie chodzi o sterowniki chipsetu płyty głównej i sterownik dysków twardych?
Czy masz szybki dysk twardy, czy stary, lub jakąś wersję EKO o zmiennej ilości obrotów, lub w ogóle 5200 obr/min?
Jeżeli używasz kodeka h264, to potrzeba silnego procesora - i5 drugiej generacji co najmniej.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 6 lipca 2015, 19:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 marca 2012, 19:13
Posty: 51
Post Re: Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje
Do vhs na dvd trzeba i5? Tam jakiś athlon jest podawany, a ja mam q9550. Z resztą ścina "dopiero" po 5 minutach od zgrywania. Dysk ssd goodrama c50, ale zgrywam na wdc wd10ezx, więc myślę że to raczej nie wina sprzętu. Sterowniki też wszystkie powgrywane. No nic, przeinstalowanie pozostaje, akurat ósemka niedługo.


wtorek, 7 lipca 2015, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje
wystarczy ze procesor jest w biosie ustawiony na oszczędzanie energii i już moc kompa się zmienia diametralnie


środa, 8 lipca 2015, 02:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4751
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje
Podobnie gdy dysk przerywa pracę, bo w panelu sterowania / system zabezpieczenia / opcje zasilania, masz włączone oszczędzanie, lub luźną wtyczkę, czy stary za słaby zasilacz.

_________________
最诚挚的问候


środa, 8 lipca 2015, 02:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 marca 2012, 19:13
Posty: 51
Post Re: Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje
Nic to nie dało. Wyłączyłem funkcję eist. Dyski ustawiłem na wyłączenie po 1000 minutach. Zasiłki to też nie wina, mam chiefteca 650c z cert bronze 80+, więc aż nadto. Pozostaje tylko przeinstalowanie systemu.


środa, 8 lipca 2015, 09:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 marca 2012, 19:13
Posty: 51
Post Re: Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje
Pomyłka. Wyłączenie tego eist zdziałało cuda. Nic nie tnie, a proc wreszcie nie stoi na 10%, tylko ruszył do 30 momentami przy zgrywaniu. Dzięki!


środa, 8 lipca 2015, 10:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL