Teraz jest wtorek, 25 lipca 2017, 00:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Galareta w Adobe Premier Pro CS5 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 października 2013, 21:27
Posty: 7
Post Galareta w Adobe Premier Pro CS5
Mam nagrane pliki z wakacji w formacie .mts, kiedy próbuje je odtworzyć w Adobe (projekt w jakości AVCHD) to efekt jest tragiczny. Jeśli obraz jest zatrzymany to jest "kryształ" a jak tylko idzie w play, to lata jak "galareta". Nie da się tego oglądać. Dopiero gdy projekt tworzony jest w jakości PAL 720, obraz stabilizuje się, ale co to za jakość marna. Wypróbowałem już wszystkich ustawień i nic. W Pinnacle nie było takich problemów. Co z tym można zrobić? Może to kwestia kodeka na kompie?


czwartek, 13 lipca 2017, 22:34
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4294
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Galareta w Adobe Premier Pro CS5
Czy jak oglądasz te pliki przez VLC, albo inny program typu player, to jest tak samo?

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 13 lipca 2017, 22:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 października 2013, 21:27
Posty: 7
Post Re: Galareta w Adobe Premier Pro CS5
Nie, wtedy jest ok. Tzn, że kodeki mam ok. Hmmmm ....


czwartek, 13 lipca 2017, 22:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 666
Post Re: Galareta w Adobe Premier Pro CS5
To nic nie znaczy.
Podaj nam specyfikację komputera i właściwości Twoich plików z MediaInfo.


czwartek, 13 lipca 2017, 23:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 października 2013, 21:27
Posty: 7
Post Re: Galareta w Adobe Premier Pro CS5
Mb/s
Wygląda to tak:
1 strumień wideo: AVC
1 strumień audio: AC-3
Rodzaj całkowitej przepływości bitów: Zmienna
Całkowita przepływność bitów: 979 Mb/s
Maksymalna całkowita przepływność bitów 18Mb/s

Pierwszy strumień wideo 940nMb/s 1440*1080 (16:9) przy 25,000 kl/s AVC (High@L4) (CABAC / 2 Ref Frames)
Pierwszy strumień audio 256 kb/s 48,0 kHz, 16 bitów, 2 kanały AC-3

....


niedziela, 16 lipca 2017, 23:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1186
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Galareta w Adobe Premier Pro CS5
wklej informacje z Mediainfo tak jak w tym przykładzie:
viewtopic.php?f=8&t=42160&p=212875&hilit=mediainfo#p212875

plus zrzut ustawień sekwencji
plus jak masz ustawione w Program Monitor:
- Playback Resolution
- Fields


poniedziałek, 17 lipca 2017, 01:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL