Teraz jest niedziela, 18 sierpnia 2019, 17:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
jaki masz ten procesor 8-rdzeniowy ?


środa, 5 sierpnia 2015, 12:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 16:23
Posty: 38
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
AMD FX8350


środa, 5 sierpnia 2015, 12:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
to jest procesor na poziomie 4 rdzeniowej mocnej i5-ki a jaki masz rodzaj akceleracji gpu przy 100% obciążeniu procesora podczas renderingu ?


środa, 5 sierpnia 2015, 12:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 16:23
Posty: 38
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
Zbaczamy z tematu - jeśli znasz odp. czy można uzyskać oryginalną jakość obrazu na podglądzie bo jest jakaś przymglona (blada) w stosunku do oryginału to proszę o wskazówki bo to mnie najbardziej interesuje czy SV po prostu tak ma czy można gdzieś w preferencjach to zmienić.
Pliki mam w FullHD MXF 50i lub MP4 50p z Canona XF200.


środa, 5 sierpnia 2015, 13:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
z podglądem to się nie da nic zrobić, nawet na dedykowanej karcie blackmagic jest nie taki jak pokazuje obok zainstalowany z oprogramowaniem bm media express czy jak to tam się nazywa

p.s. nie zbaczamy z tematu bo porownanie oprogramowania jest dość ważne dla kogos kto się wacha miedzy jakimiś pieprzonymi abonamentami a wadami softu konkurencji i kazda informacja co się da wycisnąć i co poprawić jest na wage poswieconego czasu i tym samym zarobionych lub straconych pieniędzy


środa, 5 sierpnia 2015, 13:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 16:23
Posty: 38
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
Grafikę mam Asus GTX660Ti a te procki FX8350 owszem w grach są na poziomie i5 ale przy renderingu depczą po piętach i7. Generalnie temat jest szeroki a w sieci informacji od groma. Szkoda tylko, że tego podglądu nie można ustawić bo troszkę zakłamuje ekspozycję aczkolwiek można się przyzwyczaić.


czwartek, 6 sierpnia 2015, 15:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
wszystkie programy uzywaja gpu do renderingu a ten procesor z twoja grafika do vegasa to najgorszy możliwy wybor, vegas z radeonem na intelu z integra nawet na i5 będzie dużo wydajniejszy, pomijam zagdanienia chipsetu pod ten procesor bo jedyne gdzie depcze po pietach i7-kom to syntetyczne benchmarki

p.s. żeby nie było ze jestem fanbojem intela, moje wszystkie kompy sa na amd


czwartek, 6 sierpnia 2015, 16:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 16:23
Posty: 38
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
To na co zamienic asusa wg Ciebie aby było wydajniej na tym procku?


czwartek, 6 sierpnia 2015, 19:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
do vegasa jeśli masz proca bez quicksynca/isynca to tylko radeon, jak jesteś gdzies z wawy lub kolo wawy to możesz wpaść z kompem do mnie i sprawdzimy jak ma się radeon z tej samej polki cenowej co ten geforce, ewentualnie kupuj w sklepie w którym możesz oddac szybko karte, robisz test, jest ok to ok a jak nie to oddajesz i mocniejsza sprawdzasz


czwartek, 6 sierpnia 2015, 21:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 16:23
Posty: 38
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
W jakie przykładowe modele Radeona celować?


czwartek, 6 sierpnia 2015, 21:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
musisz patrzeć na przepsutowosc magistrali, duza liczbe jednostek renderujących i jeśli masz w planie 4k 1:1 to najlepiej 4gb ram, chyba ze masz konkreny budżet


czwartek, 6 sierpnia 2015, 22:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 16:23
Posty: 38
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
Ze wstępnej orientacji mam budżet na powiedzmy Asus Radeon R9 270X DC2T 2GB DDR5 256BIT tylko czy to coś zmieni w stosunku do tego GTX-a, którego posiadam obecnie?


czwartek, 6 sierpnia 2015, 22:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
rownorzedna karta, jeśli chodzi o moc obliczeniowa wiec jedyne przyspieszenie będzie wynikac z lepszej implementacji open cl, trzeba by kogos z takim konfigiem poprosić o dokładny test, ja mowiac szczerze z takiej polki cenowej nie kupuje kart i nie polecam chyba, ze nie ma wyjścia

może chociaż taka :
http://allegro.pl/karta-sapphire-radeon ... 98187.html


czwartek, 6 sierpnia 2015, 23:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
Nie znam się na Vegasach, ani Lasach... ;)
Wyłączenie wspomagania w opcjach programu niczego nie zmienia?
A próbowałeś pisać do Sony? To wielki moloch, ale dość często widuję aktualizację.
Kiedyś testowałem i było widać różnicę. To dawno było i nie pamiętam czy zażółcał Quick Sync, czy Cuda, ale dopiero po eksporcie. Przełączenie na CPU załatwiało sprawę.

_________________
Obrazek


czwartek, 6 sierpnia 2015, 23:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 7 vs Vegas pro 12 vs Adobe CS6
quick synca nie ma a cuda na keplerze to i tak najgorsza możliwa opcja

co najwyżej ten driver możesz sprobowac : 353.06 kepler fix


czwartek, 6 sierpnia 2015, 23:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL