Teraz jest niedziela, 23 lipca 2017, 22:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 brak możliwości Capture w CS5 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 13:21
Posty: 48
Post brak możliwości Capture w CS5
Witam
Nie mogę zgrać materiału z kamery przez kontroler Firewire 800 .Dostaję taki komunikat przy wyborze Capture Format DV :lost connection to device i recorder captured no frames .
Natomiast gdy Capture Format jest Blackmagic zgrany klip posiada tylko dżwięk a ścieżka video jest czarna.
Mogę przechwycić używając programu MediaShow z CyberLnk Power2go
który bez problemu z tej samej kamery to wykonuje.
Co jest przyczyną nie wiem, może coś powyłączałem w :msconfig i services.msc .
Może ją dać w inny slot albo odpiąć jej zasilanie dodatkowe które posiada.
Tym dysponuję
Windows 7 64 ,Ga-Z170x Ultra Gaming, i7-6700, Hyper FuryDDR4 16GB ,Nvidia GTX 780. Firewire 800 PCIe ADD-On Card. Bios jaki wgrałem jest F4 w/g specyfikacji producenta -nie jest najnowszy plasuje się chyba na 4 pozycji od góry.
Menedżer nie wskazuje że są braki.

Będę wdzięczny za podpowiedż.


czwartek, 18 maja 2017, 17:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7236
Lokalizacja: wawa
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
a próbowałeś zgrywać przez firewire innym programem ? hdvsplit np. ?
przez blackmagic jeśli masz czarny ekran to się nie zgadza preset wejścia z podanym sygnałem, dopasuj albo zrób skalowanie źródła do fullhd


czwartek, 18 maja 2017, 21:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 13:21
Posty: 48
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
presety są bez zmian bo DV 4x3, Size ten sam .. ale sprawdzę ponownie może PAR inny .

Tylko że w poprzedniej konfiguracji starych podzespołów, po wybraniu presetu DV-PAL dawałem F5 i byłem w Capture z podglądem materiału i możliwością dalszej pracy.
Jutro sprawdzam Twoje sugestie .


czwartek, 18 maja 2017, 21:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 13:21
Posty: 48
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
błędów w presetach nie ma, sygnał wejścia zgodny z wyjściem / ustawienia dla Blackmagic / natomiast dla DV PAL komunikaty o których pisałem wcześniej.


piątek, 19 maja 2017, 00:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7236
Lokalizacja: wawa
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
przy pal sd nie powinno byc klopotów.. chyba ze win 10

tu niby 7 i fw800... hdv split znajduje kamere >?


piątek, 19 maja 2017, 00:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 666
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
wiesław napisał(a):
Nie mogę zgrać materiału z kamery przez kontroler Firewire 800 .Dostaję taki komunikat przy wyborze Capture Format DV :lost connection to device i recorder captured no frames .

Sprawdź w Capture Settings czy masz ustawiony właściwy Brand i Typ.
Załącznik:
Image 6.jpg
Image 6.jpg [ 115.92 | Przeglądane 28 razy ]


Nie wiem jaka kamera, ale jeśli ma taką możliwość powinna być ustawiona na VTR.
Check Status powinien zwracać Online.


piątek, 19 maja 2017, 14:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 13:21
Posty: 48
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
HDVSplit nie widzi / bo to tylko DV / a kamera i ustawienia są tutaj. A przed nagrywaniem .B po wybraniu Tape albo Record .
Może odinstalować sterowniki tego kontrolera i przełożyć do innego slotu.
Błędów to nie ma w ustawieniach bo fps, format i pola są zgodne z przed i po.


Załączniki:
B.jpg
B.jpg [ 119.88 | Przeglądane 28 razy ]
A.jpg
A.jpg [ 146.63 | Przeglądane 26 razy ]
piątek, 19 maja 2017, 20:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 666
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
Czy po podłączeniu kamery a przed próbą wgrania jest komunikacja z kamerą,
tzn czy działa sterowanie, możesz przewijać, odtwarzać, jest widoczny podgląd
obrazu? Mam na myśli normalne wgrywanie, nie przez Blackmagic.


sobota, 20 maja 2017, 14:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 13:21
Posty: 48
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
Podglądu brak natomiast mogę przewijać w panelu Capture, natomiast przez Media Show w Power2go dodatkowo mam i podgląd plus zgranie na dysk.


sobota, 20 maja 2017, 16:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 666
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
W tym oknie:

Załącznik:
Image 1.jpg
Image 1.jpg [ 41.57 | Przeglądane 724 razy ]


dla Panasonica masz oprócz Standard chyba dwie opcje - Alternate1 i Alternate2. Sprawdziłeś czy na nich przechwytywanie działa prawidłowo?


niedziela, 21 maja 2017, 01:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 13:21
Posty: 48
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
Sprawdziłem pozostałe i ...jak zwykle.
W panelu Urządzenia i Drukarki mam to .. nr3 i nr4.
a może czegoś nie zainstalowałem do GA Z170X chociaż nie widzę by były braki nr5 albo ta kamera jest tak leciwa że najnowszy kontroler tego nie chwyta w 100% .Zamieszczam dla pełnego obrazu nr 6 i 7 .


Załączniki:
nr5.jpg
nr5.jpg [ 197.88 | Przeglądane 22 razy ]
nr 4.jpg
nr 4.jpg [ 140.93 | Przeglądane 20 razy ]
nr 3.jpg
nr 3.jpg [ 83.52 | Przeglądane 20 razy ]
niedziela, 21 maja 2017, 13:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 9 stycznia 2009, 13:21
Posty: 48
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
i brakujące nr6 i nr7


Załączniki:
nr7.jpg
nr7.jpg [ 293.46 | Przeglądane 20 razy ]
nr6.jpg
nr6.jpg [ 292.4 | Przeglądane 19 razy ]
niedziela, 21 maja 2017, 13:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 666
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
wiesław napisał(a):
a może czegoś nie zainstalowałem do GA Z170X chociaż nie widzę by były braki nr5 albo ta kamera jest tak leciwa że najnowszy kontroler tego nie chwyta w 100%


Nie ten kierunek myślenia. Zauważ, że kamera, karta Fire-Wire i MediaShow z CyberLink Power2go współpracują bez problemów.
Kłopot leży po stronie Premiery CS5, bo to już leciwy program.
Spróbujmy zmienić sterownik karty Fire-Wire na taki który przeważnie dobrze z nią współpracował.

Najpierw jednak utwórz punkt przywracania systemu, by łatwo było wrócić do obecnej konfiguracji.

ikona "Mój Komputer" => prawoklik => Właściwości => Ochrona systemu

Załącznik:
Image 7.jpg
Image 7.jpg [ 24.28 | Przeglądane 642 razy ]


Załącznik:
Image 8.jpg
Image 8.jpg [ 151.02 | Przeglądane 17 razy ]


Zwróć uwagę, czy jest włączona ochrona na dysku systemowym.
Jeśli nie - włącz ją:

Dysk lokalny () (System) => Konfiguruj => Przywróć ustawienia systemu oraz poprzednie wersje plików => OK

Załącznik:
Image 9.jpg
Image 9.jpg [ 132.76 | Przeglądane 17 razy ]


Ostatnio edytowano niedziela, 21 maja 2017, 22:35 przez Posiwiały, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 21 maja 2017, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 666
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
Zmiana sterownika.
Załącznik:
Image 1.jpg
Image 1.jpg [ 19.85 | Przeglądane 627 razy ]


Prawoklik i właściwości.
Załącznik:
Image 2.jpg
Image 2.jpg [ 25.57 | Przeglądane 624 razy ]


Sterownik. Aktualizuj sterownik.
Załącznik:
Image 3.jpg
Image 3.jpg [ 124.24 | Przeglądane 17 razy ]


niedziela, 21 maja 2017, 22:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 666
Post Re: brak możliwości Capture w CS5
Wyszukiwanie w komputerze.
Załącznik:
Image 4.jpg
Image 4.jpg [ 126.12 | Przeglądane 17 razy ]


Wybór z listy.
Załącznik:
Image 5.jpg
Image 5.jpg [ 130.53 | Przeglądane 18 razy ]


Zgodny sprzęt - lista sterowników.
Załącznik:
Image 6.jpg
Image 6.jpg [ 152.16 | Przeglądane 18 razy ]


!!!!Zrób zrzut ekranu i pokaż mi tę listę.!!!!

Wybierz pozycję "Kontroler hosta 1394 zgodny z OHCI (starszy).
Kliknij Dalej - zainstaluje się sterownik.

Uruchom Premierę, podłącz kamerę, i sprawdź przechwytywanie po kolei dla Panasonic - Standard, Alternate 1, Alternate 2.


Ostatnio edytowano niedziela, 21 maja 2017, 22:32 przez Posiwiały, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 21 maja 2017, 22:24
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL